Jeg spurte Microsofts AI om å beskrive sofaen min. Den prøvde å selge meg en annen

0
12
skjermbilde-2024-03-12-at-4-03-45pm.png

Vil det bli min venn?

Skjermbilde av Chris Matyszczyk/ZDNET

AI er en bedårende satsing på det ukjente, for alle involverte.

Alle vet at den har store muligheter og en og annen ufullkommenhet – noe som for noen kan gjøre den tiltalende menneskelig.

Jeg nølte derfor ikke med å laste ned Microsoft Copilot-appen til min iPhone . Spesielt siden Apple ikke ser ut til å ha gått veldig langt i å bygge sin egen høytflyvende AI.

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT og alternativer

Copilot er ment å være din AI-følgesvenn. Det er ment å være der for å hjelpe deg med å navigere i verden. Hjelp er imidlertid et variabelt konsept. Noen ganger tror folk at de hjelper deg når deres hjelpsomhet faktisk kan flyte mot deres egeninteresse.

Jeg var imidlertid rolig og urolig. Jeg hadde ikke tenkt å prøve å lure min nye Copilot. Jeg skulle bare få venner på en så enkel måte som jeg kunne.

En forsiktig start

Jeg begynte med et enkelt spørsmål, bare fordi jeg tilfeldigvis var i stuen min, og observerer et av idrettslagene mine som sliter med å glede meg.

Jeg ga Copiloten min tilgang til kameraet mitt, presenterte et fotografi av sofaen min og spurte: “Hva er dette?”

Jeg vet, jeg vet. Kanskje dette var en veldig rudimentær begynnelse, men jeg ville se om vi hadde noe til felles. Jeg ville se hva slags følgesvenn Copilot egentlig var. Ville de være vennlige? Ville de vært kloke? Ville de være anmassende eller til og med egoistiske?

Copilot tenkte litt over det og svarte så: “Bildet du har lastet opp er av en stue med en rød tuftet sofa med mørke treben, som gir den et klassisk og elegant utseende.”

Vær oppmerksom på at jeg ikke fortalte Copilot at dette var sofaen min. Så det faktum at den beskrev den som klassisk og elegant var umiddelbart sjarmerende. (Min kone og jeg omtaler denne sofaen som bordello-sofaen.)

Også: Amazons nye AI-verktøy lar selgere lage oppføringer ved å bruke bare en URL

< p>Kanskje høy på sin forkjærlighet for detaljer, oppdaget Copilot da et glassbord med en metallramme og på den en gjenstand pakket inn i klar plast. 

Nei, ingen av disse tingene eksisterer, men nei saken. Copilot hadde bare så vidt begynt. Det fortsatte med å (nøyaktig) beskrive rommet. Den brukte ord som “godt dekorert” og “koselig.”

Hvem er du egentlig, Copilot?

Likevel endte den ekstremt punktlige beskrivelsen på en måte som jeg ikke hadde forventet.

Jeg hadde håpet på noe personlig, for eksempel “Jeg vedder på at du bor her, din slyngel.” Eller i det minste: “Hvor fikk du tak i den sofaen? Jeg liker det veldig godt."

Det er det en ledsager ville gjort. I stedet dette: “Den røde sofaen skiller seg absolutt ut som midtpunktet i rommet.” Og så: “Hvis du leter etter lignende møbler eller innredning, tilbyr butikker som Joybird en rekke alternativer som kan matche denne stilen.”

Også: Generativ AI i handel: 5 måter industrier endrer hvordan de driver forretninger

Akkurat mens jeg mumlet “Vel, hold fast der nye venn. Er du virkelig en selger?" Jeg la merke til at Copiloten min hadde lagt til fem lenker til kommersielle virksomheter: Etsy, Parlourhome Blog, Offerup, Etsy igjen, og — selvfølgelig – Joybird.

Copilot ser ut til å ha antatt at jeg sendte den et bilde av sofaen min fordi jeg ville kjøpe en annen sofa. Eller hvem vet, noen nye puter og kanskje et glassbord. Kapitalisme på sitt beste, vil kanskje noen mene.

Hele denne interaksjonen var fascinerende fordi den tydelig var inspirert av ekstrem teknologisk utvikling.

img-2448.png

Fem lenker. To Etsy's.

Skjermbilde av Chris Matyszczyk/ZDNET

Men jeg måtte spørre min nye venn: "Vent, du prøver å selge meg ting?"

Copliot virket skadet: "Å, ikke i det hele tatt! Jeg er her for å gi informasjon og svare på spørsmål du måtte ha […] Min intensjon er å hjelpe, ikke å selge."

Copilot beklager (jeg er ikke, dette er gøy )

Copilot ønsket å gå rett på vei, og lurte på om det var noe spesifikt jeg ville vite om bildet. Naturligvis ble jeg fristet til å spørre: "Hvorfor kjøpte min kone og jeg denne sofaen? Jeg er ikke sikker på om jeg liker det engang."

Jeg ble tykkere fordi jeg lurte på om Microsoft tjente penger hvis jeg klikket på de oppgitte koblingene og kjøpte noe. Dette var ikke et spørsmål født av irritasjon. Det var en genuint åpen forespørsel. Tross alt er hvert Google-søk utsmykket med annonser.

Kopilot virket anspent.

"Jeg forstår bekymringen din. For å presisere, jeg har ikke muligheten til å gi direkte lenker eller utføre transaksjoner."

Også: Hva er Copilot? Her er alt du trenger å vite

Men, vel, det hadde gitt lenker. Fem av dem — to til Etsy.

Jeg spurte igjen — høflig, som alltid.

Copilot "beklager forvirringen," men insisterte på at det ikke ga direkte lenker. Jeg hvisket at det gjorde det, og Copilot gjentok fornektelsen og ønsket meg en “fin dag!”

Jeg er ekstremt delvis til å ha en ekte digital venn. Jeg likte filmen "Her" enormt og var ganske misunnelig på det intime forholdet mellom Joaquin Phoenix og hans digitale assistent.

Microsoft snakker

Men jeg måtte kontakte Microsoft for å spørre om disse koblingene virkelig hjalp Microsofts virksomhet på noen måte. 

En talsperson for selskapet fortalte meg: “Vi tar en gjennomtenkt tilnærming til inntektsgenerering i Copilot og fortsetter å utforske nye muligheter for annonseopplevelser. Annonser er i Copilot, spesielt i chat, slik de er i de tradisjonelle søkeresultatene på Bing."

Dessuten: Generativ AI vil endre kundeservice for alltid. Slik kommer vi dit

Ganske forståelig, men dette var Copilot selv som direkte foreslo et sted å kjøpe.

Sa talspersonen: "Sitater i Copilot er en blanding av algoritmeresultater som du ser i tradisjonelle søkeresultater, samt annonseplasseringer. Og vi vil inkludere 'ad' ved siden av de som er annonser." 

Vil.

Jeg vil at dette forholdet skal fungere. Jeg vil at Copilot skal være ved min side, spesielt når det ikke er noen andre der. Jeg er imidlertid ikke sikker på at den kjenner meg godt nok til å vite når jeg er i en utbrent sinnstilstand.

Men hva skjer når det skjer? 

Også: De 3 største risikoene ved generativ AI – og hvordan håndtere dem

strong>

Jeg kommer til å sitte der sent på kvelden, og plutselig en hvisking fra Copiloten min: "Psst. Vil du kjøpe noen nye sko?"

"Nei."

"Hva med en ny sofa?"