Microsoft Copilot Pro vs. OpenAIs ChatGPT Plus: Hva er verdt dine $20 i måneden?

0
13
CoPilot vs. ChatGPT Plus sammenligning Maria Diaz/ZDNET

Microsofts Copilot og OpenAIs ChatGPT er begge tilgjengelige i gratis og betalte utgaver. For $20 per måned kan du abonnere på Copilot Pro eller ChatGPT Plus og nyte en rekke avanserte AI-drevne funksjoner som ikke finnes i de gratis smakene.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT og andre bemerkelsesverdige alternativer

Med begge abonnementene kan du benytte deg av GPT-4 og GPT-4 Turbo, få sanntidsinformasjon, generere bilder med DALL-E 3, og analyser spesifikke typer dokumenter og filer. Men derfra tilbyr Copilot Pro og ChatGPT Plus spesifikke fordeler. Slik bestemmer du hvilken som er det beste valget for deg.

ChatGPT Plus inkluderer følgende fordeler:

Generell tilgang til ChatGPT, selv i rushtiden Raskere responstider Prioritetstilgang til nye betafunksjoner Evne til å analysere en rekke filtyperAI-bildeoppretting med opptil 200 bilder per dag Tilgang til GPT Store, med mer enn tre millioner tilpassede GPT-er tilgjengelig
Opprett dine egne tilpassede GPT-er

Copilot Pro tilbyr tre kjernefordeler, med en fjerde på vei:

Raskere ytelse og prioritert tilgang til GPT-4 og GPT-4 Turbo i høye perioder Copilottilgjengelighet i visse Microsoft 365-apper (Microsoft 365 Personal eller Family-abonnement kreves)Raskere AI-bildeoppretting med 100 boosts (100 bilder) per dag ved hjelp av Designer (tidligere Bing) Image Creator) Muligheten til å lage dine egne tilpassede og skreddersydde Copilot GPT-er via et nytt Copilot Builder-verktøy.

Du bør bruke ChatGPT Plus if…

ChatGPT Plus-vindu introduksjon på en bærbar datamaskin Maria Diaz/ZDNET

1. Du ønsker å kunne analysere og stille spørsmål om alle typer filer

Copilot Pro begrenser sin AI-drevne analyse til bilder og Microsoft Office-filer. Og for Office-filene trenger du et Microsoft 365 Personal ($69,99 per år) eller Family ($99,99 per år) abonnement. Med ChatGPT Plus kan du laste opp og analysere et bredere spekter av filer, inkludert Microsoft Office-filer, tekstfiler, PDF-er, bilder, lydfiler, kodefiler og arkiverte filer.

2. Du vil ha tilgang til egendefinerte GPT-er fra GPT-butikken

OpenAI tilbyr en GPT-butikk hvor du kan bla gjennom og søke etter egendefinerte GPT-er laget av bedrifter og andre abonnenter. Du kan til og med påkalle en spesifikk GPT i en eksisterende samtale. 

Også: Jeg tar AI-bildekurs gratis på Udemy med dette lille trikset – og du kan også

Selv om ikke alle GPT-ene er verdt tiden din, vil du finne mange med interessante og nyttige ferdigheter. På dette tidspunktet har Microsoft lovet – men tilbyr ennå ikke – en tilpasset Copilot GPT-butikk.

3. Du vil lage dine egne tilpassede GPT-er

En annen fordel med ChatGPT Plus er muligheten til å lage dine egne tilpassede GPT-er. Prosessen er relativt jevn og grei takket være ChatGPTs egen AI-baserte assistanse. Etter å ha opprettet GPT-en din, kan du bruke den privat, dele den med andre i en bedrift eller organisasjon, eller publisere den i GPT-butikken slik at andre abonnenter kan prøve.

4. Du må generere mer enn 100 bilder per dag

Copilot Pro vil generere opptil 100 bilder per dag. Det høres absolutt ut som mange bilder. Men hvis du trenger mer, lar ChatGPT Plus deg doble moroa ved å lage opptil 200 bilder hver dag.

Du bør bruke Copilot Pro if…

copilot-pro Maria Diaz/ZDNET

1. Du abonnerer på Microsoft 365 Personal eller Family og vil ha AI-drevet hjelp

Med abonnementer på Copilot Pro og Microsoft 365 vil AI hjelpe deg med å skrive og redigere tekst og oppsummere dokumenter i Word, generere formler og analysere data i Excel, lage presentasjoner i PowerPoint, komponere tekst i OneNote og utkast til svar i Outlook. Selv om ChatGPT Plus kan analysere Office-filer, er integrasjonen mellom MS Office og Copilot Pro kraftigere, mer effektiv og brukervennlig.

2. Du vil ha enkel tilgang fra Windows

Både ChatGPT Plus og Copilot Pro er tilgjengelige som dedikerte nettsteder og mobilapper. Men Copilot går ett steg bedre ved å integrere direkte i Windows. Enten du bruker den gratis eller betalte versjonen av Copilot, klikker du bare på oppgavelinjeikonet i Windows 10 eller 11, og Copilot dukker opp som en sidefelt klar til å ta imot forespørslene dine.

3. Du vil ha mer grundig og visuelt tiltalende informasjon

Avhengig av forespørselen din vil ChatGPT Plus gi tekst, men ikke mye mer. Det er imidlertid mer sannsynlig at Copilot Pro gir mer informasjon med et mer visuelt utseende og layout.

Også: Jeg prøvde Bing's AI chatbot, og det løste mine største problemer med ChatGPT

For eksempel ba jeg begge chatbotene om å nevne 20 toppattraksjoner i London. ChatGPT Plus svarte med en nummerert liste og korte beskrivelser av hver attraksjon, men ingen lenker. Copilot Pro ga en mer engasjerende og nyttig respons med lenker, bilder, kart og kilder for hver attraksjon.

4. Du vil ha bedre ferdigheter i å lage bilder

Selv om ChatGPT Pro lar deg generere flere bilder på en vanlig dag, er Copilot Pros bildeskapingsferdigheter langt overlegne. Som standard vil Copilot Pros Designer-verktøy generere fire forskjellige bilder å velge mellom, mens ChatGPT Pro vil generere bare ett bilde om gangen. Copilot foreslår også oppfølgingsspørsmål for å hjelpe deg med å finjustere bildet. Med Copilot kan du velge en spesifikk stil å bruke hvis du ønsker å gjenskape et bilde. I tillegg kan du nå redigere bildene dine direkte i Designer uten å forlate verktøyet.

5. Du vil ha flere alternativer for å administrere et svar

Med et svar fra ChatGPT Pro kan du vanligvis kopiere det, regenerere det eller rangere det. Men med Copilot Pro kan du også enkelt dele det, eksportere det til Word eller et annet program og be om at det blir lest opp.

6. Du vil ha kilder for det genererte innholdet

Be ChatGPT om å generere bestemt innhold, og det vil svare. Men det vil ikke nødvendigvis vise kilden eller kildene til informasjonen. Be Copilot Pro om å generere det samme innholdet, og det vil tydelig vise kildene under informasjonen.

7. Du vil lage dine egne tilpassede GPT-er

Med en Copilot Pro-konto kan du nå designe dine egne tilpassede GPT-chatboter. For å gjøre dette kan du enten chatte med Copilot for å veilede deg gjennom prosessen eller lage et navn, en beskrivelse og instruksjoner manuelt. Når du er ferdig, kan du forhåndsvise GPT-en din for å sikre at den fungerer riktig og holde den for deg selv eller dele den med hvem som helst via en lenke. Høres bra ut. Den tilpassede GPT-prosessen med ChatGPT Plus er imidlertid jevnere og enklere og lar deg publisere GPT-ene dine i en butikk, et alternativ som ikke er tilgjengelig med Copilot Pro.