iPhone 15 Pro vs. iPhone 13 Pro: Bør du oppgradere til Apples nyeste modell?

0
14
iPhone 15 Pro Jason Hiner/ZDNET

Apples siste utvalg av iPhones består av iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Hvis du er på jakt etter en ny iPhone, lurer du kanskje på hvordan de nyeste enhetene er sammenlignet med eldre modeller som iPhone 13 eller iPhone 14. 

iPhone 15 Pro, en del av Apples avanserte linje med smarttelefoner, er et flott alternativ hvis du vil ha en pro-nivå telefon som fortsatt ligger komfortabelt i hånden. Men hvordan sammenligner iPhone 15 Pro, i all sin elegante titanlokke, seg med en pålitelig og svært populær enhet som iPhone 13 Pro? Prisforskjellen er ikke det eneste som skiller dem fra hverandre, selv om den forskjellen er betydelig.

Også: iPhone 15 Pro anmeldelse: Kommer fra iPhone 12 Pro eller tidligere? Denne oppgraderingen vil imponere deg

Vi vil bryte ned funksjonene for både iPhone 15 Pro og iPhone 13 Pro for å hjelpe deg med å bestemme om du skal gå med den nye ungen på blokka eller Old Faithful. 

Spesifikasjoner

Spesifikasjoner iPhone 15 Pro iPhone 13 Pro
Skjerm 6.1" | Super Retina XDR | Alltid på 6.1" | Super Retina XDR
Finish Naturlig titan, blå titan, hvit titan, svart titan Alpine Green, Silver, Gold, Graphite, Sierra Blue
Prosessor A17 Pro A15 Bionic-brikke
Lagring 128 GB | 256 GB | 512 GB | 1TB 128GB | 256 GB | 512 GB | 1TB
Konstruksjon Grade 5 Titan Rustfritt stål | IP68-klassifisering
Batteri Opptil 29 timer med videoavspilling Opptil 22 timer med videoavspilling
Port USB-C | USB 3-støtte Lightning | USB 2-støtte
Hovedkamera 48MP | Opptil 10x optisk zoom 12MP | opptil 4K-video
Tilkobling eSIM, 5G, Gigabit LTE, Wi-Fi 6, Blutooth 5.0, UWB, GPS, Wi-Fi-anrop SIM-kort, 5G, Gigabit LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, UWB, GPS, Wi-Fi-anrop
Pris Fra $999 Fra $829

Du bør kjøpe iPhone 15 Pro hvis…

iPhone 15 Pro Black Kerry Wan/ZDNET

1. Du vil ha et enestående kamera

Uansett hvor kresen du blir, er det én ting du ikke kan bruke iPhone 15 for, og det er kameraet. Kameraet til iPhone 15 tar 48 MP-bilder, og det har en 25 % større sensor sammenlignet med forgjengeren iPhone 14 Pro. Det er også i stand til fire ganger høyere oppløsning enn RAW-bilder, og en f/2.8 blenderåpning – som er enestående sammenlignet med iPhone 13 Pros 12 MP hovedkamera.

Også:' xA0;Tykke iPhone 15 Pros profesjonelle kamerafunksjoner: Hva begrepene betyr

Brukere vil kunne få neste generasjons portretter med to ganger bedre lysytelse enn forrige versjon, med en Lidar-skanner som fanger nattmodusportretter med større dynamisk rekkevidde samtidig som lysstyrken opprettholdes. 

optisk zoom har et brennviddespekter på 13-120 mm. iPhone 15 Pros kamera er også et periskopkamera, med en tetraprisme-design som reflekterer lyset inne i iPhone for å fjerne behovet for en lang telelinse. 

2. Du vil hoppe på USB-C-vognen

Dette er sannsynligvis den største funksjonen som skiller iPhone 15 fra alle andre tidligere iPhone-modeller. Apple har endelig innført USB-C-porter på enhetene sine, noe som betyr at du kan bruke den samme kabelen til å lade alle Apple-enhetene dine – så lenge de er de nyere. Apples bytte til USB-C-kontakt betyr også raskere overføringshastigheter fra iPhone til Mac.

Også: Beste USB-C-ladere og tilbehør for iPhone 15 Pro: Eksperttestet

Men Apple gjorde ikke unna lynporten av ren innovasjon. Beslutningen om å bytte til USB-C-porter i ladekabler ble tvunget på teknologigigantene etter at EU ga mandat til at alle elektroniske enheter solgt og produsert i 2024 må ha en USB-C-kontakt. Selv om dette ennå ikke er et krav i USA, antyder standardiseringen av ladekontakter til USB-C i EU at formatet kan bli universelt.

3. Du vil ha en mer holdbar iPhone

h3>

iPhone 15 Pro gjør unna en konstruksjon i rustfritt stål av kirurgisk kvalitet til fordel for Grade 5 Titanium. Denne  — sammen med andre oppgraderinger — faktorer inn i prisen, og det er grunnen til at iPhone 15 er dyrere enn tidligere iPhone-modeller. Titan er vanskeligere å forme og forme enn aluminium og rustfritt stål, men det er et bedre valg for enheter, delvis på grunn av lav varmeledningsevne.

Titan er mer varmebestandig enn stål, noe som kan føre til færre tilfeller av overoppheting av iPhones. Den nye iPhone 15 Pro har et aluminiumsbelegg på innsiden, under titan-finishen, som ytterligere hjelper med varmeavledning.

Titankonstruksjonen er også lettere samtidig som den opprettholder samme styrke som stål. Greg "Joz" Joswiak, Apples senior visepresident for verdensomspennende markedsføring, sa under fjorårets lanseringsarrangement i september at dette er den letteste Pro iPhone noensinne. 

Kjøp iPhone 15 Pro

Kjøp iPhone 15 Pro

Se nå hos Apple

Du bør kjøpe iPhone 13 Pro hvis…

iphone 13 pro holdes i en hånd Sarah Tew/CNET

1. Du handler på et budsjett

En av de beste måtene å spare penger på når du kjøper en ny telefon er å få en eldre modell som iPhone 13 Pro. Du kan få en fornyet iPhone 13 Pro for så lite som $500 på Amazon, ulåst for alle store operatører.

IPhone 15 Pro, på sin side, starter på $999. Selvfølgelig er det helt nytt, men hvis du bare trenger en ny telefon og ikke har noe imot å hoppe over klokkene og fløytene til den nyeste modellen, er det mulig å spare noen hundre dollar.

2. Du foretrekker et SIM-kort fremfor e-SIM

Apple kvittet seg med sporet for et fysisk SIM-kort med iPhone 14 i 2022. Siden er iPhone aktivert med elektronisk SIM eller eSIM. I hovedsak aktiveres de over luften av transportøren i stedet for å bruke et fysisk kort. Dette virker kanskje ikke som en stor sak, og det kan til og med virke praktisk i mange tilfeller, men mange mennesker foretrekker fortsatt et fysisk SIM-kort. 

Også: Kjøper du iPhone 15? Her er hvordan operatøren din håndterer eSIM-overføringer

Å ha en telefon med et fysisk SIM-kort gjør det enkelt og praktisk å bytte mellom enheter, spesielt i nødstilfeller. Hvis iPhone XS Max min går i stykker, for eksempel, vil jeg kunne sprette ut SIM-kortet og sette det i en annen reservetelefon jeg hadde hjemme og fortsatt kunne bruke en telefon mens jeg enten fikset min eller fikk en ny en. Men hvis iPhone 14 Pro Max går i stykker, kan jeg ikke ta ut SIM-kortet og sette det i min gamle XS Max fordi det er et eSIM.

3. En gull-iPhone er din greie

h3>

Hvis du elsker en iPhone i gull og håpet å se iPhone 15 Pro badet i gull, hater jeg å være bæreren av dårlige nyheter. iPhone 14 var den siste som fikk en gullfargefinish, som er et annet poeng i favør av iPhone 13 Pro.

Selv om jeg fikk en lilla iPhone 14 Pro Max da den kom ut, var jeg en trofast gull iPhone-bruker i årevis etter at Apple sluttet med rosegullfinishen. Men hvis du ønsker å få en iPhone 13 Pro og du elsker den gull-iPhone, vil du være glad for å vite at den fortsatt er tilgjengelig fra forhandlere.

Kjøp iPhone 13 Pro

Kjøp iPhone 13 Pro

Se nå på Amazon

Alternativer å vurdere

Se på Best BuyView hos Amazon