Hvordan abonnere på ChatGPT Plus (og hvorfor du bør)

0
17
ChatGPT Plus-vindu introduksjon på en bærbar datamaskin Maria Diaz/ZDNET

Da ChatGPT først ble avduket i november 2022, var det gratis for alle å bruke. Imidlertid forårsaket den raske økningen i popularitet forlengede ventetider for brukere og blackout-perioder. Som et resultat la OpenAI til sin abonnementsplan for å hjelpe brukere med å unngå ventetiden og gi tilgang til andre praktiske fordeler. 

Også: ChatGPT vs ChatGPT Plus: Er det verdt abonnementsavgiften ?

ChatGPTs abonnementsavtale heter ChatGPT Plus, og det koster $20/måned. Den betalte abonnementsmodellen garanterer brukere generell tilgang selv under høye perioder når gratisversjonen er full, og gir raskere responstider. 

Planabonnenter får også prioritert tilgang til nye, uutgitte funksjoner og forbedringer, inkludert OpenAIs siste og beste oppdateringer, som GPT-4, OpenAIs mest kapable modell, ChatGPT-plugins, muligheten til å lage tilpassede chatboter, DALL-E 3s bildegenerering, tilgang til internett, avansert dataanalyse og mer. 

Alle disse funksjonene kombinert gjør ChatGPT Plus til et must for enkeltpersoner som er avhengige av ChatGPT for sin virksomhet eller daglige arbeidsflyt, siden det garanterer uavbrutt tilgang til de mest avanserte og pålitelige modellene.

Jeg har prøvd Plus og kan fortelle du at hvis du leter etter nøyaktige svar på spørsmålene dine, er denne abonnementstjenesten mye bedre enn gratisversjonen, GPT-3.5. 

Også: Hvordan skrive bedre ChatGPT forespørsler i 5 trinn

GPT-4 kan fortsatt gjøre feil, ofte referert til som “hallusinasjoner”, siden det til syvende og sist fortsatt er en generativ AI-modell. OpenAI beskriver imidlertid GPT-4 som “10 ganger mer avansert enn forgjengeren, GPT-3.5.”

Slik abonnerer du på ChatGPT Plus

Hvis du ønsker å utvide din ChatGPT bruk og opplev alt chatboten har å tilby, her er hvordan du kan abonnere på ChatGPT Plus. 

1. Opprett eller logg på OpenAI-kontoen din

Besøk ChatGPTs påloggingsside. Når du er der, kan du enten logge på din gratis konto eller opprette en ny. For å opprette en ny konto kan du enten bruke e-post, Google-konto eller Microsoft-konto. 

Logg inn på ChatGPT

Hvis du har' t opprettet en konto, klikk på Registrer deg. Ellers logger du på med OpenAI-legitimasjonen din.

Skjermbilde: Maria Diaz/ZDNET

2. Klikk på 'Oppgrader til Pluss' knappen

Når du har logget på kontoen din, vil du bli brakt til chatbotens hovedside, hvor du vanligvis vil begynne å chatte borte. 

Også: De beste AI-chatbotene du kan prøve 

Vent i stedet oppmerksomheten mot den høyre linjen og finn hvor det står “Oppgrader til Pluss." Når du finner knappen, klikker du på den, og den tar deg til neste trinn. 

Oppgrader til ChatGPT Plus Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

3. Klikk på "Oppgrader plan" på popup-vinduet

Etter at du har klikket på “Oppgrader til Plus” -knappen, vises en popup som dobbeltsjekker om du ønsker å fortsette. 

Hvis du fortsatt er klar til å ta steget etter å ha sett forskjellen mellom gratis- og Plus-planene' priser og funksjoner, klikk på den grønne "Oppgrader til Plus" knapp. 

Også: Hvordan fungerer ChatGPT?

Alternativet ved siden av, ChatGPT Team, er en selvbetjent plan som er tilgjengelig for team med to eller flere brukere med de samme fordelene som ChatGPT Plus og tilleggsfunksjoner som gjør den bedre egnet for samarbeidende arbeidsmiljøer, inkludert en administrator konsoll for arbeidsområdeadministrasjon og teamdata ekskludert fra trening som standard. 

OpenAI ChatGPT-planer Sabrina Ortiz/ZDNET

4. Fullfør kjøpet

Etter å ha bekreftet, vil du bli sendt til en betalingsside for å konkurrere på kjøpet. Denne siden krever all typisk informasjon for et vanlig nettkjøp, inkludert e-post, betalingsinformasjon og faktureringsadresse.

ChatGPT Plus Checkout Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

vanlige spørsmål

Kan jeg fortsatt bruke ChatGPT gratis?

Ja, gratisversjonen er fortsatt tilgjengelig for allmennheten. Med gratisplanen får du fortsatt full tilgang til chatboten. Ulempene med gratisplanen er at du ikke får tilgang til boten i perioder med høy etterspørsel og vil ikke ha tilgang til de siste oppdateringene, for eksempel GPT-4. 

Hvor mye koster ChatGPT Plus-medlemskap?

ChatGPT Plus-medlemskapet er for tiden priset til $20/måned. Selv om dette kan virke bratt, kan det sammenlignes med lignende abonnementer som Copilot Pro, som også koster $20 per måned. 

Er det en venteliste for ChatGPT Plus?

Etter at OpenAI avduket nye funksjoner for ChatGPT Plus på DevDay, var det en økning i antallet abonnenter, noe som utløste en pause i ChatGPT Plus-registreringene. Men OpenAI gjenåpnet registreringer uker etter, og nå kan du fortsette som vanlig. 

Hva er fordelene med et ChatGPT Plus-medlemskap?

De største fordelene med et ChatGPT Plus-medlemskap inkluderer prioritert tilgang til de siste oppgraderingene, slik som  GPT-4, ChatGPT-plugins, muligheten til å lage egendefinerte chatbots, bruk av DALL-E 3 s s  xA0;bildegenerering, tilgang til internett, omgå ventetider og raskere svarfrekvens. 

Er ChatGPT Plus verdt det?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av din egen personlige brukssituasjon. ZDNET-eksperter har imidlertid testet verktøyet og funnet ut at abonnementsavgiften er verdt det fordi ChatGPT er smartere, mer nøyaktig og mer pålitelig.