Jeg har brukt de samme AirPods i fem år – her er hvordan jeg fikk dem til å vare

0
18
Jason Hiner/ZDNET

Apples andregenerasjons AirPods fyller fem år i dag, og jeg er stolt over å kunne si at jeg har brukt akkurat det samme paret som jeg kjøpte tilbake i 2019. Teknisk sett er fem år en evigheten. 

Nå vet jeg hva du tenker. Hvis din første bekymring etter å ha lest dette er avsky (eller en merkelig nysgjerrighet), klandrer jeg deg ikke. Det er en rekke virale historier over hele internett om folk som spirer sopp i ørene (kjent som otomycosis), eller får ørebetennelse ved å bruke ørepropper «konstant», som gjør det mulig å bruke det samme paret i lengre tid virker som en dårlig idé.

Også: To nye AirPods-modeller ventes i høst – her er alt vi vet så langt

Til det sier jeg: ikke vær ekkel. Rengjør teknologien din. Enten vi snakker om telefonen din, bærbare enheter eller AirPods, er en del av å ta vare på dem å holde dem rene, noe som også betyr lang levetid og drift. Jeg har holdt min ren og aldri hatt noen påløp med sopp, mikrober eller annet.

Se på Amazon

Til tross for nedsenking i mystiske væsker, bli knust, tråkket på eller falt ned kloakkrister, er disse tingene faktisk ganske holdbare. Designet til AirPods er slik at det er svært få mekaniske elementer å “bryte ned” utelukkende på grunn av slitasje.

Faktisk er mange av de vanligste problemene med AirPods relatert til “avfall” blir sittende fast i sensitive porter, påvirker lading eller tilkoblinger, som alle kan reduseres med vanlig teknisk hygiene. 

Et annet tips for å maksimere AirPods levetid er å holde styr på de faktiske øreproppene. Disse tingene er små og glatte, og jeg prøver å håndtere dem bare hvis jeg ikke beveger meg. Ikke prøv å multitaske og trekk dem ut av etuiet mens du går ned trapper eller går på gaten; de vil uunngåelig fly ut av hendene dine til et sted de vil bli knust, tråkket på eller mistet.

Også: Apple AirPods (2019) anmeldelse: En subtil, men meningsfull oppgradering

Vurder i tillegg få en sak for et siste lag med beskyttelse. For rundt 10 dollar kan du forsterke AirPods mot den uunngåelige knusingen den vil møte i bunnen av en ryggsekk, eller kilt inn i en setepute, samt beskytte mot fuktighet eller støtskader fra å miste dekselet.

Den andre siden av denne samtalen er potensielt mye større. Med enhetsprodusenter som ansporer forbrukere til å kjøpe, oppgradere og erstatte produktene deres i en obsessiv grad, og holder fast ved den samme “utdaterte”; enhet i årevis av gangen er nesten en motstandshandling.

AirPods-deksel i 2019 Jason Cipriani/ZDNET

Det er klart at Apple vil at jeg skal oppgradere mine fem år gamle AirPods med den nyeste AirPods 3. De er selvfølgelig bedre: de har støyreduserende evner, de holder seg bedre på plass og har overlegen lydkvalitet. Dette er objektive fakta om teknologien, men gjør det den eldre generasjonen helt foreldet, selv om de fortsatt fungerer?  

Den store mengden av nye enheter som er tilgjengelig hvert år, vekker også bekymring for bærekraft. Hva gjør du med den gamle teknologien din når du har erstattet den med den nyere, mer funksjonsrike versjonen? De fleste er klar over at gammel teknologi kan og bør resirkuleres, men oftere enn ikke havner mange enheter uunngåelig i søpla.

FN anslår at det i gjennomsnitt ble produsert 8 kg e-avfall per person i 2023, noe som tilsvarer rundt 61 millioner tonn elektronisk avfall lagt til deponier rundt om i verden. Mye av dette tilhører det forskerne kaller “usynlig avfall”, eller søppel som består av en betydelig del av søppelfyllinger, men er ikke mye vurdert i samtaler om bærekraft. Som du kan forestille deg utgjør kasserte telefoner, datamaskiner og elektronisk tilbehør en stor del av dette. 

Og dette tallet anslås bare å fortsette opp år etter år. 

Også: De beste støyreduserende øreproppene du kan kjøpe: Eksperttestet

Jeg har et par over-ear-hodetelefoner, og de tjener sitt eget formål, men jeg har ikke hatt behov for å kjøpe nye ørepropper så lenge mine pålitelige AirPods fortsetter å fungere. Og vel, det gjør de fortsatt. 

Det er trygt å si at Apple populariserte den trådløse ørepluggen, og da andregenerasjons AirPods ble utgitt i 2019, hadde de langt færre konkurrenter enn i dag. Bare Samsungs Galaxy Buds matchet AirPods når det gjelder brukervennlighet og funksjoner, og inntok posisjonen overfor Apple som et produkt som var optimalisert for Samsung-telefoner og i forlengelsen, Android. 

Bonnlinjen

I dag holder mine AirPods ikke bare sine egne, men de er en del av linjen med trådløse ørepropper som dominerer markedsandelen. Apple H1-brikken inne i andregenerasjonsmodellen støtter en rask tilkoblingshastighet for innkommende anrop og veksling mellom enheter, samt Siri-funksjonalitet, tilpassbare trykkkommandoer og prisverdig batterilevetid. 

Av Selvfølgelig er det mye flere ørepropper på markedet nå, men det er en grunn til at Apples andregenerasjons AirPods forblir toppselgere under hver store shoppingsesong. For $ 100 (det er rundt $ 70 mindre enn AirPods 3, forresten) får du et par ørepropper som ikke bare høres bra ut, men som er fysisk i stand til å vare hvis du tar vare på dem, og jeg er positiv av det. Her er det fem år til, og muligens mer.