ITs credo for AI-alderen: Vær alltid moderniserende

0
19
5 Ratnakorn Piyasirisorost/Getty Images

Det er grenseløs entusiasme – eller kanskje et nådeløst press – for å gå over til kunstig intelligens (AI), edge-systemer og mer bærekraftige arkitekturer. Problemet er at mange eksisterende systemer bare ikke vil kutte det. Derfor er en ny bølge av IT-modernisering nå i gang, med fornyet fremstøt for å gå fra eldre lokale systemer til hybrid- eller multiskytjenester.

Også: AI tilfører nytt drivstoff til autonome virksomheter , men ikke avskriv mennesker

Bruken av hybrid- og multicloud-skyer forventes å dobles i løpet av de neste ett til tre årene, ifølge en ny undersøkelse av 1500 IT-ledere bestilt av Nutanix. IT-sjefer og IT-ledere presser nye plattformer og arkitekturer i bruk så raskt som mulig for å støtte AI, edge-systemer, sikkerhet og bærekraft. Nærmere fire av ti respondenter, 37 %, sier å kjøre AI-applikasjoner på deres nåværende IT-infrastruktur vil være en “betydelig” utfordring.

"IT-modernisering," selvfølgelig er alt relativt og anvendelig for enhver tidsalder, fordi alle eldre systemer en gang var nye systemer. Meningen med modernisering i 2024-sammenheng er å ta i bruk hybride skystrategier for å administrere og kjøre applikasjoner og data – og å redusere noe kompleksitet og kostnader i prosessen (krysser fingrene).

Det er en topp. prioritet, viser også undersøkelsen. IT-ledere rapporterer at de øker investeringene i sin førsterangerte prioritet for året, noe som er — ingen overraskelse — AI. Rett bak AI på prioriteringslisten er IT-modernisering, som betyr mer sky.

Selvfølgelig går disse to prioriteringene hånd i hånd. AI driver frem denne nye bølgen av modernisering av IT-infrastruktur, med målet om også å oppnå større datamobilitet på tvers av kjernesky- og edge-miljøer. Nesten alle (99 %) respondenter sier at de planlegger å oppgradere AI-applikasjonene eller infrastrukturen, og mer enn halvparten sier at de trenger å forbedre overføringen av data mellom skyen, datasenteret og edge-miljøer for å støtte AI-initiativene deres.

Mange industriledere er enige om at AI ansporer til en rekke nye investeringer over hele linja. "Fordi AI er avhengig av data, er det nødvendig med en solid datastrategi for AI-implementering," sier Puneet Kohli, president for forretningsenheten for applikasjonsmodernisering hos Rocket Software. “I sin tur kan automatisering også spille en nyttig rolle i datastyring og dataadministrasjon. Selskaper fra alle bransjer over hele verden fortsetter å øke investeringene i forretningsprosessstyring, arbeidsflyt og robotprosessautomatisering, og akselerere operasjonelle transformasjoner."

Dessuten: AI er superladende samarbeid mellom utviklere og forretningsbrukere 

Ingen moderniseringsinnsats vil lykkes uten fullt engasjement fra menneskene som jobber med migreringen og nye løsninger, fortsetter Kohli. "Modernisering handler om samarbeid. Selv om det kan være spennende å investere i de nyeste og mest skinnende verktøyene, vil ingen ny løsning noen gang være en organisasjons kule. I stedet må ledere jobbe for å drive verdi på en måte som posisjonerer virksomheten deres på lang sikt – noe som ikke alltid betyr å ta i bruk alle trendende teknologier på markedet. I stedet må vellykket modernisering ses på som en kontinuerlig bestrebelse som bruker det beste av det en virksomhet har og tar det til neste nivå."

Sammen med kunstig intelligens finner Nutanix-undersøkelsen at edge computing også inntar en sentral scene som et teknologiinvesteringsområde i 2024. Minst 90 % av lederne søker å styrke sine edge-strategier, og 72 % vil skyte mer penger i relaterte teknologier, enten de ekstra serverkapasitet, nettverksutstyr, lesere eller sensorer. 

"Infrastrukturdistribusjon og -administrasjon på kantplasseringer er en kritisk ingrediens i enhver AI/ML-strategi," studiens forfattere påpeker. “Akselerering av bruk av AI-løsninger har potensial til å katalysere en økt følelse av at det haster med utrulling av edge-infrastruktur – spesielt som en ingrediens i en hybrid multicloud-infrastruktur – for å støtte raskere prosessering og tilgang til data som støtter sanntidsbehandling.” ;

Også: AI endrer cybersikkerhet og bedrifter må våkne opp til trusselen

Utfordringen med å flytte til skyen er at “løft-og -skift" tilnærminger kan være klønete. Mer enn en tredjedel av IT-lederne, 35 %, sier arbeidsmengde og applikasjonsmigrering er en betydelig utfordring gitt deres nåværende IT-infrastruktur. Det er en økt etterspørsel etter applikasjonscontainerisering, som kan tjene som løsninger for å støtte både eldre og mer moderne miljøer. Dermed fortsetter containerisering – opprettelsen av bærbare selvforsynte applikasjoner som kan flyttes over hvilken som helst plattform når som helst – også i full fart. Alle gjør det — 97 % indikerer at noen deler av applikasjonsmidlene deres er containeriserte.

Som de sier: Mil for mil, det er en prøveperiode. Tomme for tomme, det er enkelt. Det kan også bidra til å lindre smerten for organisasjoner som gjennomgår moderniseringstiltak.