Lenovos nye AI ThinkPads kan være de bærbare datamaskinene bedriftsbrukere har ventet på

0
10
Lenovo

Lenovo annonserte nettopp nye bærbare datamaskiner til sin forretningsfokuserte ThinkPad-linje som forberedelse til større bruk av AI på kontoret. De nye oppdateringene til Lenovo ThinkPad L-serien og ThinkPad X13 gir kraftig AI-behandling via enten en Intel Core Ultra-brikke eller AMD Ryzen Pro 7030-brikke, som begge er optimert for AI-arbeidsflyter, samt forbedringer av bærbare datamaskiner' bærekraft og sikkerhet. 

Også: Microsofts Surface and Windows AI-arrangement er i morgen. Her er hva du kan forvente 

Intel Core Ultra-prosessorene bruker en innebygd nevral prosessorenhet for å gi dedikert støtte for Windows 11s nye AI-funksjoner som Copilot, smarte videojusteringer på videokonferanser og AI-drevne funksjoner i produksjonsplattformer.

Med mer profesjonelle brukere som bruker kunstig intelligens til å hjelpe til med oppgaver som å lage møteutskrifter og utarbeide e-postoppsummeringer, er Lenovos nye ThinkPads designet for å være i forkant med prosessorer som er dedikert til å håndtere disse oppgavene uten forårsaker et treff i ytelsen.

De nye modellene kommer i flere størrelser, inkludert 13-tommers, 14-tommers og nye 16-tommers skjermer og 2-i-1 formfaktorer. Med tanke på den profesjonelle brukeren kommer disse bærbare datamaskinene også med 64 GB minne og kan lastes med så mye som 2 TB SSD-lagring. Begge bærbare datamaskiner vil også inkludere valgfrie 5 MP høyoppløselige webkameraer med infrarøde sensorer og fysiske lukkere for å lukke av linsen. 

thinkpad2

Lenovo ThinkPad L16

Lenovo

I tråd med den kontorklare designen, kommer de bærbare datamaskinene med en rekke sikkerhetsfunksjoner som arbeidsgivere vil finne nyttige, for eksempel låsespor for å fysisk sikre datamaskinen, samt innebygde fingeravtrykk og infrarøde sensorer. For tilkobling vil utvalgte modeller støtte Wi-Fi 7 og 5G, noe som gir mulighet for tilpassbare og mer moderniserte tilkoblingsmuligheter.

Også: Jeg testet alle bærbare Lenovo-datamaskiner utgitt på MWC, og disse er de aller beste

Bærekraft er det andre elementet som Lenovo valgte å fremheve med disse nye bærbare datamaskinene, og det ser ut til at man har tenkt på hele levetiden til produktet fra materialinnhenting, til forsyningskjeden og til levetiden til den enkelte bærbare datamaskinen.

For eksempel lover et partnerskap med e-handelsnettstedet iFixit forbedringer i måten forbrukere kan reparere de bærbare datamaskinene og erstatte nødvendige deler, og fremmer sin sirkulære modell av “design, bruk, returner, gjenbruk.” Med en enklere og rimeligere måte å erstatte deler på (i stedet for å kaste den bærbare datamaskinen og kjøpe helt nytt), tar Lenovo sikte på å redusere generering av e-avfall.

Også: Hvordan Lenovo jobber med å demontere AI-bias mens man bygger bærbare datamaskiner

I tillegg tillater bruken av 3Ms nye optiske filmteknologi en total reduksjon i kraft brukt av ThinkPad L14 Gen 5. Den splitter nye optiske filmteknologien bruker DBEF5 for å levere en lysere skjerm gjennom skjermens bakgrunnsbelysning uten å belaste batteriet.

Når de bærbare datamaskinene kommer i salg i Q2 av dette året forventes Lenovo ThinkPad L14 Gen 5 AMD å starte på $999, med ThinkPad L14 med Intel-brikken som går opp til $1,179. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 og X13 2-i-1 Gen 5 forventes å starte på henholdsvis $1,239 og $1,399.