Nye 2024 iPad-er skal etter sigende fortsatt lanseres i slutten av mars eller april

0
11
iPad Pro 11-tommers i hånden Jason Hiner/ZDNET

Ble du overrasket over at Apple ikke klarte å avsløre nye iPad Pro-modeller sammen med den nye M3 MacBook Airs forrige uke? Vi har hørt siden i hvert fall januar at Apple ville oppdatere både Mac- og iPad Pro-serien tidlig i 2024. Vel, det er fortsatt i rute, ifølge Bloomberg-korrespondent og Apple-overvåker Mark Gurman.

I sitt siste Power On-nyhetsbrev minnet Gurman leserne om sin forrige prognose om at nye Mac-er ville komme først i år, etterfulgt av nye iPader. Nærmere bestemt forventer han at fornyede 11-tommers og 12,9-tommers iPad Pro-modeller og en ny 12,9-tommers iPad Air lanseres rundt slutten av mars eller i april. Et nytt Magic Keyboard og en oppgradert Apple Pencil er også på trykk, la Gurman til.

Også: De beste iPadene du kan kjøpe: Eksperttestet

Gurman pekte på slutten av mars/april tidsrammen fordi han sa at det var da den medfølgende iPadOS 17.4-utgivelsen skal være klar til bruk. Apple ga ut iPadOS 17.4 forrige uke, men Gurman fortalte meg at han refererte til en tilpasset versjon av 17.4 for de nye iPadene, en typisk endring for nye maskinvareutgivelser.

En oppdatering av iPad Pro er forsinket, siden Apple sist oppdaterte utvalget i oktober 2022. På den tiden ble de nye iPad-ene levert med en M2-brikke, en Apple Pencil-sveveopplevelse, ProRes-videoopptak, Wi-Fi 6E og en fire – høyttaler lydsystem.

Hva kan vi forvente for 2024 iPad-ene? I november i fjor sa den bemerkede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo at de nye iPadene vil bli drevet av Apples M3-prosessor, det samme som de nyeste MacBook Air-modellene.

Skjermene til 11-tommers og 12,9-tommers Pro-modeller vil gå over fra henholdsvis LED og mini-LED til OLED. Denne typen oppgradering bør gi mer nøyaktige farger, høyere kontrast, bedre skarphet, høyere oppdateringsfrekvens og lavere strømforbruk.

Kuo antydet også at de nye nettbrettene vil ha en forbedret formfaktor, selv om han ikke spesifiserte hvilke endringer han kunne forvente.

2024 iPad Pro-modellene skulle opprinnelig debutere i Q1 2024. Kuo sa i november at produksjonsproblemer med OLED-panelmodulene forsinket utrullingen til slutten av Q1 2024 eller til og med Q2 2024, noe som stemmer overens med Gurman&apos ;s prognose.