Microsoft skriver en pakt for å trene Singapore SMB i AI

0
9
Eugene Mymrin/Getty Images

Microsoft har inngått flere partnerskap for å drive kunstig intelligens (AI) adopsjon og ferdigheter i Singapore, spesielt blant små og mellomstore bedrifter (SMB). 

Teknologigiganten samarbeider med SkillsFuture Singapore for å bevæpne 2000 SMB-er over tre år med kunnskapen til å bruke AI-verktøy. Microsoft slår seg også sammen med Institute for Adult Learning for å integrere AI i utdanningspensumet, med planer om å utvikle og teste AI-verktøy og -metodikker i fellesskap for å forbedre læringsopplevelsen, sa Microsoft i en uttalelse onsdag. 

Også: Vil du jobbe med kunstig intelligens? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Selskapet vil også samarbeide med NTUC LearningHub for å trene opp til 100 000 medlemmer av National Trades Union Congress (NTUC) med grunnleggende AI-ferdigheter. Målet er å øke medlemmene' AI-kompetanse og forberede dem for den utviklende arbeidsstyrken, ifølge Microsoft. 

Samarbeidet har resultert i flere nettbaserte og personlige opplæringsprogrammer fokusert på hvordan AI kan brukes på arbeidsplassen, sa NTUC LearningHub administrerende direktør Jeremy Ong. Han sa at denne tilnærmingen vil sikre at NTUCs medlemmer er “klare for fremtidens arbeid” og en del av en arbeidsstyrke som kan utnytte AI. 

Også: Fortrenger en rask ingeniør dataforsker som den “sexeste jobben i det 21. århundre”?

Microsoft jobber også med EnterpriseSG og AI Singapore for å drive innføringen av Microsoft Copilot blant lokale SMB-er og identifisere bransjespesifikke brukstilfeller for generativ AI. Partnerne vil i fellesskap utvikle ressurser for å hjelpe SMB-ledere med endringsledelse og redesigne forretningsarbeidsflyter, sa Microsoft og la til at de vil se etter å legge til tilpassede AI-brukstilfeller for bedrifter på lengre sikt. 

Denne innsatsen vil tillate SMB-er å skalere fordelene med AI og øke produktiviteten og driften. I tillegg vil programvareleverandøren samarbeide med Infocomm Media Development Authority for å støtte digitalt modne SMB-er med å få tilgang til ekspertise og ressurser for å implementere generative AI-verktøy. 

Soh Leng Wan, EnterpriseSGs assisterende administrerende direktør for produksjon og engineering, mener Copilot kan være “en enkel måte” for små og mellomstore bedrifter å begynne å bruke AI for å øke de ansattes produktivitet og forbedre arbeidsflytene i bedriften.

Microsoft har også introdusert et initiativ for å utvikle AI-løsninger for viktige industrisektorer. Microsoft AI Pinnacle-programmet omfatter utvikling av veikart for strategiske AI-brukstilfeller som gir tydelig avkastning på investeringen og operasjonaliserte AI-brukstilfeller som gir forretningseffekt. 

Det nye initiativet vil etablere et AI-senter av kapasiteter, som omfatter AI-akseleratorer og verktøysett, ansvarlige AI-rammeverk og et styringsprogram. Initiativet vil også gi opplæringsprogrammer. 

Også: Hvordan bruke ChatGPT

Microsoft AI Pinnacle-programmet ble lansert med fem deltakende organisasjoner – Certis, HTX, Mediacorp, Seatrium og Synapxe – fra ulike sektorer, inkludert helsevesen og maritim. 

“Programmet vil legge til rette for samskaping og co-innovasjon av AI-brukstilfeller og fremme en AI-første kultur og økosystem”," sa Microsoft. “Gjennom dette har programmet som mål å inspirere nye måter å arbeide på og støtte organisasjoner i å bygge kapasiteter for å utnytte muligheter i AI-æraen.”

Programmet vil inkludere utrullingen av Copilot for forretningsfunksjoner som f.eks. som HR, økonomi og markedsføring. Deltakende organisasjoner kan også samarbeide med Microsoft Research og dets partnere for å utvikle nye AI-funksjoner.

Laurence Liew, AI Singapores direktør for AI-innovasjon, har oppfordret generative AI-programvareleverandører til å innlemme regionale og lokale datamodeller for å sikre at produktene deres bedre gjenspeiler en mangfoldig global befolkning. For eksempel vil integrering av den store språkmodellen (LLM) fra Sørøst-asiatiske språk i ett nettverk (SEA-LION) hjelpe disse generative AI-verktøyene til å generere mer nøyaktige svar, sa Liew. 

Liew bemerket at de fleste offentlige generative AI-verktøy i dag er ikke-asiatisk fokuserte og kan ha en iboende databias. LLM-er som SEA-LION er mer “kulturelt sensitive”, noe han sa vil sikre generative AI-responser bedre gjenspeiler regionens samfunnssammensetning. 

Også:&#xA0 ;6 AI-verktøy for å overlade jobben og hverdagen din

I januar ga Singapore ut en håndbok for å hjelpe lokale bedrifter med å navigere i bruken av generativ AI og tilegne seg ferdighetene til å støtte slike initiativ. Kalt Generative AI for the Tech Workforce, har ressursguiden som mål å hjelpe Singapore-organisasjoner, for eksempel SMB-er, som ønsker å integrere teknologien i sine miljøer. 

Singapore-regjeringen sa i forrige måned det' s setter av minst SG$1 milliard ($741,97 millioner) for å akselerere AI-utviklingen i landet, inkludert å sikre tilgang til nødvendig datakraft og kompetansesett. Planer er også i gang for å oppgradere landets nasjonale bredbåndsnettverk og bygge et nytt kommandoknutepunkt for cybersikkerhet. 

Investeringene tar sikte på å støtte Singapore-regjeringens innsats for å utnytte teknologi på tvers av nøkkelsektorer og er en del av budsjettet for 2024, og løper frem til mars neste år.