Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementsavgiften verdt det?

0
12
Microsoft Copilot vs Copilot Pro Maria Diaz/ZDNET

Microsofts Copilot-verktøy er allerede fritt tilgjengelig som en dedikert nettside, mobilapp og innebygd Windows-verktøy, og gir rask og enkel tilgang til en AI-chatbot som vil svare på spørsmålene dine, generere innhold og lage bilder. Men nå har Microsoft oppgradert spillet med en Pro-versjon av Copilot som får inn flere funksjoner og bedre tilgang for $20 per måned.

Også: Microsoft legger til Copilot Pro-støtte til iPhone- og Android-apper< /strong>

Pro-versjonen tilbyr flere fordeler:

Raskere ytelse og prioritert tilgang til GPT-4 og GPT-4 Turbo i rushtiden. Copilottilgjengelighet i visse Microsoft 365-apper (Microsoft 365 Personal eller Family-abonnement kreves). Raskere AI-bildeoppretting med 100 booster (100 bilder) per dag ved hjelp av Designer (tidligere Bing Image Creator). Endre størrelsen på og regenerer AI-lagde bilder mellom kvadratiske og liggende formater uten å forlate Designer-verktøyet. Lag dine egne tilpassede og skreddersydde Copilot GPT-er via et nytt Copilot Builder-verktøy.

Utover å bruke Copilot Pro på Copilot-nettstedet gjennom hvilken som helst nettleser, kan du starte den direkte i Windows 10 eller 11. Bare klikk på Copilot-ikonet på oppgavelinjen. Pro-smaken er også tilgjengelig i iPhone- og Android Copilot-appene. I tillegg kan de av dere med et Microsoft 365 Personal eller Family-abonnement bruke Copilot Pro med Microsoft 365-apper på Windows, MacOS og iPadOS.

Også: Slik bruker du Image Creator fra Microsoft Designer

La oss først se på hvordan du får tilgang til både gratis og betalte varianter av Copilot.

Gratis versjonstilgang på nettstedet

Bla til Copilot-nettsiden. Velg en samtalestil og skriv deretter inn spørsmålet eller forespørselen din i “Spør meg hva som helst” ledetekst. Til høyre kan du se spesifikke Copilot GPT-er, inkludert Designer for bildegenerering, en ferieplanlegger, en matlagingsassistent og en treningstrener, selv om disse GPT-ene fortsatt rulles ut og ennå ikke er fullt tilgjengelige.

< p>I tillegg er det tilgang til Copilot-plugins, som Instacart, Kayak og Open Table. Du bør også se en lenke for å slå på personalisering. Med dette alternativet aktivert, gir Copilot personlig tilpassede svar basert på chatteloggen din de siste 90 dagene.

Gratis versjonstilgang på nettstedetSkjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Gratis versjonstilgang i Windows

Enklere klikker du på Copilot-ikonet på Windows 10- eller 11-verktøylinjen. Et lignende grensesnitt vises der du velger samtalestilen og deretter dykker ned i spørsmålene dine.

Gratis versjonstilgang i Windows Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Gratis versjonstilgang i mobilappene

For å bruke Copilot på mobilenheten din, last ned appen for iOS eller Android. Velg ønsket samtalestil og send inn forespørslene dine.

Gratis versjonstilgang i mobilappene Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Tilgang til betalt versjon på nettstedet

For å registrere deg for den betalte versjonen av Copilot, bla til Microsofts Copilot Pro-nettside. Klikk på knappen for Get Copilot Pro. På abonnementssiden bekrefter du betalingsmåten din og klikker på Abonner-knappen. 

Dessuten: Denne iPhone-appen kombinerer AI med nettsøk, og sparer deg for tid og energi

Etter at betalingsprosessen er ferdig, klikker du på “Kom i gang” knapp. Du blir ført til Copilot-nettsiden der du vil se Pro som en del av Copilot-logoen. Copilot GPT-er, plugins og personaliseringsalternativer er alle tilgjengelige i Pro-modellen.

Tilgang til betalt versjon på nettstedet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Tilgang til betalt versjon i Windows

Etter å ha abonnert på nettstedet, logg inn på Windows 10 eller 11 igjen. Klikk på Copilot Taskbar-ikonet og Pro versjon vil dukke opp.

Tilgang til betalt versjon i Windows Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Betalt versjonstilgang i mobilappene

Åpne iOS- eller Android Copilot-appen og du vil se at Pro nå er en del av logoen, som indikerer at du benytter deg av Pro-abonnementet ditt.

Tilgang til betalt versjon i mobilappene Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Nå som du vet hvordan du får tilgang til begge versjonene, her er forskjellene mellom Pro- og gratisutgaven.

Du bør bruke Copilot gratis hvis&# x2026;

copilot Maria Diaz/ZDNET

1. Du bruker ikke Microsoft 365

For de fleste er hovedfordelen med Copilot Pro støtten for Microsoft 365. Dette betyr at du kan bruke AI til å lage og redigere tekst og utføre andre avanserte oppgaver i Word, Excel og andre apper i suiten. Hvis du ikke har et Microsoft 365 Personal eller Family-abonnement, er de andre fordelene i seg selv sannsynligvis ikke nok til å rettferdiggjøre prislappen på $20 per måned.

2. Du kan klare deg med GPT-3.5 og ikke-toppbruk av GPT-4

GPT-4 gir noen klare fordeler i forhold til GPT-3.5, inkludert raskere og mer nøyaktige svar, lengre forespørsler, en bedre forståelse av kontekst og nyanser, større kreativitet, evnen til å løse komplekse problemer og færre partiske svar og hallusinasjoner.

Også: ChatGPT vs ChatGPT Plus: Er det verdt abonnementsavgiften?

Du kan få tilgang til begge GPT-modellene gjennom gratisversjonen, selv om du kanskje ikke kan bruke GPT-4 under topplasttider. I så fall vil Copilot falle ned til GPT-3.5. For mange mennesker bør imidlertid den sporadiske GPT-4-tilgangen være tilstrekkelig.

3. Bildegenereringsbehovet ditt er beskjedent

Ved å bruke det innebygde Designer-verktøyet med DALL-E 3 kan Copilot generere bilder basert på tekstbeskrivelsene dine. Den gratis smaken begrenser antall bilder du kan generere, og gir deg 15 boosts (15 bilder) per dag. Hvis du ikke trenger mer, vil den gratis smaken av Copilot fungere helt fint.

4. Du abonnerer allerede på ChatGPT Plus

ChatGPT Plus dupliserer noen av fordelene med Copilot Pro og byr på ekstra funksjoner som GPT Store og muligheten til å lage dine egne tilpassede chatbots. Hvis du allerede betaler $20 per måned for å abonnere på ChatGPT Plus, er det liten grunn til også å abonnere på Copilot Pro. Spar deg selv litt penger og hold deg til den gratis Copilot-smaken.

Du bør bruke Copilot Pro if…

copilot-pro Maria Diaz/ZDNET

1. Du kjører Microsoft 365 og vil ha generativ AI-hjelp for appene

Med sine AI-ferdigheter vil Copilot Pro hjelpe deg med å skrive og redigere tekst og oppsummere dokumenter i Word, generere formler og analysere data i Excel, lage presentasjoner i PowerPoint, komponer tekst i OneNote, lag utkast til svar og organiser innboksen din i Outlook. Hvis du abonnerer på Microsoft 365 Personal eller Family-abonnement og disse AI-smartene vil hjelpe deg å skrive, lage og jobbe raskere, kan Copilot Pro lett være verdt prisen.

2. Du er veldig avhengig av GPT-4 og GPT-4 Turbo

Med Pro-utgaven av Copilot vil du ikke sitte på med GPT 3.5, selv i rushtiden. I stedet kan du bytte mellom GPT-4 og den nyeste GPT-4 Turbo-modellen. 

Hvis du bruker GPT-4 mye og ofte i løpet av dagen og krever rask og pålitelig tilgang hele tiden , så får Copilot Pro nikk over gratisversjonen.

3. Du må generere mange bilder

Mens gratis Copilot begrenser antall bilder du kan generere til 15 per dag, tillater Pro-versjonen så mange som 100. I tillegg pleier bildeopprettingen å være mye raskere. Hvis du trenger å lage grupper med kunstverk, logoer og andre bilder som en del av jobben din, vil du ikke støte på så mange veisperringer med Pro-versjonen.

Både gratisversjonen og den betalte versjonen av Copilot lar deg redigere bildene dine inline uten å forlate Designer-verktøyet. Copilot Pro går et skritt videre ved å tillate deg å endre størrelse og regenerere bilder mellom kvadratiske og liggende formater.

Også: De beste AI-bildegeneratorene

4. Du abonnerer ikke på andre premium AI-tjenester

Avhengig av jobb og arbeidsmengde kan en betalt AI-tjeneste hjelpe deg med å bli mer produktiv. Hvis du ikke allerede abonnerer på ChatGPT Plus eller en lignende tjeneste, kan Copilot Pro være akkurat det du trenger. Og husk at du alltid kan prøve det i en måned og deretter bestemme om du vil fortsette eller avbryte.

5. Du vil lage dine egne tilpassede Copilot GPT-er

Med Copilot Pro kan du lage og konfigurere dine egne Copilot GPT-chatboter. Du kan gjøre dette hvis du ønsker å designe en nisje og unik GPT viet til en spesifikk ferdighet eller ressurs. Ved å bruke Copilot GPT Builder kan du enten chatte med Copilot for AI-infundert assistanse eller manuelt gi din GPT et navn, en beskrivelse og instruksjoner. Når du er ferdig, kan du forhåndsvise GPT-en din for å være sikker på at den fungerer, og deretter enten begrense tilgangen bare til deg selv eller gjøre den tilgjengelig for alle du deler koblingen med.