Tor-prosjektet introduserer WebTunnel for å hjelpe deg med å omgå Tor-nettverksensur

0
13
hent skjermbilde= Tor-prosjektet

Regjeringer over hele verden sensurerer sine innbyggere kraftig slik at de ikke kan se visse typer innhold. Hver 12. mars arrangeres verdensdagen mot cybersensur på nett for å trekke oppmerksomhet til hvordan disse regimene gjør alt de kan for å avskrekke og sensurere ytringsfrihet på nettet.

Til ære for arrangementet, som først ble bedt om av Reporters Without Borders og Amnesty International, begge organisasjoner som kjemper for å ivareta retten til informasjonsfrihet, har Tor-prosjektet gitt ut WebTunnel. Den nye funksjonen er en sensursikker pluggbar transport inspirert av HTTP-probe-resistent proxy. I motsetning til proxyen, gjør WebTunnel det imidlertid vanskeligere å blokkere Tor-tilkoblinger ved å blande denne trafikken med HTTPS-kryptert nettrafikk. Med andre ord skjuler WebTunnel det som ellers kan være sensurert trafikk.

Også: Hvordan bruke Tor-nettleseren (og hvorfor du bør)

Tenkningen er enkel: Fordi blokkering av HTTPS-trafikk også vil blokkere mesteparten av trafikken til webservere rundt om i verden, må WebTunnel-tilkoblinger også tillates. Dette lar brukere omgå sensur i nettverk som bruker protokoll-tillatelseslister og nekte-som-standard-policyer.

I følge Tor-prosjektets kunngjøring er “WebTunnel så lik vanlig nettrafikk at den kan eksistere side om side med et nettsted på samme nettverksendepunkt, som betyr samme domene, IP-adresse og port. Denne sameksistensen gjør at en standard trafikk-omvendt proxy kan videresende både vanlig nettrafikk og WebTunnel til deres respektive applikasjonsservere. Som et resultat, når noen forsøker å besøke nettstedet på den delte nettverksadressen, vil de ganske enkelt oppfatte innholdet i den nettadressen og vil ikke legge merke til eksistensen av en hemmelig bro (WebTunnel)."

Tor-prosjektet sammenlignet WebTunnel med obfs4-broer, og sa at verktøyet kan brukes som et alternativ for de fleste Tor-nettleserbrukere. Forskjellen mellom de to er at WebTunnels metode for å etterligne HTTPS-netttrafikk gjør den mer effektiv i visse scenarier.

Organisasjonen sammenlignet WebTunnel med en myntsorteringsmaskin, og sa: “Tradisjonelt sjekker en slik maskin om mynten passer til en kjent form og lar den passere hvis den gjør det eller kaster den hvis den ikke gjør det. I tilfelle av fullstendig kryptert, ukjent trafikk, som demonstrert i den publiserte forskningen How the Great Firewall of China Detects and Blocks Fully Encrypted Traffic, som ikke samsvarer med noen spesifikk form, vil den være underlagt sensur. I vår myntanalogi må mynten ikke bare passe til formen til en kjent blokkert protokoll, den må også passe til en anerkjent tillatt form – ellers ville den bli droppet."

Prosessen med Det er enkelt å bruke WebTunnel Bridge:

    Naviger til https://bridges.torproject.org/options i nettleseren din. I “Avanserte alternativer” velger du “webtunnel”. fra rullegardinmenyen, og klikk deretter på "Get Bridges".Løs den nødvendige captchaen.Kopier brolinjen til utklippstavlen.Åpne Tor Browser og gå til vinduet Connection Preferences.Klikk Add A Bridge Manuelt og lim inn brolinjen fra Trinn 4. Lukk brodialogen og klikk deretter på Koble til.

Du kan lese mer om WebTunnel i Tor Projects kunngjøringsinnlegg.