President Biden bruker tråder for å legge ut innlegg til det føderale. Slik kan du også

0
12
President Bidens første trådinnlegg til the fediverse Tråder

Presidenten i USA benytter seg nå av en ny Threads-funksjon som automatisk sender innleggene hans til andre tjenester. Takket være den nye fediverse beta-testen kan president Bidens offisielle tråder-innlegg sees på Mastodon, Friendica, Diaspora, Hubzilla og en rekke andre støttede tjenester.

Tirsdag sendte Threads-kontoen til @Potus (president i USA) sitt første innlegg som ble delt i hele fediverse, en melding som diskuterer presidentens støtte til reproduktiv frihet i lys av Floridas høyesterett som opprettholder et statlig abortforbud. Med Threads now en del av fediverse, kan et enkelt innlegg som presidenten eller noen andre sender på én plattform automatisk deles på alle de andre.

Her er hvordan denne integrasjonen fungerer, og hvordan du kan bli med delta i handlingen.

Også: Hvordan bli med og bruke Metas rivaliserende Twitter-tråder

Fediverse er et nettverk av sammenkoblede servere. Drevet av forskjellige tredjeparter, fungerer hver server og tjeneste på fediverse uavhengig, men de kan snakke med hverandre via ActivityPub, en sosial nettverksprotokollstandard støttet av World Wide Web Consortium (W3C). Mastodon er sannsynligvis den mest kjente plattformen på fediverse, men det er mange andre.

While Threads' Støtte for det offentlige via ActivityPub er i beta, den er åpen for mange brukere, ikke bare presidenten. For å prøve funksjonen må du ha en offentlig Threads-profil, være 18 år eller eldre og bo i USA, Canada eller Japan.

Hvis du oppfyller disse kriteriene, åpne Threads iOS- eller Android-appen eller bla til Threads-nettstedet, logg på med kontoen din, gå til Innstillinger og velg Konto. Slå på "Fediverse-deling."

Fremover vil alle innlegg du oppretter på tråder automatisk bli delt med andre servere på fediverse, der folk kan velge å følge dem. Dette betyr at du ikke trenger separate kontoer på de andre serverne i fediverse. Innleggene dine deles direkte fra Threads-kontoen din.

Selv om det er lett nok å slå på alternativet, er det noen få regler som styrer Threads og det fediverse.

Med Fediverse-deling aktivert for kontoen din, kan brukere på andre servere og tjenester se og samhandle med innleggene dine samt søke etter og følge profilen din. Du kan se antall personer på andre servere som likte Threads-innleggene dine, men du må besøke de andre tjenestene for å se hvem som likte eller svarte på dem. Du kan heller ikke se navnene på følgerne dine på disse andre serverne. Listen din over følgere på Threads vil fortsette å vise bare andre Threads-brukere.

Dessuten: Threads har flere aktive brukere nå enn under den første toppen, sier Meta

For nå kan brukere på andre servere og tjenester følge Threads-profilen din. Du kan imidlertid ikke følge dem ennå. Denne funksjonen kommer senere, har Meta sagt.

Selv om de første innleggene dine kan sees på andre servere, kan det hende at eventuelle endringer du gjør i et innlegg ikke nødvendigvis sprer seg gjennom hele fediverse. Hvis du for eksempel sletter et innlegg på Threads, blir andre servere bedt om å slette det også, men siden Threads ikke kontrollerer de andre serverne, kan innlegget ditt fortsatt være synlig. I tillegg, hvis du endrer trådprofilen din fra offentlig til privat, vil deling av e-poster bli slått av. Tråder vil be andre servere om å slette innleggene og informasjonen dine, men igjen kan innholdet ditt forbli synlig.

Til tross for begrensningene er fediverse en fin måte å dele innleggene dine på. Etter hvert som flere sosiale nettverk dukker opp, er muligheten til å lage ett innlegg som når mange forskjellige tjenester og mennesker en tidsbesparende måte å spre meldingene dine på.