YouTube avduker Shopping-samlinger for å hjelpe skapere med å selge favorittproduktene sine

0
20
En YouTube Shopping-samling YouTube

YouTube lanserer nye funksjoner designet for å hjelpe brukerne lettere å kjøpe og selge produkter på nettstedet sitt. Tirsdag kunngjorde selskapet Shopping Collections, som lar skapere kurere utvalg av varer for salg, enten fra deres favoritt-tredjepartsmerker eller fra deres egne butikker.

Ved å bruke YouTube Studio-appen for iOS eller Android kan du nå velge et utvalg produkter basert på spesifikke temaer og andre konsepter. Samlingene du velger, vises i produktlisten din, Butikk-fanen og videobeskrivelsen. Foreløpig kan du bare sette opp en samling ved hjelp av Studio-mobilappen, men YouTube lover at du snart vil kunne gjøre dette på nettsiden også.

Også: Vil du ha en bedre måte å se YouTube på? Denne appen gjør PC-en din om til en TV

For å vise frem en Shopping-kolleksjon i aksjon, eller for å inspirere deg til å lage din egen, har Google listet opp tre eksempler i blogginnlegget. Spring Nail Must-Haves fra LongHairPrettyNails-kolleksjonen viser neglelakker og geler, Preppy Essentials fra Sydney Morgan foretrekker hudpleie- og sminkeprodukter, og Sephora Savings Event Must Haves fra Johnny Ross leder deg til Sephora personlig pleie- og skjønnhetsprodukter.

For shoppere, klikk på et produkt tar deg til siden hos en forhandler. nettsted hvor du kan kjøpe det på nettet. 

Selv om YouTube tradisjonelt er kjent for videodeling, har nettstedet presset på netthandel i det siste. I 2023 så folk mer enn 30 milliarder timer med shoppingrelaterte videoer på YouTube, ifølge blogginnlegget, og brukte 25 % mer tid på å se slike videoer.

Denne trenden går utover YouTube. TikTok har også oppmuntret sine brukere til å kjøpe og selge varer direkte. Selskapet lar skapere koble produkter i profilene sine slik at brukere kan se og kjøpe dem gjennom TikTok Shop.

Bortsett fra nye samlinger har YouTube også lagt til andre funksjoner på shoppingfronten. En ny Affiliate Hub som er tilgjengelig i YouTube-appen, hjelper nå skapere med å finne shoppingpartnere, se etter de beste provisjonssatsene, dra nytte av kampanjekoder og til og med be om prøver fra mange merker.

Også: Hvordan laste ned YouTube-videoer gratis, pluss to andre metoder

I tillegg kan alle shoppingskapere nå massemerke produkter gjennom videoene sine basert på beskrivelser fra skaperne av disse elementene. YouTube startet dette alternativet i 2023, men til nå var det bare tilgjengelig for tilknyttede shoppingskapere.

Til slutt har YouTube lagt Fourthwall til sin liste over integrerte plattformer, slik at skapere lettere kan sette opp og administrere butikkene sine. i YouTube Studio.