Google ser ut til å ha lekket Apples tidsramme for å bringe RCS til iPhone

0
25
iPhone 15 og iPhone 15 Plus i hånden June Wan/ZDNET

iOS- og Android-debatten vil aldri ta slutt, men tekstmeldinger mellom kl. de to plattformene er satt til å bli mye bedre takket være Apple som motvillig planlegger å ta i bruk RCS-meldinger. Apple annonserte i november 2023 at RCS kommer til iOS i 2024, men vi fikk ingen tidsramme utover det.

Nå har vi litt mer spesifisitet, men ikke fra Apple.

< p>Google avduket nylig en ny Google Messages-destinasjonsside på Android-nettstedet som kort indikerte at RCS-meldinger kommer til iOS senere i år. Gitt at iOS 18 også er satt til å komme senere i år, ser det ut til å være alt annet enn bekreftet at den nye meldingsstandarden først vil være tilgjengelig for iPhone 16-eiere. Dette vil være i tråd med at Apple slipper nye funksjoner én gang i året i stedet for gjennom hele året, slik Google gjør.

Også: Apple legger endelig til en iOS-startskjermfunksjon som Android har hatt i 15 år

Den nå fjernede uttalelsen lyder som følger: “Apple har kunngjort at de vil ta i bruk RCS høsten 2024. Når det skjer, vil det bety en bedre meldingsopplevelse for alle.”

Apple har ikke ;ikke kommet med noen slik kunngjøring, og selskapet har heller ikke delt hvilke enheter RCS vil komme til.

Hva betyr “en bedre meldingsopplevelse for alle” mener, akkurat? Brukere kan for øyeblikket sende tekstmeldinger mellom de to operativsystemene, men det er ingen skriveindikator, ingen lesebekreftelser, bilder og videoer sendes med lavere oppløsning, og det er den ofte utskjelte fargeforskjellen i chattebobler. RCS vil ikke fikse boblefargeproblemet, men det kan løse alt annet.

I november 2023 sa Apple at RCS ville “tilby en bedre interoperabilitetsopplevelse sammenlignet med SMS eller MMS.” Selskapet la til at RCS vil fungere sammen med iMessage, “som vil fortsette å være den beste og sikreste meldingsopplevelsen for Apple-brukere.”