Automattic kjøpte opp Beeper og har store planer for meldingstjenesten

0
14
wordpress-cover.jpg Automattic

Automattic eier WordPress.com, Tumblr og andre populære nettsteder. Fra 1. april er selskapet også ny eier av Beeper.

Husker du Beeper? For bare noen få måneder siden gjorde selskapet det mulig å bruke iMessages-protokollen på Android og gjøre disse boblene blå… for en kort periode. Apple satte naturligvis kibosh på suksessen, som til slutt førte til at Beeper kastet inn håndkleet. Den prøvelsen er nå en del av en av de mange antitrust-klagene mot Apple.

Også: Vil du bruke iMessage på Android? Denne appen er den sikreste måten (men det vil koste deg)

Kjøpesummen var $125 millioner, ifølge en Bloomberg-rapport. Beepers 27 ansatte har sluttet seg til Automattic, og Beepers medgründer og administrerende direktør Eric Migicovsky har tatt på seg lederen av meldingsfunksjonen.

I følge Migicovskys X-innlegg, “Etter år i beta, lanseres Beeper offisielt i dag. Vi er bare i gang. Jeg har MANGE produktideer som vi ikke engang har begynt på ennå. Chat føles som en bunnløs brønn med potensial, har ikke engang skrapet på overflaten ennå. Vi bruker alle chat-apper hundrevis av ganger om dagen. Hver interaksjon er en mulighet. Chat som et produkt har blitt fryktelig underutforsket. På grunn av plattformlåsing har det faktisk ikke vært noen nye aktører på markedet de siste 10 årene. Vi tror vi kan omgå kylling-og-egg-problemet som dreper nye chatteselskaper. I stedet bruker vi mesteparten av tiden vår på å bygge en bedre chat-app, i stedet for å kreve at brukerne spammer kontaktlisten med invitasjoner bare for å utvide nettverket."

Det er ikke helt klart hva Automattic til slutt har til hensikt å gjøre med Beeper. Migicovsky svarte delvis på det spørsmålet i det samme innlegget da han skrev: “Et av våre langsiktige mål er å hjelpe verden med å migrere til en åpen chat-/kommunikasjonsprotokoll. Tenk deg 50 år fra nå – tror du det nåværende settet med chat-nettverk vil eksistere? Hva med e-post? Jeg har stor tillit til at vi kommer til å sende e-post til vi dør (på godt og vondt). Jeg tror åpne takter stenger på lang sikt."

Selv om det var Beepers eneste mål, er det absolutt høyt og prisverdig. Med så mange chat-apper i stagnasjon, kan kanskje dette oppkjøpet være det sparket i buksene landskapet har trengt en stund.

I oktober 2023 kjøpte Automattic opp Texts.com, en annen meldingsapp, for 50 millioner dollar . De to lagene og produktene vil nå gjennomgå en slags sammenslåing under Automattic. I det offisielle Beeper-blogginnlegget avslutter Migicovsky med: “Det vil ta litt tid for oss å integrere og kombinere krefter under Beeper-merket. Vi har store planer! Jeg er veldig spent på fremtiden for chat."