Dette gratisverktøyet fra Anthropic hjelper deg med å lage bedre meldinger for AI-chatboten din

0
10
Antropisk ledetekstbibliotek Sabrina Ortiz/ZDNET

Til tross for at AI chatbots er dyktige verktøy, krever de menneskelig retning for å nå sitt fulle potensial. Det er derfor AI-spørring er en viktig ferdighet for brukere å mestre – og Anthropic har et gratisverktøy for å gjøre det litt enklere. 

Anthropic, mest kjent for sin Claude chatbot, har et gratis promptbibliotek, som inkluderer spørsmål for ulike brukstilfeller, alt fra veldig teknisk til letthjertet og morsomt. Alt du trenger å gjøre er å klikke på brukstilfellet du er interessert i og deretter kopiere og lime inn ledeteksten i chatboten du ønsker.

Også: Jeg prøvde Copilot Notebook: Microsofts nye AI verktøyet tilbyr to nyttige ledetekstfunksjoner

For eksempel har biblioteket en ledetekst kalt “Corporate clairvoyant”; med en beskrivelse som lyder: “Trekk ut innsikt, identifiser risikoer og destiller nøkkelinformasjon fra lange bedriftsrapporter til et enkelt notat.” en prøvemelding med tomme felt. Du kopierer og limer deretter inn ledeteksten i en chatbot og fyller ut de tomme feltene. I brukstilfellet ovenfor, lyder ledeteksten:

Din oppgave er å analysere følgende rapport:
<rapport>
[Fulltekst av Matterport SEC-filing 10-K 2023, ikke limt inn her for korthets skyld]
</report>

< p>Oppsummer denne årsrapporten på en kortfattet og tydelig måte, og identifiser viktige markedstrender og takeaways. Skriv ut funnene dine som et kort notat jeg kan sende til teamet mitt. Målet med notatet er å sikre at teamet mitt holder seg oppdatert på hvordan finansinstitusjonene har det og kvalitativt prognoser og identifisere om det er noen drifts- og inntektsrisiko som kan forventes i det kommende kvartalet. Sørg for å inkludere alle relevante detaljer i sammendraget og analysen.

Under prøveteksten viser biblioteket også et eksempelutdata, som hjelper deg med å visualisere hva du ville fått fra Claude hvis du var for å skrive inn den nøyaktige ledeteksten i chatboten, som vist nedenfor.:

Claude-ledetekst eksempel output Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Selv om disse verktøyene er rettet mot å få mest mulig ut av Claude, de kan også brukes på tvers av andre chatbots. Det eneste forbeholdet er at du må sørge for at den andre chatboten du skriver inn forespørselen i har de samme egenskapene. 

Også: Hvordan skrive bedre ChatGPT-meldinger i 5 trinn

For eksempel er ledeteksten ovenfor avhengig av chatbotens mulighet til å få tilgang til en lenke, så du må sørge for at den andre chatbot du bruker kan også få tilgang til lenker. 

Da jeg skrev inn ledeteksten i ChatGPT, fikk jeg et lignende resultat som Claudes eksempelutgang på grunn av effektiviteten og detaljene til ledeteksten:

ChatGPT-promptresultater Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Det er også verdt å fremheve at noen meldinger, som “Storytelling sidekick”, ha en system- og en brukermelding oppført, som vist nedenfor:

Storytelling sidekick Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

I Claude hjelper systemmeldingen å instruere chatbotene i oppgaven deres og forklarer hvilke regler de bør følge med når de svarer på brukermeldingen. Denne tilnærmingen ligner på ChatGPTs tilpassede instruksjoner. Så hvis du bruker ledeteksten for disse chatbotene, skriv inn systemprompten i feltene.

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å skrive kode

Hvis du bruker en chatbot som ikke har en feltbetegnelse, kan du skrive inn systemmeldingen i tekstfeltet før du skriver inn brukermeldingen for å få de samme resultatene.& #xA0;

Hvis du ser på de forskjellige forespørslene i biblioteket, kan du også forstå hvordan du formaterer forespørslene dine og oppdage hvilken viktig informasjon som vil bidra til å gjøre forespørslene mest effektive.