Apple tillater brukte deler for enkelte iPhone-reparasjoner

0
27
Apple selvbetjent reparasjonsprogram Apple

På torsdag kunngjorde Apple at de utvider reparasjonsprogrammet denne høsten for å inkludere brukte deler. I utgangspunktet bare for utvalgte iPhone-modeller, vil reparasjonsalternativet være tilgjengelig for flere enheter senere, selv om Apple ikke avklarte hvilke modeller. De brukte komponentene må være ekte Apple-deler, i samsvar med Apples innsats for å minimere personvern- og sikkerhetshensyn. 

“I de siste to årene har team på tvers av Apple drevet innovasjon på produktdesign og produksjon for å støtte reparasjoner med brukte Apple-deler som ikke vil kompromittere brukerne” sikkerhet, sikkerhet eller personvern," sa John Ternus, Apples senior visepresident for Hardware Engineering, i kunngjøringen. “Med denne siste utvidelsen av reparasjonsprogrammet vårt er vi glade for å legge til enda flere valgmuligheter og bekvemmelighet for kundene våre, samtidig som vi bidrar til å forlenge levetiden til produktene våre og deres deler.”

< strong>Også: Apple advarer om leiesoldats spywareangrep mot iPhone-brukere. Bør du være bekymret?

Reparasjonsfirmaer vil kunne bruke brukte deler i telefonfikser etter "paring" eller undersøkelse, om de er ekte Apple-teknologi. Faste telefoner vil deretter bli kalibrert til originale fabrikkstandarder for å sikre sikkerhet og bevare enhetens integritet, ifølge Apple.

Utgivelsen, noe uklar, ser ut til å inkludere biometriske sensorer som brukte deler som kan rekalibreres når de er installert i en enhet, men sier også at fremtidige iPhone-modeller vil støtte gjenbrukte biometriske sensorer. Serienumre vil ikke være nødvendig når du bestiller deler for visse reparasjoner fra Self Service Repair-butikken. 

Det nye initiativet utvider Apples reparasjonsprogram for å oppmuntre til sikre og rimelige reparasjoner av enheter, også som produktets levetid og reduserte miljøfotavtrykk. 

"Hos Apple leter vi alltid etter nye måter å levere best mulig opplevelse for kundene våre samtidig som vi reduserer innvirkningen vi har på planet, og en sentral del av det betyr å designe produkter som varer," Ternus la til. 

Også: En ny AirPower-video er ute, men gjenoppliver faktisk Apple sin trådløse Qi-ladematte?

For å vedlikeholde åpenhet om reparasjonshistorikk og avskrekke demontering av stjålne telefoner, vil Apple utvide aktiveringslåsen til iPhone-deler for å varsle de som reparerer enheten hvis delene har blitt rapportert tapt eller stjålet. Hvis de er det, vil reparatører begrense kalibreringen. På samme måte vil selskapet oppdatere deler og servicehistorikk i iOS for å indikere om en del er ny eller brukt i iPhone-innstillingene.