Årets 8 beste brukstilfeller for AI, og hva tekniske fagfolk trenger for å støtte dem

0
11
mann som bruker datamaskinen pixdeluxe/Getty Images

Kunnskapsorienterte oppgaver – som intelligent søk og dokumentdigitalisering – topper årets kunstig intelligens (AI) forretningsprosjekter, ifølge en ny undersøkelse blant IT-ledere. Det er også penger som strømmer inn i denne innsatsen, ettersom AI-investeringene dobles.  

Det er ordet fra en undersøkelse av 1420 IT-fagfolk, utgitt av Rackspace Technology og Amazon Web Services. Undersøkelsen viser en mengde AI-utgifter, ettersom bedrifter prøver å holde tritt med trenden. AI-utgifter i 2024 anslås å mer enn dobles i forhold til 2023, noe som tilsvarer et gjennomsnitt på 2,5 millioner dollar per selskap. Utgiftsområdet strekker seg mellom $500 000 til $5 millioner blant de fleste selskaper i undersøkelsen utført i januar og februar i år.

Også: Hvordan ChatGPT ble min virtuelle assistent for et dataprosjekt< /p>

AI er på et praktisk stadium. De fremtredende brukssakene som får mest oppmerksomhet inkluderer intelligent søk, dokumentbehandling, svindeloppdagelse og kundeengasjement. Mer enn halvparten av respondentene oppgir disse områdene som prioriterte aktiviteter. 

"AI-brukere søker visjonær innovasjon og evnen til å ta bedre beslutninger. Nåværende AI-prosjekter fokuserer imidlertid mer på å forbedre eksisterende produkter, tjenester og prosesser enn å skape gjennombrudd," undersøkelsens forfattere opplyser. Følgende er ledende brukstilfeller:

Intelligent søk – 62%  Dokumentbehandling (OCR, dokumentklassifisering, utvinning, digitalisering) – 61%  Svindeloppdagelse og cybersikkerhet – 56 %  Kundeengasjement (CRM, chatbots, kundesenter, kundetilhørighet) – 54 %  Salgs- og markedsanalyse – 46 %  Innholdsgenerering – 43 %  Bilde- og videogjenkjenning og klassifisering – 40 %  Prediktivt vedlikehold – 34% 

Undersøkelsen utforsker også de ledende typene teknologiinvesteringer og ferdigheter som skal støtte AI-initiativer. De fleste teknologikjøp fokuserer på å øke maskinlæring og prediktiv analyse (57 %), støtte for tingenes internett (51 %) og superladende robotprosessautomatisering (45 %). Nesten en tredjedel (31 %) av kjøpene søker å innpode AI i fysiske roboter, og 27 % søker å aktivere flere virtuelle og utvidede virkelighetsapplikasjoner. 

Organisasjoner trenger folk med ferdigheter til å designe, bygge, distribuere, sikre og vedlikeholde slike applikatorer — og 46 % av respondentene sier at de trenger flere av disse menneskene. Denne etterspørselen inkluderer programvareutviklere med AI-ekspertise (44 %), maskinlæringsingeniører (42 %), dataanalytikere (41 %), dataingeniører (41 %) og spesialister på datastyring og sikkerhet (40 %). ;

Dessuten: 4 generative AI-verktøy bedriften din kan utnytte for å øke produktiviteten

Etterspurte ferdigheter inkluderer ferdigheter i programmeringsspråk som R og Python, som topper listen med 49 % , tett fulgt av behovet for dataforskere, datastyrings- og sikkerhetsspesialister og dataingeniører, alt på 46%. 

Sikkerheten til AI-applikasjoner og store språkmodeller byr også på unike utfordringer. Mer enn halvparten (58 %) av respondentene ser på cybersikkerhet som den største bekymringen, og bare 51 % av fagfolk følger formaliserte datapolicyer for overholdelse. 

"Kompleksiteten til AI-modeller og den enorme mengder data de behandler kan skape betydelige sikkerhetsutfordringer, noe som krever avanserte sikkerhetsprotokoller og trusseldeteksjon," undersøkelsens forfattere oppgir.

Også: 6 måter ChatGPT kan gjøre hverdagen din enklere

Å sikre at AI ikke er hallusinerende eller å gi ut feilaktig informasjon bekymrer 30 % av IT-lederne. "Konsekvensene av unøyaktige AI-utdata kan variere fra mindre ulemper til alvorlige feil med vidtrekkende implikasjoner, som understreker behovet for strenge test- og valideringsprosesser," Forfatterne sier.

Bunnlinjen: AI er neste trinn i databehandling, som krever justeringer i kompetansemikser, sikkerhetsprofiler og bedriftens budsjettprioriteringer. Mens mange er begeistret over utsiktene til innovasjon, vil kunstig intelligens fremme én brød-og-smør-applikasjon om gangen.