Denne bærbare datamaskinen fra Asus ser upretensiøs ut, men den har en kraftig funksjon som kreative vil elske

0
19
asus-vivobook-pro-15 -main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktigste ting

Asus Vivobook Pro 15 er en solid maskin for grafisk design og kreativt arbeid som ikke vil bryte banken. Dens Nvidia GeForce GPU, OLED-skjerm og tastatur i full størrelse kan håndtere selv de tøffeste oppgaver. Men den korte batterilevetiden og plassering av varmeventilene kan skape noen problemer med brukervennligheten.

Jeg må være ærlig: Da jeg først hørte om Asus Vivobook Pro 15, tenkte jeg ikke så mye på det. Maskinvaren fanget ikke øynene mine, og designet imponerte meg ikke. Jeg var klar til å avskrive det, men noe sa at jeg skulle gi det en sjanse. Når jeg først fikk tak i enheten, må jeg si, jeg undervurderte Vivobook Pro 15 kraftig. Det ble raskt klart da jeg begynte å teste at det er en solid, rimelig bærbar datamaskin for kreative profesjonelle.

Dessuten: De beste bærbare datamaskinene for grafiske designere: Eksperttestet

En av hovedgrunnene til at jeg undervurderte denne bærbare datamaskinen, var maskinvarekonfigurasjonen. Min anmeldelsesmodell hadde et Nvidia GeForce RTX 3050-grafikkort og Intel Core Ultra 7 155H-prosessoren. Dette er en solid prosessor, ettersom alle bærbare datamaskiner jeg har anmeldt i år med denne prosessoren har prestert bra. Jeg var imidlertid bekymret for at siste generasjons GeForce RTX 3050 GPU ikke ville holde tritt med kraften sin, forutsatt at dette ville resultere i betydelig flaskehals.

Se på Best Buy

Som det viser seg, tok jeg feil . Min erfaring med enheten var generelt hyggelig, og maskinvarekonfigurasjonen gjør en sterk bærbar datamaskin. Jeg var i stand til å zoome fra nettside til nettside og raskt laste inn videoer uten å gå glipp av noe. Multitasking med flere applikasjoner og en nettleser som kjører massevis av faner er en lek for denne maskinen. Jeg redigerte også noen bilder og var glad for å se hvor raskt det gjengav bilder. 

Batterilevetiden på Vivobook Pro 15 kan imidlertid variere mye. I gjennomsnitt kan den vare nesten åtte timer på en enkelt lading. Men under tvang varer ikke den bærbare datamaskinen like lenge. Jeg har klokket batterilevetiden til omtrent fire timer og 45 minutter når jeg jobber med tøffere arbeidsbelastninger.

På grunn av maskinvaren kan modellen gå varm, så Asus utstyrte denne maskinen med et robust kjølesystem for å holde ting på en lav temperatur. Problemet er at varmeventilene er i bunnen, så hvis du er vant til å jobbe på fanget, vil bena kjenne den varme luften. Du kan trykke på F12 for å få frem MyAsus-appen der du kan justere viftene for å jobbe hardere, noe som vil lindre noe av varmen.

Det andre bekymringspunktet jeg hadde, var 1080p-skjermen. Vivobook Pro 15 ville styrket sitt rykte som en fungerende bærbar PC for grafiske designere og kreative hvis den hadde en høyere oppløsning for fotosensitivt arbeid. 

Den har imidlertid en OLED-skjerm støttet av en rekke bildeforbedrende programvare, den mest bemerkelsesverdige er Pantone-valideringen. Dette gjør at skjermen kan representere farger nøyaktig med den største nøyaktighet til det virkelige liv, og er en funksjon som er sjelden blant bærbare datamaskiner.

asus-vivobook-pro-15-ports Cesar Cadenas/ZDNET

Hvis det ikke var nok, utstyrte Asus maskinen sin med spesialfunksjoner for å redusere tretthet. Displayet reduserer aktivt utslippet av skadelig blått lys til øynene dine, slik at de ikke blir irriterte etter timer med arbeid. Ytterligere støtte for denne ergonomien, er tastaturet i full størrelse fantastisk fjærende, lett for hendene, og tilbyr rikelig med plass for å sikre komfortabel skriving.

Under tastaturet har styreflaten en genial funksjon som jeg ikke tror jeg noen gang har sett på en bærbar datamaskin før kalt DialPad. Den fungerer som en hurtigmeny for verktøysettene som finnes i kreativ programvare. Gjennom kontrollappen kan du koble den til noe som Photoshop og deretter knytte den til forskjellige børster, børstestørrelser, pluss lagnavigering, blant annet. Den er først og fremst ment for Adobe-plattformer, selv om den kan fungere på andre apper for sidenavigering og nettlesere der den fungerer som mediekontroll.

Dessuten: Jeg testet Dells mest undervurderte bærbare datamaskin, og den har smarte funksjoner til en tilgjengelig pris

Asus' Vivobook Pro 15 gjør en god jobb med å spille media. Høyoppløselige videoer ser fantastiske ut på den bærbare datamaskinens skjerm, og Harmon Kardon-driverne støtter Dolby Atmos for kraftig lydutgang. Dessverre, omtrent som varmeventilene, er høyttalerne nederst og peker ned, noe som kan resultere i dempet lyd, avhengig av den bærbare datamaskinens plassering. Bortsett fra det er lydkvaliteten ganske bra.

I tråd med mitt første inntrykk er enheten litt på den store siden, men den ekstra tyngden er ikke så farlig fordi den er lett og ekstra rom gir mulighet for et bredt utvalg av porter. Du får to USB-C-er, et par USB-A-innganger som støtter overføringshastigheter på opptil 5 GBPS, HDMI, en Ethernet-port og et SD-kortspor.

ZDNETs kjøpsråd

Jeg anbefaler Asus Vivobook Pro 15 til innholdsskapere eller grafiske designere som ønsker en velytende, relativt rimelig arbeidsmaskin. Prisene for modellen starter på $1,299; men når dette skrives, går det for øyeblikket på $1049. Det er en annen modell tilgjengelig med en Intel Core Ultra 9-prosessor, en GeForce RTX 4060 GPU, en 3K-skjerm og en SSD med 2 TB lagringsplass. Denne andre bærbare datamaskinen koster 1 699 USD.

Hvis du vil ha noe kraftigere, foreslår jeg at du sjekker ut MSI Creator Z16 HX Studio som du kan lære om på listen over beste bærbare datamaskiner for grafisk design.