DALL-E legger til en ny måte å justere AI-genererte bilder. Lær hvordan du bruker den

0
18
editing-editor.png OpenAI

Siden lanseringen har DALL-E vært en imponerende bildegenerator, og skapt fantastiske bilder fra en tekstmelding. Generering av det nøyaktige bildet du visualiserte tok imidlertid vanligvis flere forskjellige hurtigjusteringer – men det er nye funksjoner for å gjøre prosessen jevnere. 

Denne uken avduket OpenAI DALL-E-redigeringsgrensesnittet , som gjør det mulig for brukere å redigere bildene generert av modellen rett innenfor plattformen ved å klikke på den delen av bildet du ønsker å redigere.

Også: En enkel ChatGPT-forespørsel gjør en klassisk historie som Sherlock Holmes til et spill

Mens andre AI-bildegeneratorer som Designer by Microsoft inkluderer en måte å redigere sine AI-genererte bilder på på plattformen , det som skiller DALL-E-redigeringsgrensesnittet er at du kan bruke samtalemeldinger til å gjøre endringene i motsetning til å gjøre dem manuelt. 

Alle bilder som genereres av DALL-E inkluderer en " velg" knapp, representert av et penselikon, som du kan velge for å markere den delen av bildet du vil redigere. 

Velg-knapp i DALL-E OpenAI

Når du har valgt en del av bildet, kan du legge til, fjerne og oppdatere deler av bildet ditt ganske enkelt ved å skrive handlingen du vil ha utført, for eksempel “fjern fugl”," eller "legg til kirsebærblomster," som vist på bildet nedenfor. 

editor-select-add-cherry-blossoms-1.png OpenAI

Du kan også — konversasjonsmessig — gjøre mer generelle redigeringer av hele bildet ved å skrive det du ønsker skal endres i samtalepanelet på høyre side av DALL-E-redigeringsgrensesnittet. Du kan for eksempel si “gjør det svart og hvitt” for å få hele bildet til å bytte farger. 

DALL-E-redigeringsgrensesnittet er også tilgjengelig på ChatGPT-appen. Alt du trenger å gjøre er å velge et bilde generert av DALL-E, klikk på “Rediger” -knappen, og angi ønsket endring i samtalepanelet. På samme måte kan du klikke på "velg" verktøy for å markere en bestemt bildedel som skal redigeres. 

DALL-E ChatGPT app bilderedigering OpenAI

Det er verdt å merke seg at siden 21. februar tillater ikke OpenAI lenger nye kunder å DALL-E 2. I stedet omdirigerer OpenAI brukere mot DALL-E 3 som kun er tilgjengelig for ChatGPT Plus, Team og Enterprise-brukere og OpenAI API.  

Selv om jeg brukte DALL-E 2 så snart den kom ut, fikk jeg fortsatt ikke tilgang til DALL-E 2 når jeg skrev denne historien – sannsynligvis fordi jeg aldri har kjøpt kreditter og OpenAI sluttet å fylle på de gratis kredittene den brukte for å gi DALLE-2-brukere i begynnelsen av hver måned. 

Også: Microsoft tester en AI-chatbot for å håndtere Xbox-kundestøtte: Her&apos ;slik fungerer det

For å få tilgang til DALL-E-redigeringsgrensesnittet, må du være en ChatGPT Plus-abonnent siden du ikke lenger kan få tilgang til DALL-E gratis. ChatGPT Plus-abonnementet er $20 per måned. 

En annen fordel med DALL-E 3 er at du kan generere bilder i ChatGPT-grensesnittet, noe som betyr at du kan veksle mellom tekst- og bildemeldinger uten å forlate plattform. Hvis du ikke vil legge ut pengene, ikke bekymre deg. Du kan få tilgang til DALL-E 3 i Microsoft Designer gratis.