For første gang leverer Waymo selvkjørende biler Uber Eats-bestillinger

0
23
waymo-3 Waymo

Bare noen få uker etter at DoorDash kunngjorde planer om å begynne å levere noen bestillinger via drone, har Uber Eats annonsert en lignende funksjon – selv om denne er litt mer jordet.

Fra og med onsdag kan Uber Eats-kunder i metroområdet Phoenix, inkludert Tempe, Mesa og Chandler, potensielt få bestillingen matchet med en selvkjørende Waymo-bil og levert uten at noen sitter bak rattet.

Dette markerer den syvende siden hvor Uber Eats tester autonome leveranser, men den første som bruker Waymo-kjøretøyer. Selskapet testet førerløs levering i Santa Monica i 2022 og i Japan i mars 2023, blant andre steder.

Også: De beste appene for matlevering: DoorDash, Grubhub, Uber Eats og mer sammenlignet< /strong>

Ikke alle Phoenix-restauranter på Uber Eats vil ha tilgang til Waymo-leveringer, sa Uber. Akkurat nå er Waymo-biler kun tilgjengelige for “utvalgte selgere”," inkludert lokale favoritter som BoSa Donuts, Filiberto's og Princes Pita.

Slik fungerer partnerskapet.

Når du legger inn en bestilling på et kvalifisert sted fra Uber Eats-appen, vil du se en melding som sier “Autonome kjøretøy kan levere bestillingen din.” Dette er ikke en garanti, bare en beskjed om at det potensielt kan skje. Hvis du foretrekker det, kan du velge menneskelig levering i kassen. Hvis et autonomt kjøretøy ankommer, får du et varsel fra appen, og du må ta telefonen med deg for å låse opp kjøretøyet og hente maten. Dette betyr at du må gå til veien eller parkeringsplassen i stedet for å få maten brakt på døren. (Det er ingen ekstra kostnad hvis du får en Waymo-bil i stedet for en menneskelig sjåfør.)

Akkurat som med utslippsmåleren for førere som Uber lanserte i mars, sier selskapet at dette partnerskapet er ment å oppmuntre kunder for å bidra til å redusere kjøretøyets CO2-utslipp. Alle Waymo-biler er elektriske.

Uber og Waymo gikk først sammen i 2023 for å tilby autonome turer til kunder i Phoenix. På det tidspunktet kunngjorde de to selskapene at Waymo dekket 180 kvadratkilometer, det største fullt autonome serviceområdet i verden. Paret inngikk også et samarbeid tilbake i 2022 for å bringe Waymo førerløs teknologi til Uber Freight.