Mine 4 favorittmusikkspillere for MacOS (som ikke er Apple Music)

0
28
Hodetelefoner på en iMac Jack Wallen/ZDNET

Jeg er en audiofil.

Selv om jeg foretrekker musikken min for å bli hørt via herligheten som er vinyl, det er tider når jeg trenger å være ute av kontoret og i et annet rom i hjemmet mitt. Når disse øyeblikkene oppstår, bruker jeg MacBook Pro, og jeg er her for å fortelle deg at jeg ikke bryr meg om Apple Music. Hvorfor? Det er for grunnleggende. Selv de avanserte alternativene er ikke engang fjernavanserte.

Også: Slik legger du til musikkgjenkjenning til MacOS-menylinjen – ingen Siri nødvendig!

Så, når jeg har MacBook og jeg vil høre på lokalt lagrede låter, snur jeg til en alternativ spiller. Heldigvis er det mange apper i Mac App Store som tjener dette formålet.  

Jeg vet at alt dette er veldig subjektivt (det samme gjelder valget av musikk som skal spilles av via disse appene), men disse appene vil sannsynligvis glede de fleste.

Med det sagt, la oss starte denne musikkfesten.

1. VLC

VLC-mediespilleren er ikke bare for videoer. Faktisk er VLC perfekt hjemme og spiller musikkfiler, CDer og til og med mange strømmeprotokoller. VLC er kraftig, svært fleksibel og kan spille av nesten hvilken som helst lydfiltype du har. VLC kan spille av ASF, WMV, AU, AVI, OGG, MPG, MP3, WAV, DTS, XA og mange andre filtyper. Når det gjelder funksjoner, finner du plugin-støtte, nettradio, visualiseringseffekter, Last.fm-støtte og mer. Hvis du åpner Audio Effects (fra Vindu-menyen), finner du alternativer for EQ, kompressor, spatializer og filter. VLC er en av mine favoritt-all-around mediespillere.

Du kan installere VLC fra Mac App Store gratis.

2. Pine Player

Gavner du dagene med Winamp og XMMS? Det gjør jeg absolutt. Jeg elsket ikke bare brukergrensesnittene deres, men funksjonssettene og størrelsen på disse musikkspillerne var bare så perfekte for meg. 

Hvis du leter etter en app for å gjenvinne den følelsen, er det Pine Player. Selv om Pine Player ikke spikerer Winamp-grensesnittet nøyaktig, er det veldig nært. Du kan se den i full eller minimal modus og nyte funksjoner som filkonvertering, redigering av metainformasjon, spillelister, sortering av spillelister, iTunes-støtte, albumomslag, crossfade, avspilling uten gap og mer. Pine Player støtter lydfiltyper som MP3, FLAC, APE, AAC, M4A, WAV, AIFF, OGG, WMA, DSD, SACD ISO, OPUS og mer. Det er mer avanserte funksjoner, som en 10-bånds EQ og et Over Sampling Filter for å oppkonvertere vanlige MP3-filer til 32-bit/768kHz for best mulig lyd. Disse funksjonene er bare tilgjengelige i Pro-versjonen, som koster $29,99.

Du kan laste ned Pine Player og kjøpe Pine Player Pro fra Mac App Store.

3. VOX

VOX handler om høyoppløselig lyd, noe som betyr at du hører musikk nøyaktig slik den var ment å bli hørt… uten tap. Ikke alle lydspillere er i stand til å produsere høyoppløselig lyd, men VOX er en av dem. 

Også: De beste musikkhodetelefonene: Eksperttestet og anmeldt< /p>

VOX lar deg spille tradisjonelle musikkfiler (som FLAC, MP3, CUE, APE og M4A), men også høyoppløselige lydformater opp til 24bit/192kHz oppløsning og via 5.1 flerkanals avspilling (kun tilgjengelig i Premium-versjonen). VOX lar deg også eksportere spillelister, slik at du kan importere dem til andre enheter. Du kan kontrollere musikk fra hovedvinduet i VOX, fra Dock-kontekstmenyen, hovedmenykontrollene eller medietastene på tastaturet. Du kan også enkelt legge til musikk fra Finder-kontekstmenyen og nyte musikk med den innebygde EQ. VOX er musikkspilleren for de som liker å få den beste lyden fra musikken sin på MacOS.

Du kan installere VOX fra Mac App Store gratis, men du bør være oppmerksom på at det finnes valgfrie apper i appen. kjøp (som radiotilgang). Premium-versjonen av VOX er $4,99/måned og inkluderer HI-RES-støtte, enhetssynkronisering, avanserte innstillinger, manuell EQ og tilgang til over 30 000 radiostasjoner.

Dessverre må du opprette en VOX-konto for å bruk denne musikkspilleren.

4. Silicio Mini Player

En gang i blant vil jeg bare ha en minispiller på skrivebordet mitt. Når jeg føler denne stemningen slår meg, åpner jeg Silicio Mini Player og fortsetter. En ting jeg virkelig liker med denne spilleren er at den er temavennlig og kan endres. Fordi jeg har en MacBook Pro med TouchBar (hvorfor Apple bestemte seg for å kvitte seg med denne funksjonen, kommer jeg aldri til å forstå), kan jeg kontrollere Silicio Mini Player derfra.

Også: Hvordan AI hjalp til med å få musikken min på alle de store strømmetjenestene

Silicio Mini Players hovedformål er å kontrollere iTunes, Apple Music eller Spotify. Jeg hører ofte på Spotify, men jeg har aldri likt appens brukergrensesnitt. Med denne minispilleren kan jeg kontrollere Spotify uten å måtte åpne det fæle grensesnittet. Andre funksjoner inkluderer varsler, tastatursnarveier, Last.fm-integrasjon og podcaststøtte (fra iTunes og Spotify). Silicio Mini Player er kanskje ikke den mest fleksible musikkspilleren, men hvis du bruker iTunes, Apple Music eller Spotify og ikke liker brukergrensesnittene deres, kommer denne lille appen til nytte.

Du kan installere Silicio Minispiller gratis fra Mac App Store.

Hvis du liker musikk like mye som meg, vil du sette pris på en av disse spillerne for MacOS. Når det gjelder min gå-til, vil det være VLC (med mindre jeg lytter til Spotify, i så fall er det Silicio). Jeg er sikker på at du vil finne en musikkspiller fra denne listen som får deg til å danse, svaie eller headbange hele dagen.