USA og Japan forplikter 110 millioner dollar til AI-forskning, hjulpet av Nvidia, Microsoft, Amazon, Arm og SoftBank

0
14
keio-signing-web

Fra venstre til høyre, USAs handelsminister Gina Raimondo, CMU-president Farnam Jahanian, Arm CEO Rene Haas, Keio University Vice President for Research Masayuki Amagai, Microsoft Executive Vice President og Chief Marketing Officer Takeshi Numoto og Japans minister for utdanning, kultur, sport , Science and Technology Moriyama Masahito.

USAs handelsdepartement

Den amerikanske regjeringen har vært opptatt i det siste med å prøve å få armene rundt kunstig intelligens, og nå har den signert en avtale med Japan om å utvide det nettet.

USA og Japan kunngjorde et partnerskap med en rekke amerikanske og japanske selskaper for å finansiere AI-forskning i begge land. Forskningsforpliktelsen på 110 millioner dollar vil gjøre det mulig for forskere ved University of Washington og University of Tsukuba, samt Carnegie Mellon University og Keio University, å samarbeide om store språkmodeller, utvikling av AI-arbeidsstyrke og mer.

"Dagens kunngjøring vil bygge på president Biden og statsminister Kishidas forpliktelse til å fremme vitenskapelig og teknologisk samarbeid mellom USA og Japan for å utvikle en talentfull global arbeidsstyrke og styrke økonomisk sikkerhet i begge land," USAs handelsminister Gina Raimondo sa i en uttalelse.

Dessuten: Det hvite hus planlegger å regulere regjeringens bruk av AI

Nvidia, Microsoft, Amazon, Arm og SoftBank, sammen med ni uidentifiserte japanske selskaper bidro til fondet, myndighetene sa, uten å spesifisere hvor mye hvert selskap investerte.

Flyttingen er en del av et bredere fremstøt fra Biden-administrasjonen for å samarbeide med allierte regjeringer om AI. I forrige uke kunngjorde faktisk administrasjonen en avtale med den britiske regjeringen som skulle tillate begge land å dele verdifull informasjon om AI-utvikling, forskning og nasjonal sikkerhet.

I mellomtiden er Biden-administrasjonen forsøkte å få tak i AI-bruken i den amerikanske regjeringen og kunngjorde i mars at alle offentlige organer må ha en plan på plass innen desember 2024 om sikkerhetstiltak for bruk av AI. Hvis byråene ikke klarer å gi en plan, blir de utestengt fra å bruke kunstig intelligens på noen måte.

Denne siste avtalen er utformet for å kombinere den akademiske dyktigheten til både USA og Japan for å forbedre begge myndighetene. forståelse av — og kapasitet til å utnytte — kunstig intelligens.

Universitetet i Washington og University of Tsukuba har inngått samarbeid for å fokusere på AI-forskning og utvikling av arbeidsstyrken, sa myndighetene. De hevder at universitetene' lokasjoner – Seattle og Tsukuba – gjør dem spesielt i stand til å utvikle en forståelse på begge områder. Carnegie Mellon University og Keio University-partnerskapet vil i mellomtiden fokusere på multimodal og flerspråklig maskinlæring, sammen med hvordan AI kan fungere i roboter, samt hvordan mennesker kan ha “symbiose” med autonom kunstig intelligens.

Dette er ikke første gang USA og Japan samarbeider om teknologiforskning. I mai 2022 sa USA og Japan at de ville undersøke måter å samarbeide om teknologisk utvikling på. I mai 2023 sa landene at de hadde sikret seg over 210 millioner dollar fra IBM, Google og Micron for et lignende akademisk partnerskap om kvantedatabehandling og halvledere.