De 5 beste GNOME-utvidelsene jeg installerer først (og hva de kan gjøre for deg)

0
7
App OverviewThe.

GNOME-applikasjonsoversikten er hvor du kan søke etter apper, filer og mer.

Jack Wallen/ZDNET

Jeg har brukt skrivebordsmiljøet GNOME siden dets beta. Jada, det har vært korte perioder da jeg har migrert bort (som da jeg flyttet til elementært OS eller Bodhi Linux), men det er ikke noe sted som GNOME. Jeg synes at dette åpen kildekode-skrivebordsmiljøet er søtpunktet mellom minimalisme og overdreven funksjonalitet.

Men det betyr ikke at GNOME er perfekt. Ut av esken kan den bruke litt hjelp. Det er derfor utviklerne laget utvidelser. Disse bittesmå applikasjonene (som det er mange av) bringer utrolig nyttige funksjoner, atferd og til og med grafikk til GNOME.

Også: Hvordan endre DNS-servere på en GNOME-basert Linux-distribusjon

Når jeg installerer GNOME, er en av de første tingene jeg gjør gå over til utvidelseshjemmesiden og installere en håndfull tillegg. Her er mine topp fem.

1. Dash til panel

Selv om jeg setter stor pris på standard GNOME-oppsettet, foretrekker jeg et panel. Gitt at jeg sitter ved skrivebordet hele dagen, liker jeg å minimere mengden muse- eller tasteklikk for å gjøre opplevelsen min så effektiv som den kan bli. For det er Dash To Panel den første utvidelsen jeg installerer på GNOME.

Dash To Panel flytter GNOME Dash fra oversikten til hovedvinduet på skrivebordet, og gjør det effektivt om til et tradisjonelt panel. Ved å installere denne utvidelsen trenger du ikke å bekymre deg for å få en tredjeparts dockingstasjon.

For å legge til flere lanseringer i panelet, åpne den aktuelle appen, høyreklikk på ikonet i panelet og velg Legg til i favoritter. I Dash to Panel-innstillingene (som kan nås ved å høyreklikke på panelet), kan du endre posisjon, stil, oppførsel, handling og mer. Denne utvidelsen bør betraktes som en må-ha for hver GNOME-bruker.

2. Bluetooth Quick Connect

Hvis du kobler et hvilket som helst antall Bluetooth-enheter til din stasjonære eller bærbare datamaskin, gjør deg selv en tjeneste og legg til Bluetooth Quick Connect-utvidelsen. Som standard, når du legger til eller administrerer Bluetooth-tilkoblinger, må du gå gjennom Innstillinger-appen, som ikke akkurat er effektiv.

Med denne utvidelsen får du en Bluetooth-meny i systemstatusfeltet, som hjelper deg enkelt å administrere Bluetooth-tilkoblingene dine. Ikke bare det, men du får batteristatusindikatorer for alle aktuelle enheter. Denne utvidelsen er så verdifull at det er vanskelig å tro at den ikke er en del av GNOME-opplevelsen.

3. Bare perfeksjon

Dette er en utvidelse med flere funksjoner enn du noen gang trenger. I hovedsak er Just Perfection din one-stop-shop for justering av GNOME Shell, slik at du kan endre oppførselen og til og med deaktivere elementer du ikke vil ha eller trenger.

Liker ikke å ha en toppbar? Deaktiver den.

Du kan velge fra standard-, minimal- eller superminimalprofilene, eller opprette en egendefinert profil som lar deg gjøre ting som å aktivere/deaktivere panelet, aktivitetsknapp, appmeny, klokkemeny , Systemmeny, Vær, Kalender, Begivenheter, Søk, forskjellige ikoner, Workspace Wraparound, Workspace Peek, Skriv for å søke og mer.

Du kan også tilpasse størrelsen på Oversiktsavstanden, panelstørrelsen, panelposisjonen, animasjonshastigheter, osv. Denne utvidelsen er en tinders drøm som går i oppfyllelse.

4. Gnome Clipboard

Jeg stoler på utklippstavlen min hele dagen. Dessverre fungerer standard GNOME-utklippstavlen som alle andre, ved at den lagrer den sist kopierte strengen og det er det.

Med GNOME utklippstavle får du mye mer enn det. Denne utvidelsen beholder en historie med kopierte elementer som du kan velge fra og deretter lime inn med den vanlige Ctrl-V-snarveien. Du kan også søke gjennom lagrede elementer, definere hvor mange elementer som skal beholdes (standard er 100), endre sorteringshistorikken og slette eventuelle oppføringer du ikke vil lagre.

Det eneste denne utvidelsen ikke tilbyr, er muligheten til å ignorere visse apper (for eksempel passordbehandlere). Bortsett fra det er denne utvidelsen en annen jeg ikke kan gå uten.

5. Blur My Shell

Hvis du er som meg, og foretrekker et skrivebord med litt eleganse, vil du ha Blur My Shell. Med Blur My Shell kan du legge til et uskarpt utseende til ulike aspekter av GNOME-skrivebordet, for eksempel topppanelet, bindestreken og oversikten.

Selv om jeg bruker Pop!_OS (som ikke bruker en lageroversikt), bruker jeg fortsatt Blur My Shell for uskarphet på topppanelet. Ut av esken føles GNOME-topppanelet alltid som om det er i veien eller ikke passer helt til min estetiske preferanse. Med Blur My Shell smelter topppanelet inn med tapetet for en jevnere overgang. Nei, denne utvidelsen vil ikke gjøre dagen din enklere, men den vil gjøre den mer behagelig for øyet… og det teller fortsatt for noe.

Også: Voyager 23.10 kan være min favorittnyhet på GNOME-skrivebordet til dags dato

Det er mange utvidelser for deg å velge mellom på GNOME Extensions-nettstedet. Bare husk å bruke nettleseren Firefox for å unngå installasjonsproblemer.

Og hvis dette er første gang du dykker inn i en verden av GNOME-utvidelser, nyt turen!