AI-genererte bøker oversvømmer Kindle-låseskjermer, og Amazon bryr seg ikke

0
12
Kindle Paperwhite mot trebakgrunn Nina Raemont/ZDNET

Amazon Kindle-eiere som bruker den annonsestøttede versjonen av enheten sier at de blir oversvømmet med annonser for AI-genererte bøker, rapporterte Futurism, med henvisning til klager på Reddit og sosiale medieplattformer. Mange av bøkene ser ikke ut til å være populære og har ikke fått sterke anmeldelser på Amazons nettsted, ifølge rapporten.

"Jeg har eid en Kindle i 10 år eller så nå ," skrev en Reddit-bruker. “Jeg har aldri hatt noe imot annonsene på dem … før de ble oversvømmet av AI-genererte bøker.”

Mange av de AI-genererte bøkene, inkludert "The Secret Adventures of the Magical Forest" og "Gutten og monstrene," ser ut til å være skreddersydd for barn, ifølge rapporten. Atter andre ser ut til å kopiere utdrag fra andre bøker, sier Futurism. De har også en tendens til å ha lignende illustrasjoner.

Også: De beste Kindles du kan kjøpe: Eksperttestet

Amazons Kindle er verdens mest populære e-leser, og lar brukere ta med seg digitale bøker på farten. Mens Amazon tilbyr en rekke Kindles som ikke er reklamestøttet, selger den annonsestøttede modeller for $20 av klistremerkeprisen. Til gjengjeld viser Amazon annonser på Kindles låseskjerm. Brukere kan imidlertid når som helst slå av annonsene ved å betale en engangsbetaling på 20 USD.

I følge Futurism vises de AI-genererte bøkene i disse låseskjermannonsene. Og de gjør det i mye høyere hastighet enn de hadde gjort tidligere. Merkelig nok sa Amazon til Futurism i en uttalelse at “alle bøker i butikken må følge retningslinjene våre for innhold, uavhengig av hvordan innholdet ble opprettet. Vi forhindrer både proaktivt at bøker blir listet og fjerner bøker som ikke overholder disse retningslinjene. Amazons annonseringsretningslinjer tar sikte på å opprettholde en høy kundeopplevelseslinje for annonsene vi viser, og alle annonser må oppfylle Amazons retningslinjer for annonsering og retningslinjer for aksept."

For å være sikker er AI-genererte bøker ikke nødvendigvis en dårlig ting, forutsatt at de forteller overbevisende historier og ikke kopierer en forfatters verk. Amazon gjorde også det klart at AI-genererte bøker ikke er utestengt fra bokhandelen deres – og når dette skrives, er bøkene Futurism siterer fortsatt tilgjengelige for kjøp. Det som kanskje er mest interessant er at bøkene er på Amazons annonsenettverk og tilsynelatende gjør en så god jobb med å bli vist på Kindle-skjermer at brukerne klager.

Om disse klagene fører til endring er uklart. Amazon sa ikke at selskapet vil fjerne de AI-genererte bøkene fra annonsenettverket eller butikken. Og selv om annonsene kan være irriterende for noen, er det vanskelig å si om et stort antall av de som klager vil gi over 20 dollar for å fjerne annonsene.