Jeg fikk en massasje fra en AI-robot, og det var overraskende avslappende

0
12
Aprioritet= Aescape/ZDNET

Det er ikke hver dag du ligger på et massasjebord mens to robotarmer elter stresset ut av kroppen. Men der var jeg, kledd i formtilpasset skifergrå treningsklær, med ansiktet senket ned i den smultringformede hodestøtten da en AI-robot ga meg en 30-minutters massasje. Det gjorde at jeg følte meg litt morsom, men også nysgjerrig nok avslappet. 

Den avslappingen kom fra Aescapes AI-robot på kontoret i New York. Aescape satser stort på sine AI-massasjeroboter og lanserer ti robotmassasjebord, som det jeg hadde en 30-minutters økt med, på Equinox treningssenter rundt New York City fra og med denne våren. 

Også: For synshemmede har denne AI-roboten som mål å erstatte stokker og førerhunder

Eric Litman, Aescapes grunnlegger og administrerende direktør, brukte år på å kjempe mot kronisk smerte, og oppsøkte massasjeterapeuter for å ta tak i en nådeløs svulmende skive som gjorde det umulig å snu hodet. Misfornøyd med tjenesten til massasjeterapeuter, det han virkelig ønsket ut av en massasje var at noen skulle gjøre akkurat det han ba om. Så han brukte syv år på å bygge en robotmassasjeterapeut. 

Massasjebordet bruker AI for å skanne kundens kropp på bordet for å generere data og utføre en massasje. Den logger over 1 million 3D-datapunkter for å kartlegge kroppens posisjon på bordet og målrette anatomiske nøkkelpunkter og husker disse dataene for tilbakevendende brukere for å tilpasse massasjen deres og møte hver klients behov. Gjennom maskinlæring av massasjebordet blir AI smartere, og samler dataene til alle kroppene den har utført massasjer på for en bedre og mer intelligent økt. 

Gjennom bordets utvikling har Aescape jobbet med og konsultert massasjeterapeuter for å simulere en massasjeterapeuts praksis. Og hvis du er redd, som jeg var, for at robotarmene ved et uhell skal knekke beinene dine mens du utfører en massasje, vær ikke redd: “Armene i seg selv er bare sterke nok til å gi en god massasje, og de er ikke sterkere enn det… Og med den modellen av kroppen din er vi betydelig mer presise enn en terapeut," Litman fortalte meg. 

Også: Jeg har testet dusinvis av robotstøvsugere. Dette er de beste du kan kjøpe

“Du vil kunne spesifisere ikke bare forhåndsdefinerte behandlingsprotokoller, men en plan som stemmer overens med hvordan du føler om kroppen din,”" Molly O'Connor, Aescapes talsperson, forklarte. Det vil også være muligheter for aktivitetsspesifikke massasjeøkter programmert inn i bordet. O'Connor ga et eksempel på en økt dedikert til løpere som ønsker å løsne IT-båndene sine, eller digitale arbeidere som ønsker å lindre spenninger i rygg og skuldre de får av å jobbe på skrivebordet. 

Aescapes utrulling av sine semi-autonome (semi-autonome fordi den er avhengig av brukerens input og justeringer) massasjebord kommer på et sentralt tidspunkt i massasjeterapiindustrien. Ansettelsen av massasjeterapeuter forventes å vokse med 18 % fra 2022 til 2032, noe som gir plass til flere jobber og muligheter for mennesker (eller AI-roboter) i rommet, ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics. 

Hver bruker tar på seg Aescape's Aerwear, en skifergrå topp og bunn som hjelper massasjearmene med å utføre en jevn, friksjonsfri massasje uten hjelp av olje og uten at brukeren tar av seg klærne. Aerwear fungerer også med persepsjonssensorene når kroppen din blir skannet. På bordet tilpasser brukere ben- og hodestøttene, trykknivåene til massasjearmene, musikken og skjermspareren som spiller mens massasjen finner sted. Så kommer de to mekaniske spaghetti-massasjearmene til live og begynner å elte, forlenge og bevege seg. 

Person som får massasje av en AI-robot Nina Raemont/ZDNET

Roboten masserte øvre del av ryggen, skuldrene, ryggraden, korsryggen og setemusklene. Jeg likte trykknivåtilpasningen og følte at jeg hadde kontroll over massasjen, noe som ikke alltid er tilfelle når du ser en menneskelig massasjeterapeut. Det var et øyeblikk da trykket armen satte på meg var for intenst, men jeg husket plutselig at jeg kunne kjøle det ned og motta en massasje på mine egne premisser og preferanser.

 &quot ;Det har vært mye omtanke og krefter på hvordan vi betjener [roboten] sikkert, sørge for at armene er utformet nøyaktig på riktig måte og sørge for at synssystemet ikke svikter, og vite hva folk elsker og virkelig gleder mennesker," Litman sa. 

Jeg vil ikke si at roboten gjør en fantastisk jobb med å målrette knuter. De oppvarmede luftpunktene, "hendene" på maskinen, har syv forskjellige overflater som kan simulere bladet på håndflaten, underarmen eller en albue. Men de er for store til å føles som fingre, og den mindre spenningen i kroppen min ble uadressert som et resultat. Luftpunktene føltes som om to varme never, i stedet for fingre, gravde seg inn i kroppen min. Det roboten mangler i mindre detaljer, veier den opp for i en bredere avslappende opplevelse. 

Da jeg mottok denne robotmassasjen, tenkte jeg på alle vennene og menneskene jeg kjenner som ikke ville være komfortable med å ta av seg klærne for en massasje eller få kroppen berørt av en fremmed. Dette føles som et gyldig alternativ for disse menneskene. Aescapes forskning støtter dette: Selskapet fant en pool på 10 millioner amerikanere som aldri har fått massasje fordi de ikke ønsket å bli berørt av en fremmed. 

Mens massasjebordene vil lanseres på Equinox treningsklubber over hele New York City, er de ikke begrenset til Equinox-medlemmer. Interesserte ikke-medlemmer vil motta et gratis dagspass når de reserverer et Aescape massasjebord på treningssenteret. En 30-minutters massasje starter på $60 og varierer basert på plasseringen og tilleggsfasiliteter som tilbys. 

Også: De beste smartklokkene: Eksperttestet og gjennomgått

"[Aescape] passer naturlig for Equinox-medlemmer som omfavner den nyeste teknologien for å oppnå trenings- og velværemålene sine," O'Connor sa om partnerskapet med Equinox. Dessuten, å rulle ut disse massasjebordene i et treningsstudio, forklarte O'Connor, skiller Aescape fra hverandre og lar dem “innove i fellesskap” med det luksuriøse treningssentermerket. “Det er en hel masse mennesker i dette landet som virkelig er opptatt av teknologi og velvære, skjæringspunktet mellom disse to. Det er menneskene som begynner å bygge det sosiale beviset og troverdigheten," Litman sa. 

Det kan virke rart akkurat nå, men kanskje om noen år vil du avslutte en treningsøkt og dykke inn i en massasjeøkt med en robot.