Samsung tildelte 6,4 milliarder dollar av USA under CHIPS Act for å øke brikkeproduksjonen

0
29
image-01-samsung-foundrys-first-3nm-chip-production < p>Bilde: Samsung

Den amerikanske regjeringen vil gi Samsung opptil 6,4 milliarder dollar i direkte finansiering for å øke sin brikkeproduksjon i Texas, sa handelsdepartementet mandag.

Til gjengjeld vil den sørkoreanske teknologigiganten investere 45 milliarder dollar for sine to chipproduksjonsanlegg, en under bygging i Taylor og en annen i Austin. Samsung vil også bygge et ekstra avansert emballasjeanlegg og et forskningssenter.

Samsung blir den tredje største mottakeren av finansiering fra USA i henhold til CHIPS and Science Act, som ga handelsdepartementet 39 milliarder dollar til å dele ut som tilskudd til brikkeprodusenter for å styrke innenlandsk brikkeproduksjon, spesielt innen banebrytende brikker. Intel ble bevilget 8,5 milliarder dollar for en investering på 100 milliarder dollar forrige måned, mens TSMC ble gitt 6,6 milliarder dollar for en investering på 65 milliarder dollar i forrige uke.

I en uttalelse sa Samsung at tilskuddet vil gjøre selskapet i stand til å "e; ;utvider ytterligere i Central Texas og skaper ny produksjonskapasitet og kapasiteter for viktige brikker for bilindustrien, forbrukerteknologi, IoT, romfart og andre viktige industrier."

“Vi utvider ikke bare produksjonsanleggene; vi styrker det lokale halvlederøkosystemet og posisjonerer USA som en global destinasjon for halvlederproduksjon," Samsungs co-CEO Kyung Kye-hyun sa.

"For å møte den forventede økningen i etterspørselen fra amerikanske kunder, for fremtidige produkter som AI-brikker, vil fabrikkene våre være utstyrt for banebrytende prosessteknologier og hjelp bringe sikkerhet til den amerikanske halvlederforsyningskjeden," la han til.

Samsungs chipproduksjonsanlegg i Austin har drevet siden 1996 og huser to fabrikker, eller chipproduksjonslinjer, som selskapet fortsatte å oppgradere siden den gang. Anlegget i Taylor begynte byggingen i 2021 og hadde opprinnelig 17 milliarder dollar øremerket det. Samsung forventes å produsere avanserte brikker fra 4-nanometer (nm) prosessnode til 2nm node i sine amerikanske anlegg.

I mellomtiden kommer kunngjøringen når Samsung begynner å komme seg etter nedgangen i minnebrikken marked. Selskapet sa at det forventet at driftsresultatet for første kvartal skulle øke med 900 %.