Microsoft planlegger å skille teams fra Microsoft 365 og Office 365

0
13
Microsoft

Microsoft skiller ut Teams-meldingsappen sin fra Microsoft 365 og Office 365.

På mandag sa selskapet at Teams ikke lenger vil være inkludert i produktivitetspakken og i stedet vil selge meldingsplattformen på egen hånd for $5,25 per bruker per måned. Microsoft vil nå også tilby Office uten team for mellom $7,75 og $54,75 per bruker per måned.

Microsoft Teams er teknologigigantens svar på den populære Salesforce-eide plattformen Slack. Teams brukes mye over hele verden, og lar brukere sende meldinger, dele filer og holde videokonferansesamtaler. Microsoft pleide å tilby sine bedriftskunder Skype for Business for videosamtaler, men gikk til slutt over til Teams i 2017.

Også: Microsoft Teams vil slå seg sammen til én enkelt app for jobb og privat

Microsofts trekk for å kombinere Teams med Office ble møtt med kritikk fra konkurrenter som mener selskapet bruker sin nesten dominerende posisjon i kontorproduktivitetsmarkedet for å slå Slack, som ikke er knyttet til en produktivitetspakke. I juli 2020 sendte Slack inn en klage i EU mot Microsoft, og sa at å samle Teams med Office ga Microsoft en urettferdig fordel.

Mens EU fortsatt undersøker Microsofts Teams-implementering, kunngjorde Microsoft planer om å dele opp Teams fra Office over hele blokken i august 2023. Flyttingen var et forsøk på å dempe eventuelle bekymringer EUs konkurransevakthund, EU-kommisjonen, måtte ha hadde med sin Teams-implementering. Microsofts avgjørelse på mandag kan ha vært enda et skritt mot å redusere klager Slack og andre kan ha med Microsofts Teams-integrasjon over hele verden.

I en uttalelse til Reuters mandag stoppet Microsoft for å si at avgjørelsen var på grunn av EU-kommisjonens undersøkelse. Selskapet erkjente imidlertid at etterforskningen i det minste hadde noe med flyttingen å gjøre, og sa i en uttalelse til Reuters at avgjørelsen “retter tilbakemeldinger fra EU-kommisjonen ved å gi multinasjonale selskaper mer fleksibilitet når de ønsker å standardisere innkjøpene sine. på tvers av geografier."

Innsatsene er høye for Microsoft. Hvis EU-kommisjonen bestemmer at selskapet engasjerer seg i konkurransebegrensende atferd, kan regulatoren bøtelegge Microsoft opptil 10 % av den årlige omsetningen. Microsoft genererte rekordomsetning på 211 milliarder dollar i 2023.