Googles siste prosjekt kan bidra til å beskytte deg mot tyveri av informasjonskapsler

0
9
fetch Adela Stefan/Getty Images/500px

Internettinformasjonskapsler kan være nyttige når du blar gjennom web, lagrer nettstedpreferansene og nettlesingsinformasjon for en mer sømløs opplevelse, men de kan også brukes til å spore deg eller til og med stjele dataene dine. Googles siste prosjekt forsøker å stoppe ondsinnede aktører fra å gjøre det siste.

Tirsdag avduket Google Device Bound Session Credentials (DBSC), som selskapet sier kan beskytte deg mot skadelig programvare som stjeler informasjonskapslene dine. Som Google forklarer i blogginnlegget, henter angripere vanligvis autentiseringskapsler fra nettlesere på enheten din og flytter dem til eksterne servere. De selger deretter tilgang til dine kompromitterte kontoer. DBSC er ment å redusere tyveri av informasjonskapsler betraktelig fra å skje i utgangspunktet.

Dessuten: AT&T tilbakestiller passord for 7,6 millioner kunder etter datalekkasje. Hva ekspertene sier

"Vi tror dette vil redusere suksessraten for ondsinnet programvare for informasjonskapsler," Google Senior Software Engineer Kristian Monsen skrev i blogginnlegget. "Angripere vil bli tvunget til å handle lokalt på enheten, noe som gjør deteksjon og opprydding på enheten mer effektiv, både for antivirusprogramvare så vel som for bedriftsstyrte enheter."

Google utvikler DBSC i den åpne på GitHub, hvor den også delte en tidslinje for DBSCs utrulling. Sluttmålet er en opprinnelsesprøve i Chrome, satt til slutten av 2024.

Også: Den største utfordringen med økte cybersikkerhetsangrep, ifølge analytikere

Google eksperimenterer for tiden med en DBSC-prototype for å beskytte noen Google-kontobrukere som kjører Chrome beta. Denne testen er ment å måle DBSCs pålitelighet og gjennomførbarhet. Når den er klar, planlegger Google å rulle ut DSBC til Chrome-brukere for forbrukere og bedrifter via en automatisk oppdatering.