En ny AirPower-video er ute, men gjenoppliver faktisk Apple sin trådløse Qi-ladematte?

0
18
Skjermbilde av CNET

En ny video delt på X, tidligere Twitter, viser en Apple AirPower-prototype som lader en Apple Watch Series 4 med Qi-teknologi. AirPower, en trådløs Qi-ladematte som ville vært i stand til å lade en iPhone, en Apple Watch og et par AirPods samtidig, ble opprinnelig annonsert i 2017, men produktet kom aldri i butikkhyllene, og Apple kansellerte det offisielt i 2019. Så, er denne videoen legitim?

Apple skal ha hatt problemer med utviklingen av AirPower-ladematten. Selskapet skal ha møtt tekniske utfordringer, inkludert å finne ut av de komplekse kretsene for lading av flere enheter og problemer med overdreven varme, til og med å nå punktet med å smelte enheter plassert på det, noe som førte til at Apple kansellerte prosjektet, sa kilder den gang. 

Også: Kan formørkelsen brenne ut iPhone-kameraet ditt? Ekspertene veier inn

Apple Watch er inkompatibel med trådløse Qi-ladere, da den kun kan lades med en magnetisk disk. Å ha muligheten til å lade den hvor som helst på en trådløs ladematte sammen med de andre enhetene dine og ikke håndtere flere ladekabler ville være en flott funksjon. 

Den siste videoen, utgitt av brukeren Apple Demo på X, ser ut til å vise en variant av den samme gamle AirPower-prototypen som andre brukere har delt siden prosjektet ble annonsert i 2017. Apple Demo-brukeren sier i innlegget at “The Apple Watch på AirPower blir ganske varm," bekrefter de samme problemene som prosjektet angivelig rammet under utviklingen. 

Med 16 spoler spredt langs matten, ville AirPower tillate brukere å sette ned enhetene sine hvor som helst på matten for å begynne å lade. Apple viste til og med at enhetene ville vise en spesifikk animasjon når de ble plassert på AirPower-matten.

Apple ser ikke ut til å jobbe med AirPower trådløs ladematte, etter å ha skiftet fokus til MagSafe-systemet for iPhones med lanseringen av iPhone 12. MagSafe-teknologien bruker en rekke magneter rundt en trådløs ladespole på baksiden av iPhone som gjør det mulig å feste tilbehør som en trådløs MagSafe-lader, etuier og lommebøker.

Også: Journal-appen gjør din iPhone 'oppdagelig av andre' som standard. Slik deaktiverer du den

Mens MagSafe først og fremst er magnetisk, er den avhengig av Qi-teknologi for trådløs lading. AirPod-deksler er også kompatible med trådløs Qi-lading.

Apple jobber angivelig fortsatt med en trådløs ladeløsning for enhetene sine som gjør det enklere for forbrukere å lade dem på ett sted, i hvert fall ifølge Bloombergs Mark Gurman i 2022. Dessverre ser denne løsningen fortsatt ikke ut til å være AirPower-matten.