Android 15 kunne bringe tilbake et buzzword som en gang snakket om i teknologibransjen

0
16
Google Pixel 8 i rosa Kerry Wan/ZDNET

I fjor ertet Google  us med en funksjon som kunne ha totalt forstyrret stasjonær/bærbar plass og vært til stor fordel for forbrukerne. Jeg hadde store forhåpninger om at dette ville skje, men da  Pixel 8-enhetene ble lansert, ble det altfor tydelig at konvergens ikke var ment å være det.

Også:  Google Pixel-telefoner får en oppslagsfunksjon som prøver å identifisere ukjente innringere

Men nå er Google i gang igjen. Ifølge Android Authority vil Android sannsynligvis ha en mer robust skrivebordsmodus når versjon 15 kommer senere i år. Vær oppmerksom på at Android har hatt en skrivebordsmodus siden versjon 10. Til dags dato er den modusen bare bein og mangler de grunnleggende funksjonene for å gjøre det til et nyttig skrivebords-OS.

Med den nye implementeringen forbereder Google seg kanskje på å fikse mange av de langvarige problemene med flervindusopplevelsen, noe som kan bety at når Android er koblet til en ekstern skjerm, kan det bytte til et mer tradisjonelt multitasking-OS.

Konvergens. Jeg har rapportert om dette emnet så mange ganger i løpet av årene at det har blitt et av de emnene som får meg til å himle med øynene og tenke: “Jeg har hørt det før.” Men hva er konvergens?

Forenklet sagt, det er der mobilen og datamaskinen møtes. Tenk deg at du kobler mobiltelefonen til en dokkingstasjon eller ekstern skjerm, og det mobile operativsystemet forvandles til noe som ser ut og oppfører seg mer som et stasjonært operativsystem.

En skjerm koblet til en Samsung S22 Ultra

DeX-modus med Samsung Galaxy S22 Ultra.

Matthew Miller/ZDNET

Dette er hva Samsung DeX er og hva Canonical forsøkte å levere tilbake da den prøvde å lage Ubuntu-telefonen. Jeg opplevde Ubuntus tilnærming til konvergens, og det var en av de mest imponerende teknologiene jeg har sett til dags dato. Dessverre klarte ikke Canonical å bringe det ut på markedet, og konvergens ble en mytesak.

Også: Jeg har testet tonnevis av Android-kontorsuiter, og disse 3 er gode som Google' s (hvis ikke bedre)

Så fikk Samsung det til med DeX, men klarte egentlig ikke å få mye gjennomslag med det. Da DeX forsvant, så det ut som om konvergens aldri ville skje.

Med den kommende Android-versjonen kan du allerede forhåndsvise demo som ble lastet opp av Android Authority, på YouTube, som ser ganske imponerende ut. Hvis Google følger gjennom med denne funksjonen, kan det være en seriøs spillskifter for Android, som lar forbrukere jobbe med én enkelt enhet for både mobil- og skrivebordsbruk.

Krysser fingrene for at Google gjør konvergens til en realitet med Android 15.