Min MacBook Pro sluttet å lade – her er hvordan jeg fikset det gratis

0
9
Den 16-tommers åpne og på MacBook Pro gulvet. June Wan/ZDNET

Forleden koblet jeg til i MacBook Pro for lading, noe jeg har gjort utallige ganger de siste årene. Ladekontakten er magnetisk festet til MacBook-en min og så… Ingenting.

Åh.

Også: Hvordan dette $50 bærbart tilbehør kan spare deg for tusenvis av dollar

Jeg fiklet med kontakten et par ganger, og jeg fikk noen periodiske ladestøt, som for å være rettferdig så ikke så lovende ut. Hadde jeg skadet kabelen? Hadde laderen sprengt? Hadde jeg på en eller annen måte forårsaket et dyrt uhell med min MacBook Pro? Jeg likte ikke tanken på noe av det.

Jeg koblet forsiktig ladekontakten fra MacBook Pro og tok en titt på den. Til min overraskelse så jeg at det var en form for forkulling, brennmerke eller korrosjon på ladekontaktens pinner.

Noe forkullet på MagSafe-kontakten.

Noe forkullet på MagSafe-kontakten.

Adrian Kingsley- Hughes/ZDNET

Var dette noe jeg kunne fikse? Enda bedre, var dette noe jeg kunne fikse uten å kaste en haug med penger på det?

Jeg bestemte meg for å prøve det. Tross alt tror jeg ikke jeg kan knuse den verre enn at den allerede var ødelagt.

Jeg tok tak i en Q-tip og en sprayboks med min favoritt elektriske rengjøringsmiddel – DeoxIT D5.&#xA0 ;

DeoxIT D5 kontaktrens.

DeoxIT D5 kontaktrens.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Dette er dyrt — dobbelt så fordi jeg er i Storbritannia — men etter min erfaring er det verdt hver krone. Den er designet for å fjerne oksidasjon og smøre, tette og beskytte elektriske koblinger. Jeg har brukt disse tingene mye, og det har fått meg ut av mange problemer opp gjennom årene.

Jeg håpet at det ville få meg ut av problemer denne gangen.

Også: Hva er en AI-PC? (Og bør du kjøpe en?)

Min plan var å spraye Q-tip med kontaktrens og deretter bruke Q-tip til å rengjøre kontakten. Jeg dynket Q-tip i kontaktrens, og i prosessen dynket jeg benken min. Å kjære, det var sannsynligvis et par dollar verdt av renere. Heldigvis fordamper rengjøringsmidlet raskt og skader ikke plast.

Jeg renset koblingen godt og mye av den svarte møkka løsnet. 

Mye møkk kom fra kontakten!

Det kom mye møkk fra kontakten!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

For å komme skikkelig inn i kontakten kuttet jeg Q-tuppen i to og brukte pappstilken for å fullføre rengjøringsprosessen, og passet på å ikke skade noe (selv om jeg synes MagSafe-kontakten er ekstremt robust).

Jeg brukte pappstilken for å fullføre rengjøringen prosess.

Jeg brukte pappstilken for å fullføre renseprosessen.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Jeg er ikke sikker på hva ruskene i kontakten var. Mens jeg først trodde det var korrosjon, tror jeg det var noe som var fanget mellom kontakten og MacBook, og som hadde overopphetet og smeltet. Så gode som MagSafe-kontaktene er, kan ting bli fanget der inne.

Rengjør!

Rengjør!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Jeg ga også kontakten på MacBook en rask rengjøring, bare for å være sikker på at det ikke var noe på pinnene som kunne hindre lading. Og når kontaktrenseren var tørr, festet jeg ladekabelen (og krysset fingrene i håp om at jeg ikke trengte å kjøpe en ny kabel, lader eller MacBook Pro).

Det fungerte!

Dette er ikke første gang jeg har sett tilfeldig rusk fanget opp i den bærbare datamaskinens ladekontakt. Og så mye som jeg liker MagSafe, virker den utsatt for denne typen problemer. 

Også: Denne MagSafe-ladestasjonen er min favorittlader for Apple-enheter

For bare noen uker siden så jeg en MacBook som ikke kunne lades på grunn av små magnetiske partikler i kontakten, som lignet sand eller kanskje verkstedsmaling. Uansett hva det var, etter en rask rengjøring, var MacBook klar for bruk igjen. Jeg har også sett ett tilfelle der noe papir hadde blitt fanget i kontakten, og sannsynligvis rundt et dusin tilfeller der tilfeldig oppsamling av smuss, lo og annet søppel hadde stoppet ladingen.

Så, hvis du får problemer med din, ta en titt i tilfelle noe har blitt fanget opp der. Du kan være heldig, som jeg var.