Jeg testet Gemini som min nye assistent på Pixel – og det gikk ikke bra

0
10
The Mint Pixel 8 på toppen av en grønn notatbok. Max Buondonno/ZDNET

Jeg har vært har brukt Android siden den første iterasjonen, og jeg husker at de tidlige utgivelsene føltes som om de ikke var helt klare for massene. De var klønete, dårlig utformet, uten visse funksjoner og tilbøyelige til å stoppe eller fryse.

Etter hvert fant Android sitt fotfeste og har blitt et av de mest fleksible, brukervennlige mobile operativsystemene på markedet. Det betyr ikke at Google ikke har vært tilbøyelig til å ta feil her og der.

Også: Pixel-funksjonen i mars gir 10 spennende oppgraderinger til Googles telefon og klokke

Slik er tilfellet med migreringen fra Assistant til Gemini.

Hvis du ikke har holdt tritt med Googles intensjon, er målet å utvikle den digitale assistenten som har vært en del av Android i årevis til en AI-drevet teknologi. Det som opprinnelig ble kalt Bard ble omdøpt og ble på svært kort tid rullet ut til noen Pixel-enheter.

Ideen var å gjøre denne endringen så sømløs som mulig. I stedet for å tvinge brukere til å dramatisk endre hvordan de jobber med enhetene sine, kunne de fortsatt bruke den velprøvde og sanne frasen Hei, Google for å starte den AI-sentriske assistenten, bare de ville ha mye mer kraft. Tross alt, er ikke det hjertet av AI? 

Også: Hvordan bruke Gemini: Alt du bør vite

< p>Ja, det er et lurespørsmål.

Så Google gjorde sitt beste med Gemini, og noen Pixel-telefoner ble gitt en AI-assistent i gave.

Fordi jeg skriver om disse tingene, var jeg selvfølgelig glad for å prøve det. Jeg antok at hvis Google lanserte den, var den klar for beste sendetid.

Morsomt at… Nesten umiddelbart oppdaget jeg at Gemini ikke var fullt så dyktig som assistent. Jeg prøvde å opprette en kalenderavtale, bare for å bli informert om at Gemini ikke var i stand til å koble til Google Kalender. 

Sende en tekstmelding? Nei. Skrive en e-post? Tuller du?

På den tiden kunne Gemini svare på spørsmål og ta seg av noen helt grunnleggende oppgaver, men den var rett og slett ikke på langt nær så dyktig som assistent. Riktignok, litt etter litt, med hver oppdatering ser det ut til at Gemini plukker opp flere funksjoner, men det mangler fortsatt. 

Også: Jeg spurte Gemini og GPT-4 om å forklare dyp læring AI, og Gemini vant uten tvil

For eksempel pleide jeg å kunne lage kalenderavtaler med assistent. Nå, når jeg prøver å gjøre det samme, får jeg en advarsel med en forklaring som ikke helt gir mening. Advarselen ber meg trykke på avataren min i appen, velge Utvidelser i rullegardinmenyen og slå på Workspace-utvidelsen.

Det tok meg en stund å innse at meldingen refererte til Gemini-appen. Jeg hadde blitt så vant til å konfigurere Assistant fra Google-appen at jeg umiddelbart valgte den appen som standard. Så jeg åpnet Gemini-appen, trykket på profilikonet mitt, trykket på Extensions og aktivert Google Workspace.

Hvorfor var det ikke aktivert som standard? 

Ah, men det er litt av en hake her. La meg gå tilbake litt.

En av grunnene til at jeg har sluttet å bruke Google Disk til alt arbeidet mitt, er at jeg ikke nødvendigvis stoler på at Google (eller en tredjepart) ikke vant bruke arbeidet mitt til å trene AI-modellene deres. Gitt at jeg også er en romanforfatter, er det ganske viktig for meg å holde arbeidet mitt trygt fra slike ting.

Så når jeg aktiverer Google Workspaces-utvidelsen, ser jeg at det vil "Opsummere, finne og få raske svar fra ditt eget innhold for å fremme din personlige reise".

Også: I&apos ;har publisert 60 romaner – og disse 5 gratis skriveverktøyene bidro til å gjøre det mulig

Dette sammendraget gir meg ikke akkurat tillit til at Google ikke kommer til å bruke innholdet mitt til sine egne formål. Og fordi Google Workspaces-utvidelsen krever tilgang til Gmail, Disk og Dokumenter, kommer jeg sannsynligvis ikke til å aktivere utvidelsen. På grunn av det vil jeg gå glipp av funksjoner som en gang var en del av Google Assistant. 

Hvordan er det greit?

I hovedsak sier Google det, med mindre du gir vår AI-tilgang til innholdet ditt, vil du ikke få mest mulig ut av den nye Android-assistenten.  Jeg antar at jeg er uheldig.

Alle som tar personvernet sitt på alvor og ikke vil at AI skal ha tilgang til alt de har lagret på Google Disk, skrevet med Google Dokumenter eller kommunisert med Gmail, vil finne seg selv i samme båt.

Dessverre begrenser dette Gemini (for øyeblikket) til Google Flights, Google Hotels, Google Maps og YouTube, noe som er ganske begrensende. Jeg tipper at hvis jeg lar Workspace-utvidelsen være deaktivert, vil jeg finne Gemini mindre enn nyttig, og jeg må bare være OK med det.

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?

Fordelen med dette er at jeg har en tendens til som standard å opprette avtaler manuelt i Google Kalender og ikke har noe ønske om å tillate AI-tilgang til innholdet mitt. Til slutt, hvis jeg vil holde meg til Android, må jeg innse at det kan være mindre effektivt for meg i fremtiden. Og jo mer innebygd Gemini blir, antar jeg jo mer tilgang vil det kreve.

Kanskje jeg tar feil. Ærlig talt, jeg håper jeg tar feil fordi jeg hater å måtte bytte til iOS på dette tidspunktet.