10 tråder-funksjoner du bør prøve i Metas Twitter-alternativ

0
11
threads app Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images

Flere sosiale nettverk har dukket opp i løpet av de siste par årene, mange av dem sikter på en Twitter-lignende (nå X-lignende) opplevelse uten bagasjen som Elon Musk bringer til plattformen. Meta, som er mest kjent for sine sosiale nettverk Facebook og Instagram, lanserte Threads med flere viktige fordeler som gjør at det skiller seg ut.

Også: The rise and fall of Usenet: How the original social media plattform kom til å bli

Hvis du ennå ikke har dykket ned i Threads, sjekk ut historien min om hvordan du registrerer deg. Nå, her er 10 Threads-funksjoner du bør ta en tur.

1. Skriv innlegg så lange som 500 tegn

Du vil begynne å lage innlegg på tråder. Flott. Her kan du si mye. Mens X begrenser gratisbrukere til innlegg på 280 tegn, lar Threads hvem som helst trylle frem et innlegg med så mange som 500 tegn. For å prøve det, lag et nytt innlegg og begynn å skrive til tegntelleren når 0. Bare sørg for at det du har å si er verdt å lese lenge.

Skriv innlegg så lenge som 500 tegn Lance Whitney/ZDNET

2. Lagre utkast av innleggene dine for redigering

Vil du skrive noe, men vil ikke legge det ut ennå? Du kan lagre et utkast for senere revisjon og redigering før du poster. Denne funksjonen fungerer bare med Threads-mobilappen.

Start et nytt innlegg i appen og begynn å skrive. Trykk på Avbryt eller X øverst til venstre, og velg deretter "Lagre utkast." Når du vil fortsette innlegget, trykker du på ikonet for å starte et nytt innlegg, og du vil se utkastet klart for deg å fullføre.

Lagre utkast av innleggene dine for redigering Lance Whitney/ZDNET

3. Ta et bilde for å legge til et innlegg

Vil du krydre et innlegg med et godt bilde? Du kan ikke bare legge til eksisterende bilder fra ditt mobile fotobibliotek, men du kan også ta nye bilder. For å prøve dette, lag et nytt innlegg og trykk på kameraikonet. Ta bildet ditt og bruk deretter bildet eller ta det på nytt.

Ta et bilde for å legge til et innlegg Lance Whitney/ZDNET

4. Lagre et innlegg

Vil du lagre et innlegg for fremtidig referanse? Det er lett nok. Trykk på ellipseikonet ved siden av innlegget og velg Lagre fra menyen.

Lagre et innlegg Lance Whitney/ZDNET

For å se alle innleggene du har lagret, trykk på profilikonet ditt på den nederste verktøylinjen . Velg dobbeltlinjeikonet øverst til høyre og velg Lagret.

Se dine lagrede innlegg Lance Whitney/ZDNET

5. Skjul et innlegg

Du vil sannsynligvis møte innlegg som du rett og slett ikke liker og aldri vil se igjen. I så fall trykker du på ellipseikonet og velger Skjul. Hvis du ombestemmer deg, trykker du på Angre for å gjøre innlegget synlig igjen.

Skjul et innlegg Lance Whitney/ZDNET

 6. Sveip på innlegg du liker

Her er en ny funksjon som nettopp rulles ut i mobilappen til noen Threads-brukere. Vanligvis trykker du på hjerteikonet for å like et innlegg og trykker på det igjen for å fjerne likingen din. Med denne nye funksjonen kan du sveipe i stedet.

For å prøve dette, sørg for at du ser innlegg i “For deg” mate. Når du finner et innlegg du liker, sveip det til høyre til hjerteikonet blir rødt. For å fjerne liker, sveip den til høyre igjen til hjerteikonet mister den røde malingsjobben.

Sveip på innlegg du liker Lance Whitney/ZDNET

7. Ignorer en konto

Du kan komme over en hel konto som du ikke lenger ønsker å se i feeden din. I så fall kan du dempe kontoen slik at ingen av innleggene vises for deg igjen. Bare trykk på ellipsikonet ved siden av kontoen og velg Demp fra menyen.

Impe en konto Lance Whitney/ZDNET

8. Kontroller mengden politisk innhold du ser

Det kan være lurt å se mye politisk innhold på tråder eller begrense eksponeringen din for det. Dessverre kan du ikke slå den av helt, men du kan kontrollere flyten. Dette alternativet er det samme for både Threads og Instagram, så måten du angir det på vil påvirke begge plattformene.

For å administrere dette fra Threads-appen, gå til Innstillinger og deretter Konto. Velg "Andre kontoinnstillinger." Sveip nedover skjermen til “Det du ser” seksjon, trykk på "Innholdsinnstillinger" trykk "Politisk innhold" og velg enten "Ikke begrensning" eller "Limit."

Kontroller mengden politisk innhold du ser Lance Whitney/ZDNET

9. Del innleggene dine på andre plattformer via fediverse

Threads er en del av fediverse, et nettverk av sammenkoblede servere som drives av forskjellige tredjeparter, som Mastodon, Friendica, Diaspora og Hubzilla. Selv om hver tjeneste på fediverse fungerer uavhengig, kan de alle snakke med hverandre via ActivityPub, en sosial nettverksprotokoll støttet av World Wide Web Consortium (W3C). Gjennom fediverse kan et innlegg du oppretter på én plattform sees på alle de andre.

Også: Hva er Lapse? Alt du trenger å vite om den populære sosiale medier-appen som kun er for invitasjoner

President Bidens offisielle POTUS-konto er i ferd med å ta seg inn i fediverse. Hvis du også vil dele innleggene dine i dette nettverket, trykker du på profilikonet ditt i mobilappen, går til Innstillinger, trykker på Konto og trykker på "Fediverse-deling." Tråder vil gi deg en kort primer på fediverse. Klikk "Slå på deling." Nå vil alle innlegg du oppretter på Threads være tilgjengelige på de andre serverne og tjenestene i fediverse.

Del innleggene dine på andre plattformer via fediverse Lance Whitney/ZDNET

10. Tjen penger på populære innlegg

Foreløpig tilgjengelig på invitasjonsbasis, et nytt bonusprogram vil belønne Threads-brukere basert på ytelsen til innleggene deres og antall innlegg de publiserer. For å kvalifisere må Threads-profilen din være offentlig og Instagram-profilen din må være en profesjonell (enten business eller skaper). Hvis Meta sender deg en invitasjon og du godtar, kan ethvert innlegg med minst 2500 visninger tjene penger.

Tjen penger på populære innlegg Lance Whitney/ZDNET