Amazon-sjef: generativ AI -kan være den største teknologitransformasjonen siden skyen.

0
19
Amazon Echo Dot= 4th Gen

Denne Echo Dot 4th Gen fungerer som en Amazon Sidewalk-bro.

Maria Diaz/ZDNET

Amazon-sjef Andy Jassy har sluttet seg til den voksende listen over teknologisjefer som er overbevist om at kunstig intelligens kan omforme hele bransjen. I sitt årlige brev til aksjonærene på torsdag sa Jassy at AI har blitt kritisk for Amazons virksomhet, og vil bare øke i verdi i løpet av de kommende årene. Faktisk gikk han så langt som å si at AI kan være det viktigste fremskrittet vi har sett på mange år.

"Generativ AI kan være den største teknologitransformasjonen siden skyen (som i seg selv fortsatt er i de tidlige stadiene), og kanskje siden internett," skrev Jassy. “I motsetning til massemoderniseringen av lokal infrastruktur til skyen, hvor det kreves arbeid for å migrere, vil denne [Generative] AI-revolusjonen bygges fra starten på toppen av skyen. Mengden samfunnsmessige og forretningsmessige fordeler av løsningene som vil være mulige vil forbløffe oss alle."

Jassys brev fokuserte naturligvis først og fremst på hvordan Amazon bruker AI for å styrke virksomheten sin. Jassy sa at Amazon bygger generativ AI inn i de fleste av sine applikasjoner og produkter, og at Alexa, selskapets virtuelle personlige assistent, bare vil bli smartere over tid. Amazons Rufus, den nye AI-drevne shoppingassistenten, vil også spille en avgjørende rolle i hvordan Amazon driver forretninger fremover.

Også: Amazons nye AI-verktøy lar selgere opprette oppføringer ved å bruke bare en URL

Jassys årlige brev til aksjonærene er en av de viktigste meldingene fra teknologisjefer. I tillegg til å diskutere Amazons forretningsplaner og hvordan selskapet planlegger å konkurrere i de kommende årene, kaster den også lys over hva noen av de største teknologiselskapene i verden tenker på med hensyn til de siste bransjefremskritt. Kritisk nok gir den også ledetråder om hva som er i vente for forbrukere i de kommende årene.

På den fronten er Jassy avgjort bullish, og sier at han tror Amazon, gjennom sin bruk av AI og andre effektivitetsgevinster, kan redusere kostnadsbyrden og skape en bedre, rimeligere og raskere kundeopplevelse. “Vi har utfordret enhver nærstående tro på oppfyllelsesnettverket vårt, og revurdert hver del av det, og funnet flere områder der vi tror vi kan redusere kostnadene ytterligere samtidig som vi leverer raskere for kundene,”" skrev Jassy.

Ikke overraskende er det Jassys dristige ord om AI som får mest oppmerksomhet i årets brev. Det er ingen hemmelighet at AI er transformerende for de fleste selskaper, men det er fortsatt en del debatt i bransjen om hvor transformerende det kan være. Sammenligning av kunstig intelligens med nettskyen, og enda mer med internett, antyder at Amazon og Jassy ikke ser på kunstig intelligens som en evolusjonær forbedring av eksisterende teknologier, men som en revolusjonerende teknologi som kan endre alt.

“Det har aldri vært en tid i Amazons historie hvor vi har følt at det er så mange muligheter til å gjøre kundene våre” lever bedre og enklere," Jassy skrev for å avslutte brevet. “Vi er utrolig spente på hva som er mulig, fokusert på å finne opp fremtiden, og ser frem til å samarbeide for å gjøre det slik.”