Android 15's Find My Device kan la deg finne Pixel 8 når den er slått av

0
11
Skjermen på Mint Pixel 8. Max Buondonno/ZDNET

Hvis du noen gang har prøvd å finne en tapt Android-telefon, kan du ha blitt frustrert over Googles tilsvarende Apples Finn mitt nettverk. Hvis telefonen din er slått på og koblet til Wi-Fi, fungerer Googles Finn min enhet, men hvis telefonen din er av, er du uheldig.

Heldigvis kan det snart være en ting fra fortiden.

I 2023 annonserte Google Finn min enhet – et Bluetooth-drevet opt-in stedssporingsnettverk for Android-enheter som fungerer akkurat som Apples versjon. Da det oppsto uenighet om uønsket sporing via enheter som AirTags, skrinlagt Google imidlertid funksjonen.

Selv om ingenting offisielt er kunngjort ennå, indikerer en rapport fra Android Police at funksjonen kan lanseres med Pixel 9. Og til og med bedre, det kan komme til eldre Pixel-enheter også.

Også: Slik aktiverer du Finn min enhet på Android-telefonen din (og hvorfor bør du det)

Når Android-enheter er slått av, slås Bluetooth også av, noe som betyr at en enhet ikke kan lokaliseres av Finn min enhet eller hjelpe med å finne andre enheter. En kommende Powered Off Finding-funksjon vil la enheten lagre beacons i Bluetooth-kontrollerens minne. På den måten, selv om enheten ikke er slått på, kan den fortsatt se og bli sett av andre enheter.

Android Police la merke til at et slikt system begynte å dukke opp, mens de letet rundt i noen Android-system-API-er. men bare for enheter som kjører "Vanilla Ice Cream," eller Googles interne navn for Android 15.

Her blir ting interessant for brukere av nåværende Pixel-generasjon. Pixel 8 og Pixel 8 Pro har begge systemkode som nevner «ro.bluetooth.finder.supported." Ingen andre Pixel-telefoner, ikke engang Fold, har lignende språk.

Det er veldig fornuftig for Google å avduke dette nye nettverket sammen med Pixel 9, men gitt at Pixel 8-serien har denne koden , noen eldre telefoner kan også være inkludert.

Pixel 9 bør lanseres senere i år.