Google stenger Google One VPN fordi 'folk rett og slett ikke brukte det'

0
18
Google One VPN-tjenesten blir pensjonert Lance Whitney/ZDNET

Google One-abonnenter som bruker planens VPN-tjeneste, må finne en annen måte å sikre internettforbindelsene sine på. I en e-post sendt til noen Google One-brukere denne uken kunngjorde selskapet at det vil avvikle planens VPN-funksjon. Som oppdaget av Android Authority, var selve e-posten vag og begravet kunngjøringen på slutten, men VPNs forestående undergang er sikret. Selv om det ikke ble gitt noen spesifikk pensjonsdato, kan du forvente at VPN-en blir kastet fra Google One så snart en gang i løpet av de kommende månedene, og absolutt før slutten av 2024.

På spørsmål om hvorfor VPN-tjenesten avvikles, sa en talsperson fra Google til ZDNET: “Vi fokuserer på nytt for å støtte flere etterspurte funksjoner med Google One. For å holde abonnementstjenesten vår fersk, avslutter vi VPN-funksjonen, siden vi fant ut at folk rett og slett ikke brukte den."

Google One ble introdusert i 2018 og er et abonnementsbasert plan som samler en rekke funksjoner på tvers av nivåer, fra $1,99 per måned til $19,99 per måned. De grunnleggende nivåene tilbyr skylagring, mørk nettovervåking, redigeringsverktøy for Google Foto, og foreløpig VPN. De dyrere nivåene inkluderer 10 % tilbake i Google Store, Google Workspace premium-funksjoner, Gemini Advanced og Gemini i Gmail og Dokumenter.

Også: Hva er Google One, og er det verdt det?

VPN-nettverket ble lagt til i oktober 2020, og var opprinnelig bare tilgjengelig med visse betalte abonnementer  på Android-enheter. Over tid utvidet Google funksjonen til å dekke alle betalte Google One-abonnementer og startet støtte for iOS, Windows og macOS.

Designet for å beskytte flere enheter, VPN er spesielt effektivt hvis du bruker usikrede Wi-Fi-nettverk på offentlige steder. I en hvitbok forklarer Google nøyaktig hvordan VPN fungerer og hvordan det sikrer internettforbindelsene dine.

Alle grunnene ovenfor er hvorfor mange Google One-brukere sannsynligvis vil beklage tapet av et så nyttig sikkerhetsverktøy. Dessverre har Google en historie med å drepe produkter og tjenester som den føler ikke lenger er verdt tiden og innsatsen. Heldigvis har folk som trenger en ny VPN andre alternativer.

Google tilbyr en VPN gjennom sitt trådløse Fi-abonnement, som spenner over månedlige dataplaner fra $35 til $110. Google Fi VPN støtter både Android-enheter og iPhones.

Nylige Pixel-eiere kan også nyte en gratis Google VPN. Pixel 7, Pixel 7 Pro,  Pixel 7a og Pixel Fold vil motta oppdateringer i juni for å gi dem den samme innebygde VPN-en som finnes på Pixel 8- og Pixel 8 Pro-telefoner.

I tillegg er det en rekke tredjeparts VPN-verktøy tilgjengelig i Google Play-butikken. For enda flere alternativer, sjekk ut ZDNETs historie om de beste mobile VPN-ene.