Fra Billie Eilish til Stevie Wonder, hundrevis av musikere fordømmer AIs angrep på menneskelig kreativitet'

0
19
PhonlamaiPhoto/Getty Images

Selv om AI ser ut til å snike seg inn i alle bransjer i disse dager og har nesten ubegrensede muligheter til å endre alt fra hvordan vi reiser til hvordan vi bruker Google til hva vi lager til middag, kan det få alvorlige konsekvenser for musikkbransjen. 

Det er derfor mer enn 200 artister, inkludert de største navnene fra de siste tiårene på tvers av flere sjangere, signerte et åpent brev med advarsel om de enorme farene AI utgjør for musikkens verden. 

< strong>Også: Hva er Suno? 'ChatGPT for musikk' genererer sanger på sekunder

Brevet, sendt inn av en ideell organisasjon kalt Artist Rights Alliance som tar til orde for musikere, ble først utgitt av Variety og er signert av navn som Katy Perry, Stevie Wonder, boet til Bob Marley, Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Smokey Robinson , og eiendommen til Frank Sinatra. En fullstendig liste over signaturer er tilgjengelig på den originale Variety-lenken.

Skriveren av brevet nevner ikke bare praksisen med å bruke kunstnerstemmer uten samtykke for å trene opp AI, men det karakteriserer også den rovbruken av AI som et "angrep på menneskelig kreativitet."

"Vi, undertegnede medlemmer av artist- og låtskrivermiljøene," brevet begynner, “oppfordrer AI-utviklere, teknologiselskaper, plattformer og digitale musikktjenester til å slutte å bruke kunstig intelligens (AI) for å krenke og devaluere rettighetene til menneskelige artister.”

Brevet fortsetter med å si at AI har et enormt potensial for å fremme kreativitet (vår egen David Gewirtz brukte AI for enkelt å publisere musikken sin på alle de store tjenestene), men teknologien har også potensialet til å “undergrave artister, låtskrivere” , musikere og rettighetshavere" og i sin tur true deres levebrød.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT er ikke den eneste som er verdt å prøve

Noen av de største selskapene bruker artiststemmer for å trene opp AI, heter det i brevet, og denne innsatsen er " direkte rettet mot å erstatte arbeidet til menneskelige kunstnere." 

Det åpne brevet avsluttes med å oppfordre selskaper til å stoppe "den rovdrift av AI for å stjele profesjonelle kunstnere' stemmer og likheter, krenker skapere' rettigheter, og ødelegge musikkens økosystem."

"Ukontrollert vil AI sette i gang et kappløp mot bunnen som vil forringe verdien av arbeidet vårt og hindre oss i å bli rimelig kompensert for det." For mange artister, tilføyer brevet, kan dette være katastrofalt.

Brevet avsluttes med å be selskaper, plattformer og digitale musikktjenester forplikte seg til ikke å utvikle eller distribuere AI-generert musikkteknologi, verktøy eller innhold .

Også: Det hvite hus planlegger å regulere regjeringens bruk av kunstig intelligens

Spørsmålet om kunstig intelligens i underholdning har blitt stadig mer omstridt de siste årene . Det har blitt diskutert under kongresshøringer og fungert som inspirasjon for en ny lov i Tennessee som beskytter artister. Hollywood-manusforfattere gikk i streik over AI-generert innhold i fjor, og strømmeplattformen Spotify tok seg av dette problemet i fjor da den bestemte seg for å fjerne AI-generert innhold som etterlignet ekte stemmer.

AI-generert musikk forsvinner ikke, men forhåpentligvis kan artister fortsatt få en rimelig kompensasjon.