Google-undersøkelse: 63 % av IT- og sikkerhetseksperter tror AI vil forbedre bedriftens cybersikkerhet

0
12
lowpriority= Marco VDM/Getty Images

Det er ingen hemmelighet at bedrifter over hele verden implementerer kunstig intelligens for å få et konkurransefortrinn i sine bransjer. AI kan også ha en overordnet innvirkning på bedriftens cybersikkerhet, ifølge en ny studie av 2486 fagfolk innen informasjonsteknologi og sikkerhet, utført av Google Cloud og Cloud Security Alliance.

Femtifem prosent av selskapene rundt verden planlegger å bruke AI for å forbedre bedriftens cybersikkerhet i 2024, ifølge State of AI and Security Survey Report. Undersøkelsen fant også at 21 % av IT-beslutningstakerne tror AI kan hjelpe dem med å lage sikkerhetsregler, og 19 % sier at angrepssimulering og brudd på samsvar til slutt kan vise seg å være de mest sannsynlige brukstilfellene for cybersikkerhet i 2024.

"Ankomsten av AI i cybersikkerhet markerer en transformativ æra innen digitalt forsvar, og bringer en blanding av lovende gjennombrudd og intrikate utfordringer," skrev forskerne i sin undersøkelse. “AI har potensialet til å være en viktig alliert når det gjelder å styrke sikkerhetsforsvaret, identifisere nye trusler og legge til rette for raske reaksjoner.”

Også: Hvordan opprette en passordnøkkel for din Google-konto (og hvorfor du bør)

Ikke alle er så sikre på at AI nødvendigvis vil forbedre sikkerheten i organisasjonen deres: bare 63 % av respondentene var enige i den følelsen. De resterende 36 % var enten nøytrale eller uenige i at AI ville spille en viktig rolle i å forbedre deres cybersikkerhet. Undersøkelsen fremhever et hardnakket skille mellom de som analyserer AI – enkeltpersoner som tror det vil ha en viktig og potensielt livsendrende innvirkning på selskaper og de som tror det kan være mer trøbbel enn det er verdt.

Faktisk sa en fjerdedel av respondentene til undersøkelsen at de trodde at AI til syvende og sist ville være til fordel for hackere og andre dårlige aktører med ondsinnede hensikter, og 9 % av respondentene sa at de ikke var sikre på hvilken side AI ville ha størst nytte av. Den samme prosentandelen av respondentene (34 %) sa at AI til syvende og sist ville være til fordel for fagfolk innen nettsikkerhet.

Uansett, IT-fagfolk ser ikke nødvendigvis på AI som en trussel mot jobbene deres. Flertallet av respondentene (30 %) sa at AI sannsynligvis vil “forbedre” ferdighetene deres og ytterligere 28 % sa at det sannsynligvis vil støtte dem i deres cybersikkerhetsroller. 

"Disse funnene understreker at selv om AI vil medføre betydelige endringer i sikkerhetsteamene, er det først og fremst sett. som et komplementært verktøy i stedet for en komplett erstatning," sa forskerne. “Det er satt til å hjelpe til med å bygge bro over ferdigheter og kunnskapshull som har plaget bransjen, men det er sunne bekymringer om å bli altfor avhengig av den.”

Hva med C-suiten?

Studien fant også at ledere på C-nivå, som ofte ikke er så fullt engasjert eller utdannet i teknologiens skiftende natur, er fullt ut investert i kunstig intelligens. Syttifire prosent av IT-fagfolk sa at deres ledergruppe er i det minste moderat klar over AI og hvordan det kan brukes i bedriften, mens 82 % sa at bedriftens AI-fremstøt ikke ledes av IT, men snarere av seniorledelse . Interessant nok sa IT-fagfolk at deres toppledere også ser ut til å ha mer kunnskap om AI enn deres direkte rapporter.

"C-nivåer viser en betydelig høyere selvrapportert kjennskap til AI-teknologier enn deres ansatte, " undersøkelsen funnet. “For eksempel rapporterer 52 % av C-suite-lederne at de er godt kjent med generativ AI, i sterk kontrast til bare 11 % av medarbeiderne.”

Også: Sjefene mener at sikkerhet er tatt vare på: CISO-er er ikke så sikre

Når vi ser fremover, ser forskerne ingen tegn til at AI-nettsikkerhetsverktøy mister glansen i bedriftsverdenen. De advarte imidlertid om at implementering av AI-verktøy for raskt — og gjør det uten å utdanne personalet — kan føre til feiltrinn og utilsiktede konsekvenser.

"Dette komplekse bildet understreker behovet for en balansert, informert tilnærming til AI-integrasjon i cybersikkerhet," forskerne skrev, “å kombinere strategisk lederskap med omfattende medarbeiderinvolvering og opplæring for å navigere i det utviklende cybertrussellandskapet effektivt.”