Meta Ray-Ban Smart Glasses anmeldelse: De beste AI-drevne AR-brillene å kjøpe akkurat nå

0
26
dsc00151.jpg

Meta Ray- Ban Smart Glasses

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

Pros Tilnærmelig formfaktor Oppslukende høyttalere med naturlig lyd Multimodale, AI-drevne stemme- og kamerafunksjoner Fleksible linsealternativer Imper Meta AI yter inkonsekvent (foreløpig) Kamerasensoren er ikke pålitelig i lav grad -lysmiljøer Se nå på MetaView nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert 17. oktober 2023, og ble oppdatert 29. mars 2024.

ZDNETs kjøpsråd

Meta's $299 smartbriller, laget i samarbeid med Ray-Ban, er akkurat det: en førsteklasses bærbar som kan gjøre “smart”; ting, fra å ta bilder og videoer når du blir bedt om det; å spille av musikk og podcaster via telefonen; for å svare på de mest nysgjerrige spørsmålene dine med en innebygd Meta AI.

For mange, inkludert meg selv, gjør det Meta Ray-Bans til en sømløs livsstil – en som er mindre vanskelig enn for eksempel selskapets andre on-your-face gadget, Quest 3. I stedet for å bruke digitale overlegg over den virkelige verden, som det beryktede tragiske Google Glass, fokuserer Meta Ray-Bans på det essensielle, funksjoner som bør lokke et mer mainstream publikum, inkludert folk som allerede har blitt vant til å betale $200 og mer for resepter og nyanser.

Hvis du vurderer å kjøpe et par, vil jeg anbefale å besøke en lokal Ray-Ban, Best Buy eller optisk butikk og teste brillene selv. De er tilgjengelige i to stiler (Wayfarer og Headliner), tre linsetyper (Clear, Shades og Transitions) og to størrelser (liten og stor), så det er en god sjanse for at du ender opp med å like dem like mye som Det gjør jeg.

Av alle de smarte brillene jeg har testet, er disse lett de beste for innholdsopptak og lydlytting. Og med mer tid, øvelse og brukerinnsikt, kan Meta Ray-Bans også bli det beste for AI.  

Spesifikasjoner

Design

Wayfarer og Headliner, i klare, nyanser , eller Overganger

Kamera

12 MP ultrabredt (1080p ved 30fps)

Mikrofon

Fem- mikrofonoppsett med oppslukende lydopptak

Vekt

133 gram med ladeveske

Lagring

32 GB

Batteri

Opptil 36 timers bruk med fullt oppladet deksel

Tilkobling

Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB-C

Hvordan jeg testet Meta Ray-Ban Smart-brillene

Siden min første anmeldelse av Meta Ray-Bans, har jeg brukt et par med foreskrevne linser av og på, og utnyttet det innebygde kameraet, høyttalerne og stemmeassistenten for arbeid og lek. De originale brillene mine var også et par fra Ray-Bans som lignet Metas, men minus alle de tekniske smartene. Det gjorde overgangen min til Meta-alternativet ganske enkel. Folk som vanligvis bruker solbriller kan og bør forvente å føle det på samme måte.

Jeg har båret Meta Ray-Bans til både CES og MWC (les: Jeg har gått gjennom det vanskelige som går forbi TSA-sikkerheten med “spionkameraer” på) og har brukt håndfri, videoopptak funksjonaliteten til brillene for å fange produktvideoer, gjenoppleve opplevelser og mer. Jeg brukte dem til og med for å dokumentere min erfaring med å demonstrere og hente Apple Vision Pro på lanseringsdagen.

Til slutt er jeg registrert i Meta's Early Access-program, som har gjort det mulig for meg å forhåndsvise og teste funksjoner fortsatt i utvikling, for eksempel multimodal AI for å oversette og skille dyrearter og monumenter.

Hva er Meta Ray-Ban Smart Glasses' beste funksjoner?

En formfaktor som ikke skremmer folk bort: Selv med kameraene, høyttalerne og ulike moduler gjemt under rammen – som alle blir synlige hvis du har den gjennomsiktige finishen som Meta tilbyr – den smarte briller er overraskende lette, forårsaker ikke like mye tretthet som andre høyteknologiske wearables, og, tør jeg si, føles normalt å bruke.

Også: Meta's Quest 3 vil også få 'liggemodus' – her er grunnen til at det tar lengre tid

Som jeg nevnte i mine kjøpsråd, betyr størrelse alt for disse brillene, så jeg ville prøve både de små og store innfatningene før jeg legger ned penger. Jeg vil merke meg at begge alternativene kommer med samme ladedeksel og estimert batterilevetid, så du vil ikke kompromittere ytelsen eller portabiliteten ved å velge det ene fremfor det andre.

Meta Ray-Ban smarte briller

Siderammene på brillene inneholder høyttalere, mikrofoner og en pekeplate for navigering med bevegelser.

Kerry Wan/ZDNET

Det enkleste "actionkameraet" du noen gang vil bruke:Andre viktige forbedringer med Meta Ray-Bans inkluderer et 12 megapikslers ultrabredt kamera som er i stand til å ta skarpere bilder med 3024 x 4032 piksler og 1080p-videoer med 1440 x 1920 oppløsning. Utgangen vil ikke sette ditt GoPro eller annet actionkamera i pensjon — det dynamiske området kommer til kort for meg — men det enkle å ta opp relativt jevn video uten å måtte holde eller montere noe kan ødelegge hvem som helst.

Når du fanger innhold med brillene, vil jeg anbefale å vippe hodet litt ned, siden den faktiske kamerasensoren er høyere enn øynene dine. Ved opptak fra min høyde (6 fot), kan motiver ofte virke usentrerte eller være nærmere den nederste halvdelen av videoer, så det er noe å være oppmerksom på.

Både bilde- og videoformater er skalert for portrettopptak, da den ideelle brukssaken for brillene er vertikal innholdsdeling på Metas sosiale plattformer, som Facebook og Instagram. Denne innholdsdelingsmuligheten inkluderer direktesending, som du nå kan starte opp med noen få trykk på den bærbare enheten.

Dessuten: Jeg strømmet med Logitechs Mevo Core-kamera, og det slo nesten 3 600 dollar fra Canon

Når du er på den valgte Meta-plattformen for live-streaming, vises en kameraknapp på magisk vis for kan du bytte fra telefonens kamera til smartbrillene dine. Mens evnen er mer rettet mot påvirkere og innholdsskapere, har jeg funnet det generelle fokuset på vertikal video nyttig når jeg spiller inn praktiske produktdemoer og annet kortformatinnhold for ZDNETs sosiale sider.

Meta Ray-Ban smarte briller

Et unikt ikon dukker opp på telefonen din når den oppdager at Meta Ray-Bans blir brukt (eller har sensorene dekket).

Kerry Wan/ZDNET

Lyd er det hemmelige våpenet:For å hjelpe til med fokus på video, utstyrte Meta brillene med fem mikrofoner, hvorav den ene er smart stukket i neseryggen for det mest optimale stemmeopptaket. Basert på lydprøver, inkludert flere innendørs og utendørs samtaler med ZDNETs Jason Hiner, som også har testet et par, er det trygt å si at mens Meta Ray-Bans kan erstatte smarttelefonens mikrofon for samtaler, omgivelsesstøy og vind vil redusere klarheten med en merkbar mengde. 

De andre mikrofonene på brillene er spredt over fronten og sidene og kan nå brukes til å ta opp 360-lyd. Det er nesten som om Meta gir sansene våre for en fremtid der romlige videoer er mer utbredt, noe de sannsynligvis vil være.

Også: Hvordan ta romlig video med iPhone 15 Pro ( det er et triks)

For avspilling høres disse brillene bedre ut enn forgjengeren, Meta Ray-Ban Stories, som jeg testet for to år siden, og lener seg mer på høyere frekvenser for å produsere klare stemmer og instrumenter kontra bass og lavere tonehøyder. Dette gjør etterfølgeren ideell for å lytte til podcaster og popmusikk mer enn elektronisk og hip-hop. 

Meta forteller meg at det ene nøkkelområdet for forbedring er en ny retningsbestemt utgang som reduserer lydlekkasjen betraktelig. Men jeg kan ikke lyve når jeg sier at jeg fortsatt følte meg skyldig når jeg hørte på høyere volum offentlig. De dystre blikkene har gjort det klart at lydisolasjonen ikke er perfekt. 

Meta Ray-Ban smarte briller

Brillene har en blinkende LED for når de fanger opp enhver form for innhold.

Kerry Wan/ZDNET

Personvernfunksjoner: Det er verdt å påpeke at av hensyn til folks personvern gjorde Meta den blinkende animasjonen av LED-indikatoren mye mer merkbar når brillene tar opp. Brillene vil heller ikke registrere i det hele tatt hvis de oppdager noe som dekker LED-indikatoren, noe alle kan sette pris på.

Selv om en Meta-konto kreves for å bruke brillene, er det valgfritt for deg å dele dine bruksdata og informasjon med selskapet. 

En overlegen ladeveske: Jeg vil gjerne gi et nikk til de smarte brillene' ny lade-/bæreveske. Den fungerer fortsatt som en trådløs lader når brillene er satt inn, men den er også betydelig slankere enn den forrige versjonen, med en heftestil i skinn i stedet for den harddempede, snap-on kapselen. Meta sier at den er 32 % lettere enn den forrige modellen, noe jeg tror, ​​og gir brillene åtte fulle ladninger eller 32 timers ekstra batterilevetid.

Hva jeg vil se i neste modell

Meta AI, men bedre: Meta AI, brillene' innebygd chatbot, er det som virkelig gjør disse smarte wearables “smarte.” Mens den Llama 2-drevne assistenten klarer det viktigste som værmelding, spille av en bestemt sang eller episode av en podcast og ta bilder og videoer når du blir bedt om det, er det rom for forbedringer.

Også : Etter Quest 3-suksessen vil Metas første ekte AR-briller avsløres i år

Snakke med Meta AI er omtrent som de tidlige stadiene med ChatGPT. Du oppfordres til å stille mer beskrivende spørsmål, holde lengre samtaler og til og med følge opp til tider, men jeg er ikke så sikker på om AI er i stand til å gå inn i flere detaljer ennå. For eksempel, når du ber om en middagsoppskrift, vil den "utdypte" svar at chatboten som ble oppgitt ikke var lengre enn “kort” svar; den eneste forskjellen var å legge til min preferanse for krydder.

Det er også problemet med responsavspilling — spesifikt hvordan AI vil lese et langt svar uten å ta en pause, og etterlate deg i støvet mens du prøver å suse gjennom trinn én og to for for eksempel en oppskrift. Hvis det var en mulighet til å sette svar på pause, enten det er gjennom bevegelsesblokken eller ved å fortelle Meta AI om å “vente,” som ville få opplevelsen til å flyte mye mer naturlig. (For noe mer ambisiøst, ville jeg elsket brillene for å kunne livestreame handlingene mine mens de gir meg oppfordringer, og går harmonisk til neste trinn etter hvert som jeg går videre.)

Meta Ray-Ban Smart Glasses

Med hyppig lydstrømming og videoopptak hadde jeg i gjennomsnitt to og en halv time med utholdenhet før jeg stakk brillene tilbake i ladevesken.

Kerry Wan/ZDNET

Mer fleksibelt videoopptak< /strong>: Fra å utvide opptaksgrensen over 60 sekunder til redigeringsprogramvare i Meta View-appen som lar deg rette ut synsfeltet, det er mange måter å forbedre Meta Ray-Bans uten å endre maskinvaren. Selv om den eksisterende opptaksgrensen kan være på plass for å forhindre overoppheting og bevare batterilevetiden, har jeg ofte funnet meg selv å klikke gjentatte ganger på opptaksknappen i håp om å fange alle deler av en opplevelse. Det er nesten som om det er en følelse av FOMO. 

Siste tanke

Meta kunngjorde nylig at dens multimodale AI-funksjoner snart vil bli utgitt offentlig til Meta Ray- Bans, og jeg er forsiktig optimistisk med tanke på det. Tekstoversettelsesfunksjonen bør være nyttig for reisende – så lenge du jobber med engelsk, spansk, italiensk, fransk og tysk – og evnen til å identifisere objekter, dyr og monumenter vil være like nyttig for nysgjerrige -minded. 

Fra det jeg har sett i beta, er slike AI-funksjoner stort sett pålitelige, med brillene som kan navngi Verrazano-broen som jeg skulle kjøre over denne helgen og vellykket identifisering av “domesticated oransje tabby cat”; som snirkler seg over bakgården min hver morgen, så det er en lovende start.

Se på Best Buy

Alternativer å vurdere

Se på AmazonView på Amazon