Apple lar EU-brukere laste ned apper fra nettet med iOS 17.5 Beta 2. Slik fungerer det

0
17
iPhone - Apple App Store Maria Diaz/ZDNET

Med iOS 17.5 Beta 2 lanseres snart, autorisert app utviklere vil kunne distribuere appene sine via nettet til iPhone-brukere i EU. 

Også: Apples nye AI-modell kan forstå startskjermen din og superlade Siri< /strong>

Mens Apple har vært høylytt om å kontrollere appene som distribueres utenfor App Store etter press fra EUs Digital Markets Act (DMA) for å tillate sidelasting, markerer den siste oppdateringen en annen vei iPhone-produsenten åpner opp for brukere å få tilgang til nye apper og tjenester.

Slik fungerer det

For å laste ned iOS-apper fra nettet, må brukeren være på en iPhone som kjører iOS 17.5 Beta 2. Hvis det er første gang de laster ned fra en utvikler, trykker du på «Last ned" (eller “Installer”)-knappen på et nettsted vil be brukeren om å tillate appnedlastinger fra iPhone-innstillingene.

Å tillate ekstern installasjon betyr at du godtar utviklerens vilkår og betingelser og gir dem tilgang til dataene dine. Skulle du gå videre, vil iPhone kjøre en Face ID-skanning for å laste ned den eksterne appen. 

Også: Du kan nå se, søke og filtrere hele Apple App Store-kjøpet ditt historie

"Når du installerer en app, vil et systemark vise informasjon som utviklere har sendt til Apple for gjennomgang, som appnavn, utviklernavn, appbeskrivelse, skjermbilder og aldersgrense for systemet," Apple nevner i sin pressemelding tirsdag. 

Når det gjelder appoppdateringer, så lenge utviklere implementerer nettdistribusjonen og API-ene på riktig måte, bør apper som lastes ned fra nettet, oppdateres automatisk.

Hvordan kvalifiserer utviklere seg?

Utviklere som ønsker å tilby appene sine for nedlasting via et nettsted, må være registrert i Apple Developer Program i minst to sammenhengende år (med statusen “god anseelse”), ha en app med mer enn én million førstegangsinstallasjoner på iOS i EU det siste året, og overholde Apples notariseringsprosess, inkludert klare retningslinjer for datainnsamling. 

Også: Apple tillater brukte deler for enkelte iPhone-reparasjoner< /strong>

Utviklere bør også kunne attestere IP-tvister og statlige fjerninger hvis de oppstår. Til slutt forventer Apple at kvalifiserte utviklere gir brukerne kundeservice, spesielt med appene som tilbys utenfor App Stores område. For å lære mer om nettdistribusjon i EU, er Apples støtteside for utviklere nå aktiv.

Når kvalifikasjonen er hevdet, vil Apple gi autoriserte apputviklere tilgang til et API for nettnedlastinger. Apper lastet ned fra nettsteder skal se ut og fungere som andre apper som er lastet ned på App Store. Brukere kan sikkerhetskopiere, gjenopprette og oppdatere disse appene som alle andre.

Hvorfor det er en stor sak

Dette er første gang Apple offisielt tillater app-sidelasting på iPhones, som lar utviklere unngå å betale Apples provisjoner på opptil 30 %. Utviklerne av apper distribuert utenfor App Store vil fortsatt være underlagt en kjerneteknologiavgift på 0,50 EUR. 

Også: Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjele showet ?

DMA tvang Apple til å tillate sideinnlasting av apper i EU med virkning fra mars 2024. Selv om Apple opprinnelig planla at apper med sidelast bare skulle være tilgjengelig via alternative markedsplasser, kunngjorde selskapet i mars at det vil også tillate at apper lastes ned direkte fra nettsteder. 

Ettersom DMA bare dekker EU, er muligheten til å sidelaste disse appene begrenset til iPhone-brukere som bor i EU. Nedlasting av apper direkte fra nettsteder er bare tilgjengelig på iPhone, ikke iPad.