Amazon Music gjengir Spotify med en egen AI-spillelistegenerator

0
25
Amapriority= Amazon Music

AI chatbots forvandlet skriving, bildegenerering og – sist – lyd. Enten det er en tekst-til-musikk-generator, stemmekloner eller spillelistegenerator, blir det introdusert et nytt lyd-AI-verktøy hver dag. Nå har Amazon Music hoppet på trenden.

Også: GPT-4 Turbo gjenvinner 'beste AI-modellen' krone fra Anthropics Claude 3

Tirsdag lanserte Amazon Music Maestro, en AI-spillelistegenerator som reagerer på en brukers tekst, emoji eller talemelding for å lage en ny spilleliste med et unikt utvalg av spor, som vist i videoen nedenfor. 

Fordi funksjonen er i beta, er den ennå ikke tilgjengelig for all Amazon Music abonnenter. Snarere rulles funksjonen ut til et lite antall amerikanske kunder – uavhengig av medlemsnivå – i både iOS- og Android-mobilappene. 

Amazon Unlimited-kunder i betaversjonen har den ekstra fordelen at de kan lytte til spillelisten umiddelbart og lagre den til senere; Prime- og annonsestøttede kunder vil bare kunne lytte til en 30-sekunders forhåndsvisning av spillelisten før de lagres. 

For å komme i gang, last ned den nyeste versjonen av Amazon-musikkappen, og — hvis du er i betaen — vil du se Maestro enten på startskjermen eller når du trykker på (+)-ikonet for å lage en ny spilleliste, ifølge Amazon.

Deretter kan du snakke eller skrive inn spillelisteideen din, og gjøre den så kort eller lang som du vil. Når du klikker på "La oss gå," spillelisten vil bli generert i løpet av sekunder, og du vil bli presentert med muligheten til å lagre og dele med venner. 

Også: Adobes AI-assistent for PDF-lesing starter på $4,99 /måned – her er hvordan du kan prøve det gratis

Fordi teknologien er ny, advarer Amazon brukere, og “vant” ikke alltid det blir riktig første gang." Amazon bemerker også at forebyggende tiltak er på plass for å sikre riktig bruk av funksjonen, inkludert blokkering av støtende språk og upassende oppfordringer. Fortsatt samler selskapet inn tilbakemeldinger fra kunder for å forbedre Maestro og gjøre det til det “beste og sikreste” erfaring. 

Denne funksjonen ble utgitt omtrent en uke etter at Spotify ble den første store strømmeplattformen som la til en AI-spillelistegenerator til plattformen. Spotify-versjonen, AI Playlist, er for øyeblikket tilgjengelig i betaversjon for Premium-abonnenter i Storbritannia og Australia.