Weather Channels nye AI-verktøy vil bidra til å generere prognoser for lokale nyheter

0
16
vær-kanal-prognoser Artie Beaty/ZDNET

Neste gang du sjekker den lokale værmeldingen, det kan bare være AI-generert.

I en kunngjøring i dag debuterte The Weather Company, morselskapet til The Weather Channel, med ReelSphere. Det nye verktøyet – som kombinerer AI-analyse med et eksisterende verktøy, Max – er utviklet for å hjelpe lokale meteorologer med å fokusere på å fortelle de store historiene på TV i stedet for å bli fastlåst med detaljer.

Også : AI overgår vår beste værvarslingsteknologi, takket være DeepMind

Tradisjonelt er en del av en nyhetsmeteorologs jobb å ta seg tid til å lage videoer og grafikk som endres for hver time eller region . 

Med ReelSphere kan lokale personligheter få tilgang til svært nøyaktig værinformasjon og varsler som integreres med Max, systemet som lager de grønne skjermkartene som er sett i lokale nyheter. AI tar data fra The Weather Companys API og andre kilder og bygger automatisk digitalt værinnhold nær sanntid som kan brukes som en kort snutt under en sending, for sosiale medier eller for en strømmekanal. < /p>

Dataene som vises tilpasser seg forholdene. Hvis det forventes regn, vises et område for nedbørsnivåer. Hvis været forventes å være klart, kan en strandmelding legges til for helgen.

Nyhetsstasjoner kan bruke en AI-stemme på engelsk eller spansk, eller meteorologene kan bruke sin egen.

Alle skript som brukes til å formidle informasjonen vil fortsatt være skrevet av mennesker, og selv om innholdet generert av ReelSphere krever lite tilsyn, kan mennesker gripe inn og redigere informasjonen hvis AI-en tar feil.

< strong>Også: Amazon CEO: generativ AI 'kan være den største teknologitransformasjonen siden skyen'

En stor språkmodell vil bli brukt, men hvilken ble ikke spesifisert.' xA0;

Lokalt vær er det største trekkplasteret for nyhetsstasjoner, sier The Weather Company, og folk bruker ofte flere ressurser for prognoser fordi de finner ut at de ikke helt kan stole på noen. Faktisk, ifølge en studie av SmithGeiger, er bare 22 % av respondentene fornøyde med prognosene og rapportene de mottar.

Hvis den værmeldingen er finjustert til å være hyperlokal, er det mer sannsynlig at seerne engasjerer seg. .