Nye iPhone 15-modeller sammenlignet: iPhone 15 vs. Plus vs. Pro vs. Pro Max

0
24
iPhone 15 og iPhone 15 Plus i hånden Kerry Wan/ZDNET

Da Apple avduket iPhone 15, kunngjorde de ikke én, ikke to, ikke tre, men fire nye iPhones på en gang, så det er i grunnen en modell for hver type bruker, ikke sant? Ja, men det er definitivt noen punkter du bør vurdere.

Også: Apple vil at du skal vite hva du går glipp av ved å ikke oppgradere til en iPhone 15

iPhone 15-serien starter på $799 og varierer opp til $1199, så jeg vil ikke gå så langt som å si at det er en enkel kjøpsbeslutning for budsjettinnstilte shoppere. Hvis du imidlertid faller inn i den gruppen, la meg henvise deg til ZDNETs beste iPhone-tilbudsguide i stedet.

Men hvis du er dødsinnet på den nyeste generasjonen av Apple-telefoner, la dette beslutningstreet hjelpe deg å gjøre det beste kjøpet for dine behov, brukstilfeller og preferanser. Jeg garanterer at en av de fire iPhone 15-modellene vil appellere mer til deg enn de andre.

Spesifikasjoner

< td>

4GB RAM med 128GB/256GB/512GB

td>

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Skjerm

6,1-tommers OLED med 60 Hz

6,7-tommers OLED med 60 Hz

p>

6,1-tommers OLED med 120Hz

6,7-tommers OLED med 120Hz

Vekt 6,02 oz (171 gram) 7,09 oz (201 gram) 6,60 oz (187 gram) 7,81 oz (221 gram)

Prosessor

A16 Bionic

A16 Bionic

A17 Pro Bionic

A17 Pro Bionic

RAM/lagring

4GB RAM med 128GB/256GB/512GB

8GB RAM med 128GB/256GB/512GB/1TB

8GB RAM med 256GB/512GB/1TB

< p>Kamera

48 MP bred, 12 MP ultrabred, 12 MP foran 48 MP bred, 12 MP ultrabred, 12 MP foran 48 MP bred, 12 MP ultrabred, 12 MP 3X telefoto, 12 MP foran 48 MP bred, 12 MP ultrabred, 12 MP 5X telefoto, 12 MP foran
Programvare iOS 17 iOS 17 iOS 17 iOS 17
Batteri strong> Opptil 20 timer med videoavspilling Opptil 26 timer med videoavspilling Opptil 23 timer med videoavspilling Opptil 29 timer med videoavspilling

Tilkobling

4G LTE, 5G , eSIM, Satellitt

4G LTE, 5G, eSIM, Satellitt

4G LTE, 5G, eSIM, Satellitt

p>

4G LTE, 5G, eSIM, satellitt

Holdbarhet < /p>

IP68

IP68

IP68

IP68

Farger

Rosa , Gul, Blå, Grønn, Svart Rosa, gul, blå, grønn, svart Naturlig titan, blå, hvit, svart Naturlig titan, blå, hvit, svart

Pris

$799

$899

$999

$1,199

Du bør kjøpe iPhone 15 Pro Max if…

iPhone 15 Pro Max White Jason Hiner/ZDNET

1. Du vil ha den beste iPhone-kameraopplevelsen, punktum.

I år har Apple gjort sin iPhone 15 Pro Max-modell mer passende for navnet sitt ved å gi den den eksklusive fordelen med et nytt periskop-zoomobjektiv. Hvordan er dette annerledes enn teleobjektivet på den mindre Pro-modellen? Et periskopobjektiv lar iPhone fange fjerne motiver med en 5x optisk zoom i motsetning til en digital, noe som gir større detaljer og mindre uskarphet.

Også: Hvorfor jeg begrenser ladekapasiteten til iPhone 15 til 80 % (og det bør du også)

2. Du er en multimediekjenner

Foruten det overlegne kameraet, tilbyr iPhone 15 Pro Max også den beste multimedieopplevelsen av de fire modellene som er utgitt. Med en stor 6,8-tommers AMOLED-skjerm som oppdateres ved 120Hz og kraftige tokanalshøyttalere, forblir Pro Max-varianten den foretrukne telefonen hvis du ofte ser på programmer, kortformatvideoer og mer på mobilenheten din.< /p>

Den er ganske tung på 221 gram, men de tynnere rammene og lettere Titanium-materialet i år gjør Pro Max mer ergonomisk enn noen gang. Det samme kunne ikke sies om fjorårets 14 Pro Max.

iPhone 15 Pro Action Button

Kjøp iPhone 15 Pro Max

$1 199 hos Apple

Du bør kjøpe iPhone 15 Pro if…

iPhone 15 Pro i blått titan, tatt av iPhone 15 Pro Max Jason Hiner/ZDNET

1. Du vil ha Pro-fordelene uten Pro Max-størrelsen

Større er ikke alltid bedre, slik den mindre iPhone Pro-modellen har bevist år etter år. For de fleste er 6,1-tommers formfaktoren til standard Pro-telefonen mer enn nok. Jeg personlig synes den er morsommere å bruke enn Pro Max på grunn av kombinasjonen av bærbarhet og kraft.

Også: Hvordan ta romlig video med iPhone 15 Pro (det er et triks)

Bortsett fra periskoplinsen og større proporsjoner, tilbyr iPhone 15 Pro omtrent alle andre verktøy som Pro Max gjør, inkludert den oppdaterte A17 Pro Bionic-brikken, iOS 17-funksjoner og ny handlingsknapp. Faktisk er handlingsknappen mye mer tilgjengelig på den mindre 15 Pro. Og for bilder og videoer deler den den samme primærsensoren på 48 MP, som er det du vil stole mest på.

2. Du kan ikke rettferdiggjøre $200 Max Tax

På grunn av maskinvaregapet tar Apple $100 ekstra for Pro Max-modellen i år, noe som utgjør en $200 forskjell mellom den større enheten og den vanlige Pro . Det er en heftig sum, og er nok til å dekke et deksel, skjermbeskytter og USB-C-ladedeksel – hvis du ønsker å oppdatere AirPods Pro til Apples nye portstandard. Eller du kan bare spare $200 og fortsette.

iPhone 15 Pro Black

Kjøp iPhone 15 Pro

$999 hos Apple

Du bør kjøpe iPhone 15 Plus if…

Hånd som holder iPhone 15 Plus Jason Hiner/ZDNET

1. Du vil ha en iPhone med stor skjerm til en mer tilgjengelig pris

Selv om den nye iPhone 15 Plus ikke nødvendigvis er billig til en startpris på $899, er det det rimeligste alternativet hvis du vil ha en storskjerm iPhone som ikke koster $300 mer. I likhet med Pro Max har iPhone 15 Plus et 6,8-tommers panel med et Dynamic Island-grensesnitt med lignende oppførsel.

Dessuten: Apple dobler levetiden til iPhone 15s batteri, ingen oppdatering kreves

Skjermen blir ikke like jevn med en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, og høyttalerne er ikke like kraftige som Pro Max'ene, men hvis du bare vil ha en iPhone som får det grunnleggende riktig, og som ser bra ut når du gjør det, så er 15 Plus veien å gå.

Svart iPhone 15 Plus og Space Black MacBook Pro (M3 Max)

Kjøp iPhone 15 Plus

$899 hos Apple

Du bør kjøpe iPhone 15 if…

iPhone 15 Blue Kerry Wan/ZDNET

1. Du vil ha den nyeste iPhone for mindre

Hvis funksjoner som ProRes-videoopptak, 120Hz ProMotion-skjerm og en A17 Pro Bionic-brikke ikke hever øyenbrynene dine, kan standard iPhone 15 være det beste alternativet for deg. Det er også den mest tilgjengelige av gjengen, med en startpris på $799, og de fleste operatører tilbyr kjøp-en-få-en (BOGO) eller “gratis med innbytte” tilbud spesielt for denne modellen.

Også: Apple iPhone 15 hands-on: Nye funksjoner ga meg ingen misunnelse for Pro-modeller i det hele tatt

< h3>2. En av fargene passer til stemningen din

Smarttelefoner er uten tvil vår mest personlige teknologi, så noe så grunnleggende som farge kan være en avgjørende faktor når du kjøper en. Apple har en tendens til å gi ikke-Pro iPhones de mer valmue og eventyrlystne fargene, og årets avling får sprut av pastellgult, rosa, blått, hvitt og svart. Hvis en av disse fargene taler til deg, kan det være ditt kall å velge en iPhone 15 i stedet for en iPhone 15 Pro.

iPhone 15-optimalisert lading

Kjøp iPhone 15

$799 hos Apple

Alternativer å vurdere

h2>Se på AppleView på Samsung