Jeg streamet med Logitechs Mevo Core-kamera, og det slo nesten min $3600 Canon

0
23
Lav strømprioritet på tur Ant Pruitt/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways< /h3>Logitechs nye Mevo Core har en mikro 4/3 bildesensor som utkonkurrerer typiske webkameraer i lite lys og oppløsning. Trådløs tilkobling gir fleksibel plassering og oppsett for live-strømmene dine. Mevo Core er rimelig kostbar til $999, uten linse inkludert, men funksjoner som støtte for flere kameraer for kreative direktesendinger ved bruk av kamerabytte gjør det verdt pengene.

Logitech har vært ledende på webkameramarkedet i mange år. Dette er i stor grad på grunn av hvordan selskapet fortsetter å strategisk redefinere hva et flott webkamera skal være og hvordan det skal presentere deg som stjernen på kameraet. 

Også: The beste vlogging-kameraer i 2024

Enten jeg forbedrer bildesensorteknologi og -optikk eller smarte anskaffelser, har selskapet gjort jobben min med å gjennomgå de nyeste kameraene og fotoutstyret litt mer spennende enn det allerede er. Eksempel: Logitech har nettopp lansert Mevo Core 4K Wireless streaming-kamera, og det er en av de mest interessante gadgetene jeg har testet på en stund.

Se på Amazon

De tekniske spesifikasjonene

For å få de tekniske spesifikasjonene ut av veien, er det bare noen få ting som virkelig betyr noe når det kommer til webkameraer: bildesensor, bildefrekvens og oppløsning.  

Mevo Core er i stand til 4K-oppløsning for opptak av video mens streaming av video topper med 1080p. Begge oppløsningene tilbyr en bildefrekvens på 30 bilder per sekund (fps), som er ganske standard for å fange eller strømme innhold til plattformer som Twitch og YouTube. 

Dessuten: ESPN legger til lokal sport til sin app og nettside – er laget ditt der ennå?

Kickeren angående dette kameraet er bildesensoren. Dette er ikke din lille smarttelefon eller webkamera bildesensor. Mevo Core bruker en Micro 4/3 bildesensor (MFT). Dette er omtrent tre ganger så stort som typiske webkameraer og smarttelefonsensorer, noe som fører til bedre ytelse i lite lys. 

Men det er mer om bildesensoren og kameraet. Hvis du har et MFT-objektiv, kan du bruke det med Mevo Core. Ethvert MFT-objektiv er kompatibelt med Mevo Core, men Logitech oppgir at det har noen få “sertifiserte”; MFT-objektiver fra Panasonic Lumix, Olympus og Sigma. Mer om det et øyeblikk. 

Hvordan ser og føles det?

I en nylig kontortid med skaperfellesskapet mitt viste jeg frem byggekvaliteten til Mevo Core. Jeg ble positivt overrasket da jeg pakket ut dette kameraet. Mevo Core er en solid 1,5 lbs (700 g) med et 23Wh litium-ion-batteri i en boksy formfaktor på 3,5 tommer x 3,5 tommer x 3,25 tommer (90 mm x 90 mm x 82,4 mm). Materialet er plast, men ikke “billig”. Når du holder Mevo Core i hendene, kan du virkelig føle kvaliteten på den. 

Logitech Mevo Core Streaming-kamera på stativ på sett

Logitech Mevo Core-streamekamera på stativfeste

Ant Pruitt/ZDNET

Hva er funksjonene?

Den fascinerende, boksede konstruksjonen til Mevo Core er en av grunnene til at skaperne vil være interessert i dette kameraet. Langs hver side finner du et ¼-20-feste (totalt fire), som er perfekt for stativmonteringsplater, skjermer, eksterne mikrofoner og andre verktøy en skaper vil bruke for å ta opp video. Ja, Mevo Core har en intern mikrofon, men en intern mikrofon på et kamera bør være siste utvei når du tar opp lyd.

Også: DJIs nyeste trådløse mikrofoner løser et av mine største problemer med lydopptak

Mevo Core har en HDMI-port og to USB-C-porter, men den er også kompatibel med WiFi 6E og Bluetooth. Denne funksjonen er nyttig ettersom den lar deg administrere kameraet med Mevo Multicam-mobilappen på din iOS- eller Android-enhet. Appen gjør det raskt og enkelt å endre kameraets zoom-, fokus- og eksponeringsinnstillinger. Den foreslår også å ha en AI Auto-Director for å tillate streamere og innholdsskapere med flere Mevo Core-kameraer å bytte visninger og kameravinkler for mer overbevisende video for publikum. 

Angående den forrige omtalen av MFT-objektiver som skal brukes med Mevo Core, her er listen over “sertifiserte” MFT-objektiver som nevnt av Logitech. 

< /tr>

Produsent

< p>Prime/Zoom

Olympus 14-42 mm EZ

Eget zoom< /p>

Lumix 14-42 mm PZ

Eget zoom

Lumix 45-175 mm PZ

Elektrisk zoom

Sigma 16 mm

Prime

Ytelse

< p>Bildekvaliteten på Mevo Core er enestående. Dette er ikke ditt gjennomsnittlige webkamera. Med Micro 4/3-bildesensoren kan du forvente bedre ytelse i lite lys, men ytelsen i flott (kontrollert) belysning, som for eksempel i hjemmestudioet mitt, vil virkelig imponere deg. I min enkle sammenligning ble jeg positivt overrasket over bildekvaliteten da jeg festet Lumix 45-175 mm f/4 zoomobjektivet til Mevo Core ved siden av min Canon R5 C og dens 24-105 mm f/4 L-objektiv.&#xA0 ;

side ved side Mevo Core-kamera og Canon R5 C på stativ

Mevo Core (venstre) ved siden av Canon R5 C (til høyre).

Ant Pruitt/ZDNET

Riktignok kan denne testen ikke betraktes som “rettferdig”, men det er en god måte å se hvordan Micro 4/3-sensoren og kvalitetsglasset (linsen) vil stå opp mot en fullformatsensor på et kraftsenter til et kamera. Se selv nedenfor. Bildet er ikke dårlig i det hele tatt. Jeg vil merke meg at i min eksisterende belysning la jeg merke til at ved ISO 1600 var Mevo Core-bildestøyen mer tydelig. R5 C er satt til ISO 1600 med nesten ingen støy. Derfor satte jeg Mevo Core til ISO 800 og økte eksponeringen for bedre å matche eksponeringslysstyrken til Canon.

sammenligningsbilde av Mevo Core vs Canon R5 C Ant Pruitt/ZDNET

ZDNETs kjøpsråd

Logitech Mevo Core er tilgjengelig nå for $999, og tro meg når jeg sier at den gir mye verdi basert på testingen min. Hvem bør kjøpe Mevo Core? Den erfarne skaperen med en etablert historie og arbeidsflyt bør kjøpe denne enheten hvis de ønsker å oppgradere sitt eksisterende sett. På grunn av priser er det vanskeligere for meg å anbefale Mevo Core til nyere skapere og streamere, spesielt hvis du har et budsjett. 

Jeg er spent på å prøve kameraet ut mer, men det er én ting jeg vet med sikkerhet: Skapere vil ikke stå for ulemper eller løsninger når det kommer til å bytte kamera i oppsettet. La oss se om videre integrering av Mevo Core i studiosettet mitt vil være så sømløst som jeg håper.