Hvordan jeg laget min egen Apple AirTag med en Flipper Zero (og hvorfor du burde)

0
12
Flipper Zero kjører FindMy Flipper-appen.

Flipper Zero som kjører FindMy Flipper-appen.

Adrian Kingsley- Hughes/ZDNET

Jeg blir stadig overrasket over oppfinnsomheten til utviklingsfellesskapet rundt Flipper Zero. Denne gangen har selskapet aktivert Flipper Zero for å emulere en Apple AirTag.

Før jeg går videre, er det viktig å merke seg at dette ikke er så enkelt som å trykke på en knapp eller snu en bryter. Hvis du ikke er forberedt på å installere tilpasset fastvare, ikke har tilgang til en AirTag, ikke har en iPhone og en Android-enhet, eller er nølende med å eksperimentere med teknologier som Docker, så er denne veiledningen sannsynligvis ikke noe for deg .

Også: 7 kule og nyttige ting å gjøre med Flipper Zero

Men hvis du eier en Flipper Zero og er klar for en utfordring, så er dette absolutt verdt et forsøk. Det vil gi deg en dypere forståelse av funksjonene til Flipper Zero og også hvordan AirTags fungerer.

Hvordan transformere en Flipper Zero til en Apple AirTag

Hva du ;vil trenger: En Flipper Zero, en Apple AirTag (eller tracker fra et annet merke), en iPhone og en Android-telefon.

1. Installer Momentum-fastvare

Installer først Momentum-fastvaren på Flipper Zero. Den enkleste metoden er å bruke nettinstallasjonsprogrammet, men vær sikker på at du kan gå tilbake til lagerfastvaren når som helst ved å bruke skrivebords- eller mobilappen. Bare naviger til  Momentum-nettinstallasjonssiden, koble til Flipper Zero og følg instruksjonene.

2. Nedlasting av FindMy Flipper

Når den er installert, vil du oppdage en rekke nye applikasjoner på Flipper Zero, inkludert en som heter FindMy Flipper. Denne appen ble utviklet og bygget av cybersikkerhetsingeniør Matthew KuKanich.

Også: Flipper Zero: 'Kan du virkelig hacke Wi-Fi-nettverk?' og andre spørsmål besvart

Appen utnytter Flipper Zero's Bluetooth-funksjoner til å fungere som en Apple AirTag, (eller om du foretrekker det, en Samsung SmartTag eller Tile-tag, men den prosessen er jevn mer tungvint). Den bruker Flipper Zero Bluetooth lavenergi (BLE) beacon for å kringkaste et signal som kan fanges opp av iPhones og sendes tilbake til Apple for visning i FindMy-appen.

3. Sette opp Flipper Zero

Gjør deg klar for de mer krevende oppgavene som ligger foran deg! Men frykt ikke, siden Flipper Zero-aficionado The Talking Sasquatch har satt sammen en videoopplæring nedenfor som beskriver de nødvendige trinnene i detalj.

Du trenger en AirTag, en iPhone, og en Android-smarttelefon for å følge med.

Også: Hvordan låse opp Flipper Zero's sanne kraft

Jeg har personlig gått gjennom disse trinnene flere ganger og kan bekrefte deres effektivitet. Men presisjon er nøkkelen – sørg for å følge hvert trinn omhyggelig. Et enkelt feiltrinn er nok til å stoppe dette fra å fungere og få deg til å klø deg i hodet.

4. Bruke egendefinerte Python-skript (og hvorfor du burde det)

Du kan også gå enda lenger… selv om prosessen blir enda mer komplisert! Ved å bruke tilpassede Python-skript fra KuKanichs GitHub kan du generere dine egne digitale AirTag-nøkler, noe som betyr at du ikke trenger en fysisk AirTag for å få dette til å fungere.

Hvis du fant de forrige trinnene utfordrende, dette vil ta det opp et hakk, og gi deg verdifull erfaring med plattform-som-en-tjeneste-produktet, Docker.

Dette bringer meg til en av tingene jeg virkelig liker med Flipper Zero: det er en fin måte å lære nye ferdigheter og få en dypere forståelse av hvordan moderne teknologi virker. Det er ikke bare et fantastisk bærbart penn-testverktøy, men også et flott læringsverktøy for både voksne og barn.