Slik bruker du Androids 'Photomoji' funksjon i Google Messages (og hvorfor du bør)

0
19
Visningen på mynten Pixel 8 på toppen av en grønn notatbok. Max Buondonno/ZDNET

Emoji har blitt et språk i seg selv. Selv om jeg ikke snakker dette språket flytende, forstår jeg det. Å kunne svare raskt på en tekst, med et enkelt bilde for å formidle tankene og følelsene dine, kan være et ganske effektivt kommunikasjonsmiddel. 

Selv om jeg vanligvis bare bruker emojier for visse personer ( for det meste min kone), noen ganger finner jeg ut at Android ikke har det perfekte lille bildet for å formidle min spesifikke tilstand. Det var derfor, da Google annonserte Androids Photomoji-funksjon, tenkte jeg: “Dette kan hjelpe meg.”

Også: Google Messages ruller ut iMessage-lignende emoji-reaksjoner: Slik bruker du dem

Ikke bare er Photomoji nyttig, men det er faktisk ganske morsomt. Jeg kan bla gjennom samlingen av bilder, finne et interessant bilde (med et fremtredende motiv) og lage en emoji basert på det bildet. Til min overraskelse er systemet som driver denne funksjonen veldig bra til å gjenkjenne motiver og fjerne alt annet fra bildet for å lage en emoji.

Det eneste forbeholdet er at emojiene har en tendens til å være litt større enn gjennomsnittet, så hvis du forventer en søt liten emoji fra det kamerabildet i full størrelse, vil du bli skuffet. Likevel er funksjonen morsom og verdt et forsøk.

I tillegg, hvordan skal du ellers lage en emoji av kattene dine eller ektefellen din? La oss ta en titt på hvordan denne nye funksjonen fungerer.

Slik lager du en Photomoji

Dette trenger du: For å bruke Photomoji-funksjonen trenger du en enhet som kjører den nyeste Android 14-oppdateringen. Selvfølgelig trenger du også noen få bilder for å bruke som kilder.

Klar til å lage?

1. Åpne meldinger

Slå opp Google Messages og åpne en chattråd som du sender din første Photomoji fra (sørg for at mottakeren er en som har det greit at du tester denne funksjonen på).

2. Åpne Emoji

Trykk på det lille smilefjeset helt til venstre på tekstmeldingslinjen for å åpne emoji-alternativet.

Android-tekstmeldingsområdet nederst i appen.

Du kan legge til emoji, bilder, filer eller lydopptak herfra.

Jack Wallen/ZDNET

3. Åpne Photomoji

Du bør se Photomoji-fanen på venstre side av fanelinjen. (Hvis ikke, må du enten oppgradere Android eller så bruker du en versjon som ikke støtter og ikke støtter Photomoji-funksjonen.) Trykk på den kategorien.

Android Text Message Photomoji-fanen.

Hvis du ikke gjør det se Photomoji-fanen, enten har du ikke oppdatert Android til den nyeste, eller så kjører du en versjon som ikke støtter funksjonen.

Jack Wallen/ZDNET

4. Lag din Photomoji

Trykk på Opprett-knappen og Android Photo Picker åpnes for å vise alle bildene du har tatt med kameraet. Du kan bla gjennom hele samlingen eller ta et nytt bilde ved å trykke på kameraikonet nede i høyre hjørne. 

Android-bildevelgeren.

Det er alltid katter og musikkrelaterte bilder på kameraet mitt.

Jack Wallen/ZDNET

5. Send Photomoji

Etter at du har valgt bildet ditt, vil Androids AI gjøre sitt og beskjære alt ut av bildet bortsett fra motivet. Hvis du liker det du ser, trykker du på Send-knappen knyttet til bildet, og Photomoji kommer til mottakerens innboks. Den nye Photomoji vil også bli lagret i samlingen din for senere bruk.

Sendknappen for Photomoji.

Her er min alltid- ettertenksom katt.

Jack Wallen/ZDNET

Og det er alt som skal til for å bruke Androids nye Photomoji-funksjon. Dette morsomme tillegget til teksting gjør kanskje ikke kommunikasjonen din mer effektiv, sikker og intelligent, men den vil garantert være unik for deg.