Dette hendige tilbehøret forbedret telefonens videokvalitet drastisk

0
22

MoveMic Wireless Lavalier-systemet slår langt over vekten.

ZDNET/Jack Wallen

ZDNETs viktige ting

Shure MoveMic Wireless Lavalier-mikrofonsystemet er tilgjengelig nå, enten kjøpt som en sett (med mikrofoner og mottaker, eller som individuelle deler). Strålende lyd, enkelt oppsett og mottakermenyen er en godbit å bruke. Merk at rekkevidden er begrenset til rundt 100 fot. Det burde fortsatt være langt nok for de fleste brukere.

Shure har vært i lydbransjen i lang tid. Jeg har brukt så mange Shure-mikrofoner i løpet av årene at jeg ikke engang kunne begynne å telle dem. Men når det kommer til lavalier mikrofoner, har jeg brukt et par Sony UWP-D21 mikrofoner med strålende resultater. Jeg kobler dem til mitt ZCAM E2 F6 kinokamera og vet at jeg kan stole på dem hele veien.

Også: De beste strømmemikrofonene i 2024 for TikTok, YouTube og Twitch

Men hva med når jeg ikke har Sony-mikrofonene eller hovedkameraet mitt? Hva om jeg er ute og trenger å filme et intervju eller et annet øyeblikk og alt jeg har er telefonen min? Det er da det nye Shure MoveMic trådløse lapelmikrofonsystemet skinner.

Denne nylig utgitte trådløse lavalier-mikrofonen gjør det mulig å fange lyd på profesjonelt nivå på mobiltelefoner, kameraer eller datamaskiner. Den lille, trådløse, klipsbare mikrofonen kobles til en mottaker, som du deretter kobler til enheten din, og gir deg 24 timers opptakstid på en enkelt lading (åtte timer fra mikrofonen og ytterligere 16 timer fra laderen).& #xA0;

Se på Bhphotovideo

Jeg testet MoveMic på tre forskjellige enheter:

Sony Alpha 7 IIIZCAM E2 F6Pixel 8 Pro

For gjennomgangen fikk jeg tilsendt MoveMic Two Receiver Kit, som inkluderte mottakeren og to lapelmikrofoner. Dette oppsettet koster $499,00. Du kan kjøpe komponentene separat som sådan:

MoveMic-mottaker – $199.00MoveMic One – $249.00MoveMic Two – $349.00MoveMic Two-mottakersett (det jeg har anmeldt) – $499.00

Spesifikasjonene

Når det gjelder spesifikasjoner, her er høydepunktene:

To-kanals trådløst mikrofonsystem Åtte timers opptakstid fra full lading på mikrofonen og ytterligere 24 timers opptakstid fra ladevesken Øyeblikkelig oppsett og tilkobling Direkte-til-enhet trådløs (med Sure MOTIV)-appen, eller bruk MoveMic ReceiverCustom akustisk design Tilpassbar lyd, inkludert forsterkning, EQ-begrenser, støyreduksjon, høypass og kompressorklassifisert IPX450Hz til 20kHZ frekvensområdeToleranse på +/- 1dB3,5 mm lydutgang, 3,5 mm hodetelefonkontakt og USB-A-port på mottakeren

Min erfaring

Min første test var med ZCAM, der jeg antok at gevinsten var satt til et gjennomsnittlig nivå. Etter en rask test på fem minutter, flyttet jeg stasjonen til iMac-en min, koblet den til og så på videoen, bare for å finne at lyden var svært forvrengt.

Jeg bestemte meg da for å gjøre en enda raskere test med Pixel 8 Pro. Jeg koblet mottakeren til telefonen (via en medfølgende USB-C-kabel), åpnet kameraet og begynte å filme. Etter et par minutter stoppet jeg opptaket og spilte det av for å finne at lyden var enestående.

Også: Min foretrukne mikrofon for podcasting og strømming det siste tiåret< /p>

Med kameraet mitt kjørte jeg gjennom det brukervennlige menysystemet – og jeg mener enkelt, noe som er en lettelse – og tok forsterkningen ned fra standarden, som jeg tror var 40dB, til 5dB. Nok en rask test, og jeg ble overrasket over å finne at lyden var nesten like god som fra Sony-mikrofonene mine (som, for to mikrofoner og to mottakere, kostet nesten tre ganger prisen på Shure MoveMic-systemet som jeg hadde testet).&#xA0 ;

Den største forskjellen mellom de to systemene er rekkevidden. Sony-mikrofonene har en enorm rekkevidde. Jeg har gått gjennom hele huset vårt på 3000 kvadratmeter, i alle rom, og Sony-mikrofonene gikk ikke glipp av noe. Jeg har sett videotester der høyttaleren gikk langt nok unna at de var vanskelige å se, men likevel kunne høres.

Når det gjelder Shure MoveMic, er rekkevidden omtrent 100 fot. Nå er det helt greit. Sjansen er stor for at du aldri trenger rekkevidden som følger med Sony-mikrofonene.

Også: DJIs nyeste trådløse mikrofoner løser et av mine største problemer

< p>Sony-mikrofonene har også litt mer dybde i lyden, men det kan være fordi de er tradisjonelle lavmikrofoner som kan teipes på innsiden av en skjorte, som drar nytte av å få litt resonans fra brystet. Shure MoveMics er clip-on mikrofoner som ikke drar nytte av resonans og som også er litt vanskeligere å skjule. Det er greit for intervjuer, men hvis du gjør noen form for narrativt arbeid, må du være kreativ for å skjule mikrofonen for syne og fortsatt beholde høykvalitetslyden.

Ett område der Shure-mikrofonene hever seg over Sonys er EQ. Sony-mikrofonene har ingen EQ-innstillinger, mens Shure-mikrofonene gir deg en fembånds EQ (fra 100Hz til 10kHz) som kan hjelpe deg med å overvinne mangelen på resonans du kanskje ikke får fra plassering. Med den minste justering av EQ, var Shure MoveMic-lyden rik, klar og dynamisk.

ZDNETs kjøpsråd

Bortsett fra forbehold, Shure MoveMic imponerte meg seriøst — etter at jeg løste gevinstproblemet. Selv om jeg ikke ville erstattet Sony-mikrofonene mine med dette settet, ville jeg absolutt brukt disse til intervjuer på farten eller andre tilfeller når jeg trenger et ekstra par mikrofoner. Og siden prisen er betydelig lavere enn Sony-mikrofonene, er Shure MoveMic en enkel sak for de som ønsker å forbedre lydspillet sitt for video.