YouTube-skapere må nå merke visse AI-genererte videoer ved opplasting

0
11
Avsløre AI-generert innhold i en video YouTube

Hvis du laster opp videoer til YouTube, må du nå vite om du brukte AI for å lage en video med et realistisk utseende. I et blogginnlegg på mandag sa YouTube at Skaperstudio-verktøyet vil vise etiketter i visse områder, som krever at du oppgir om innholdet ble laget ved bruk av “syntetiske medier” (som betyr generative AI-verktøy).

Innebygd i Creator Studio for både YouTubes nettsted og mobilappene, vil AI-bekreftelsesetikettene vises i den utvidede beskrivelsen eller på selve videospilleren. Du må da merke av i en boks eller på annen måte angi om innholdet får en virkelig person til å se ut til å si eller gjøre noe de ikke sa eller gjorde, endrer opptak av en virkelig hendelse eller sted, eller genererer en scene med realistisk utseende som faktisk ikke fant sted. En etikett for spesielt sensitivt innhold kan til og med vises på selve videoen.  

Også: YouTube på TV-en din blir mer interaktiv, og du kan også handle – liksom

Retningslinjene ble først kunngjort i november 2023 og gjelder kun for videoinnhold med realistisk utseende som kan misforstås for virkelige personer, steder eller hendelser. Noen eksempler som er sitert i bloggen inkluderer:

Bruke likheten til en realistisk person. Digitalt erstatte ansiktet til en person med ansiktet til en annen eller kunstig lage en persons stemme for å fortelle en video.Endre opptak av virkelige hendelser eller steder. Å få det til å se ut som om en ekte bygning står i brann eller å endre en reell plassering i en by for å få den til å se annerledes ut enn i virkeligheten.Generer realistiske scener. Å skildre fiktive store begivenheter, for eksempel en tornado som beveger seg mot en ekte by.

Å bruke generativ kunstig intelligens til å lage fantastiske eller urealistiske scener eller bruke spesialeffekter vil ikke kreve noen avsløring. Eksempler på slike tilfeller inkluderer:

Animering av en fantastisk verden Bruke AI til å justere farge- eller lysfiltrene Bruke spesialeffekter som bakgrunnsuskarphet eller vintage-filtre. Bruke skjønnhetsfiltre eller andre visuelle forbedringer

Falske videoer på sosiale medier og andre steder har lenge utløst bekymringer for at folk blir lurt til å tro at det de ser er ekte. Generativ AI har gjort prosessen for å generere falske videoer enda enklere og dermed mer utbredt. Bekymringene øker bare når vi går inn i et amerikansk presidentvalg der falske politiske videoer kan brukes til å påvirke velgerne.

Ok, så den nye politikken høres fornuftig ut. Men hva skjer hvis en YouTube-skaper rett og slett ikke overholder reglene?

I blogginnlegget sa YouTube at teamet vil vurdere ulike håndhevelsestiltak for brukere som konsekvent ikke klarer å avsløre bruk av AI. I visse tilfeller kan YouTube til og med legge til sin egen etikett hvis skaperen unnlater å gjøre det, spesielt hvis innholdet kan forvirre eller villede folk.

I tillegg tar YouTube sikte på å oppdatere personvernreglene sine for å hjelpe folk som ber om at visst AI-generert innhold fjernes. I slike situasjoner bør enkeltpersoner kunne be om å fjerne alt kunstig innhold som etterligner ansiktet eller stemmen deres.