Jeg elsker alt ved dette budsjettet Android-nettbrettet (spesielt prisen)

0
7
Beskriv hva som vises på bildet .

Blackview Mega 1-nettbrett

Adrian Kingsley-Hughe/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Blackview Mega 1 er tilgjengelig direkte fra Blackview og AliExpress, med priser som starter på $219. Nettbrettet har en stor skjerm, en flott skjerm og fantastisk lyd. Den er også tynn og lett og kommer til en god pris.
Det er ingen steder å oppbevare pennen, og foliodekselet føles spinkelt.

Tenk på nettbrett, og folk flest går umiddelbart til iPad. Det er imidlertid noen fantastiske Android-nettbrett du kan kjøpe for en brøkdel av prisen på en Apple-enhet. 

Jeg har testet et nettbrett som koster mindre enn $300, og det har en 11,5-tommers, 120 Hz-skjerm, 256 GB lagringsplass, 12 GB fysisk RAM og kameraer som er perfekte for sosiale medier og videosamtaler.

Også: MacBook Pro sluttet å lade – her er hvordan jeg fikset det gratis

Nettbrettet er Mega 1 fra Blackview, et selskap som en gang var synonymt med robuste smarttelefoner. Firmaet har diversifisert seg i løpet av de siste årene og lager budsjettenheter med en førsteklasses følelse.

Se på Aliexpress

Blackview Mega 1 tekniske spesifikasjoner

Skjerm: 11,5-tommers 2,4K FHD+ IPS 1200 x 2000 piksler, 85 % skjerm-til-kropp-forholdCPU: MediaTek MT6789 octa-core Helio G99 2,2 GHzRAM: 12 GBROM: 256 GBOS: Doke OS_P 4.0, basert på Android 13bakkamera: 50 megapiksler Samsung ISOCELL JN1Frontkamera: 13 megapikslerBatterikapasitet: 8800mAh (støtter 33W hurtiglading)Høyttaler: 4 x 1217 BOX høyttalereWi-Fi: 802.11 a/b/g/n/acBluetooth: 5.1SIM-spor: 2 x SIM-kort eller 1 x SIM + 1 x TF-kortBiometri: Fingeravtrykkleser, Face IDFarger: Space Grey, Sky Blue, Dreamy PurpleDimensjon: 268,7 x 169 x 7,6 mm Vekt: 528g

Mega 1-teknologiske spesifikasjoner.

Mega 1-teknologiske spesifikasjoner.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

figur>

Jeg ble imponert over Mega 1 da jeg fikk den ut av esken. Av en eller annen grunn hadde jeg forventet at dette budsjettnettbrettet skulle ha en billig, klumpete plastfølelse, som de bærbare datamaskinene fra gamle dager. I stedet oppdaget jeg et tynt, lett aluminiumsnettbrett som føles like premium som Apples iPad. Kurvene og fasene er jevne og perfekte, og nettbrettet er perfekt balansert. Det oser av en førsteklasses følelse du ikke forventer av en enhet som koster mindre enn $300. 

Også: Denne monsterladeren på 240 W har funksjoner jeg aldri har sett på annet tilbehør

Folioen som Mega 1 leveres med er, til sammenligning, litt av en nedtur. Ja, det gjør en god jobb med å beskytte skjermen og forvandles til et brukbart stativ, men det har en billig vinylfølelse og begynte å vise slitasje etter en ukes bruk. Dekselet er ingen avtalebryter, men det føles som helligbrøde å legge et så vakkert nettbrett i et budsjett-foliodeksel.

Mega 1 har en tynn og lett design som gir er en førsteklasses kvalitetsfølelse.

Mega 1 har en tynn, lett design og en følelse av førsteklasses kvalitet.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Premium-følelsen til Mega 1 går mye lenger enn til huden. Den 11,5-tommers skjermen føles flott for øynene. Selv etter flere timers bruk av nettbrettet føltes øynene mine friske. 120Hz oppdateringsfrekvens og 203 piksler per tomme tetthet bidrar til å sikre brukerkomfort.

Systemet støtter også Widevine L1 digitale rettighetsadministrasjonsspesifikasjoner, slik at det kan streame HD- og HDR-innhold fra tjenester som Netflix, HBO, Disney+ og mer. Denne muligheten gir Mega 1 en fordel for folk som ønsker å bruke nettbrettet som en enhet for innholdsforbruk.

Også: De beste direktesendte TV-strømmetjenestene

Lyden leveres via et sett med firehøyttalere, og disse gjør en god jobb med å levere en filmatisk surroundlydopplevelse. Ved høyt volum er lyden kraftig, klar og forvrengningsfri.

Enheten drives av en MediaTek MT6789 åttekjerneprosessor og sikkerhetskopieres av 12 GB RAM (kan utvides til 24 GB ved bruk av systemlagring). Denne kombinasjonen er kraftig nok til å holde alt nynnende sammen. Jeg møtte ikke stamming eller etterslep under testen. Søknader dukket opp nesten umiddelbart. 

Ja, det er et SIM-brett for mobildata som kan romme to SIM-kort, eller ett SIM-kort og et microSD-kort.

Et SIM-brett for mobildata kan romme to SIM-kort, eller ett SIM-kort og et microSD-kort.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Kjøling håndteres av et integrert kjølesystem som bruker mer enn 8000 kvadratmillimeter grafitt. Blackview hevder at dette oppsettet kan holde nettbrettet under 40ºC/104ºF. Min testing av Mega 1 under tung, langvarig belastning støtter denne påstanden. Ikke på noe tidspunkt føltes Mega 1 varm å ta på. Du kan presse denne enheten til sine grenser med tillit.

Å holde alt i gang er et 8800mAh batteri. Dette enorme batteriet er pakket inn i et nettbrett som er mindre enn en tredjedel av en tomme tykt. Blackview sier at batteriet er bra for 20 timers bruk og kan spille musikk i 22 timer, spille av HD-video i 5,5 timer og støtte fem timers spill. Jeg fikk lett to dager mellom oppladingen mens jeg brukte dette nettbrettet mye. 

Også: Dells nyeste spill-laptop er en ultraportabel maskin jeg ikke har noe imot å ta med på jobb

Selv om 20-timers runtime-tallet sannsynligvis er riktig, kan Blackview undervurdere fordi jeg vet at jeg så mye på YouTube under testen min. Batteriet er uansett ikke et svakt punkt i utformingen av Mega 1.

Kameraene på Mega 1 skuffer heller ikke.

Det 50-megapiksel bakre kameraet er flott for sosiale medier og skole /arbeidsrapporter.

Det 50-megapiksel bakre kameraet er flott for sosiale medier og skole-/arbeidsrapporter.< /p> Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Det 50-megapiksel bakre kameraet har en 1/2,76-tommers Samsung ISOCELL JN1-sensor som gir klare, detaljerte og fargenøyaktige bilder. Du får ikke popet og detaljene du ser fra en Apple iPad eller en Samsung Galaxy S24, men denne forskjellen har mindre med maskinvaren å gjøre og skyldes den intense mengden prosessering på enheten som avanserte enheter nå gjør på bilder. 

Ikke la denne mangelen avskrekke deg, siden kameraet er perfekt for det de fleste brukere vil ha, og resultatet for sosiale medier eller jobb-/skolerapporter vil være mer enn tilstrekkelig. 

Det 12 megapikslers frontvendte kameraet er også mer enn nok for selfies og videosamtaler, og det takler en rekke lysforhold enkelt.

Merk: Eksempelbildene som Blackview bruker på sin nettside for å markedsføre kameraet er ikke tatt med Mega 1, og er arkivbilder. Blackview er ikke alene om å bruke denne teknikken, og jeg vet ikke hvorfor selskaper fortsetter med denne tilnærmingen fordi jeg tror den er misvisende for forbrukerne.

Nettbrettet har en pekepenn. Jeg er ikke en fan av disse enhetene, men det er en ekstra for de som liker dem. En ulempe er at det ikke er noe sted på nettbrettet til foliodekselet for å lagre pennen. Så hvis du er som meg, er det usannsynlig at pennen vil henge lenge.

Ja, det er også en pekepenn!

Ja, det er også en pekepenn.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs kjøpsråd

Det er lett å tenke på et budsjettnettbrett som en billig bit av plast og glass, med en middelmådig prosessor og skjerm, drevet av et batteri som knapt kan vare en morgen. 

Blackview Mega 1 er ingenting som dette. Det er et nettbrett med en førsteklasses følelse som tilbyr en maskinvareopplevelse som ville ha krevd en høy pris for bare noen få år siden. Fra den tynne og lette designen til den 11,5-tommers 120Hz-skjermen oser dette nettbrettet av kvalitet og gir en flott brukeropplevelse.